mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-07-16 05:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izstāstīšu vēl mazliet par sevi. bet nejau tāpēc, ka stāsts par mani būtu daudz vērtīgāks par kāda cita stāstu, bet gan tāpēc, ka man ir laiks. lai gan .. stāstīt par sevi, turklāt vēl tā kā es to redzu.. tas ir pārāk piesātināti un grūti uztverams, turklāt ja nemin daudz krāšņu notikumus. varbūt tāpēc labāk pastāstīt par kaut ko, ko zini paviršāk - par kādu citu, jo tad pietiek vārdu krājums un viedoklis ir šaurāks = vieglāk pasakāms. es šodien satiku vienu meiteni, ar kuru man nav daudz kas runājams, izņemot klačošanos par dažiem kopīgiem paziņām.. bet viņa liekas diezgan pārliecināta par to, ko un kā dara, t.i. viņa saņem stipendiju, piestrādā bārā, pērk drēbes un guļ, ar ko pagadās internetā sagrābstīt. viņu mazliet interesē japāņu literatūra, bet viņa tīri labi zina šo valodu. un viņa labprāt grib šeit palikt un tādā garā arī turpināt. kas nav ne labi, ne slikti, bet vismaz viņai ir skaidrs, kas viņai patīk un ko viņa grib. viņai nerūp, vai tam ir kāda jēga un cik tas ir produktīvi, viņai rūp tas, kas notiek - ko viņai kāds atsūtījis īsziņā vai kas ar ko saietās, vai kā kādam klājas. viņu intersē tas, kas notiek, cilvēki un notikumi, turklāt pašlaik šeit uz vietas, nevis in general. un man patīk tas, ka viņas interese ir dzīva un ar viņu viss ir kārtībā.
pēctam runāju ar vienu citu meiteni, kas arī pārzina japāņu valodu un literatūru, bet par cilvēkiem un notikumiem viņa netiek nekādā skaidrībā. viņa nesaprot notikumu gaitu, viņa bieži saka "kāpēc?". tai meitenei klājas daudz grūtāk. šodien viņai kādā intervijā pateica "mēs no jums tomēr gaidījām vairāk". es personīgi no tās meitenes neko vairāk negaidu, man liekas, ka viņa jau ir daudz daudz labāka par normu, jo viņa ir ļoti godīga. es pieļauju, ka uz jautājumu "kāpēc jūs vēlaties braukt uz japānu?" viņa neatbildēja par valodu, iespējām, attīstību u.c. sviestu, bet vienkārši klusēja, jo viņa to vēlējās no sirds. un šo vēlmi ir grūti aprakstīt. praktiski neiespējami, es pieļauju. viņa te jūtās laimīga. bet visus "kāpēc?" viņa prot tikai uzdot, nevis atbildēt.
nu re, es pat nepastāstīju neko par sevi!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]morraa
2007-07-16 07:21 (saite)
Dažeiz žēl ka tad, kad patīk rakstītais, nevar piefrendot cilvēku divreiz vai arī kā savādāk kā komentārā pateikt savu "+1" :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?