mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-06-07 07:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:abdullah, saudi

kaut kas balts ar garaam rokaam
tikko biju pusdienaas ar Saud-Araabijas lielaakaas naftas kompaanijas prezidenta sievu. pagaidaam skaistaakaa sieviete, ko esmu muuzhaa redzeejusi - vina bija gauzhaam smalcina ar loti siltaam un reizee nesaprotamu mesidzhu nesoshaam aciim, apseejusi ap galvu vieglu Diora shifoninju un uzspraudusi uz taa lielas dimantiem izrotaatas saulesbrilles, kuras nenoneema arii maltiites laikaa. vinai groziija pirkstos savu sarkano, spiidiigo mobilo telefonu, kuru veelaak nolika blakus 5-ajai dakshinai no kreisaas puses
vinas viirs runaajaas ar muusu universitaates prezidentu, tikmeer vinja izklaideejaas ar mani, Laru un Yuko. mees eedaam jeera kaajinas un sviestaa ceptus gliemeziishus un runaajaam savas sievieshu lietinjas - par kimono neesaashanu, par japaanu sievaam un austrumu princeseem. saud-araabietes driiz driikstees likt autovadiitaaja tiesiibas. vinja jau protot braukt ar bmw. un tas protams ir sarkans.
es gandriiz nokaveeju maltiiti, meeginot atrast kaut ko baltu ar garaam rokaam. kaut ko arii atradu - liidziigu vineejam. pat vareetu teikt sadraudzeejaamies.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aanticulturee
2007-06-07 10:21 (saite)
>saud-araabietes driiz driikstees likt autovadiitaaja tiesiibas
Apsveicama ziņa; tad jau liekas, ka jaunais karalis ir liberālāks par veco.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-06-07 10:30 (saite)
jaa, vina teica, ka viss ejot uz labu - sievieteem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aanticulturee
2007-06-07 11:20 (saite)
Savulaik nodzīvoju Karalistē apm. 3 gadus, un visi tie ierobežojumi sievietēm likās reāli nejēdzīgi. Piem. uzraksts uz mūzikas veikala, ka sievietēm ieeja aizliegta. Vai arī zooloģiskajā dārzā -- tur ir vai nu vīriešu dienas, vai sieviešu dienas; ģimene ar bērniem nevar kopā aiziet. Ar auto vadīšanu bija tā, ka Kuveitas kara laikā amerikānietes bija braukušas pie stūres, un uz to policija skatījās caur pirkstiem; tad saudietes arī bija sākušas braukāt, policija sāka viņas ķert un likt cietumā. Bet baigi nejēdzīgi, jo tad vīram, kurš strādā, ir arī jāvadā bērni uz skolu un atpakaļ, vai arī jāalgo kāds pakistānis par šoferīti. Paši arābi gan uzskatīja, ka tas ir islamiski, labi un pareizi, jo, ja sievietes brauks ar mašīnām, tad jaunie arābu puiši viņām nejēgā uzmāksies; bet cik tad ilgi tā var, lai jau arī puiši pierod pie sieviešu eksistences.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-06-07 12:19 (saite)
bet viņiem jau ir svarīga tā islama puse, svarīgāka pat par sieviešu tiesībām. es jau vairāk satieku tos musulmaņus, kas izbraukuši no valsts un viņiem jau uzreiz tas skats biški brīvdomīgāks, bet nevienu neesmu manījusi nepamierinātu ar saviem musulmaņu noteikumiem.. varbūt tāpēc, ka izlauzušies laukā. bet viņi visi tādi ļoti veselīgi, spēcīgi, gudri šķiet.. gan zēni, gan meitenes. nav nekādi ņuņņas.. kā tie, kas mēdz pa eiropu kebabus tirgot..
nu, labi, šitā dāma bija protams liela dāma, tāpēc braukā ar bemberi. bet man ir draudzene no kuveitas, kas uz irākas robežas dzīvo, un viņa ir .. lets say.. panks! tāda kārtīga ārtiste, skeitotāja, breikotāja. viņa saka, ka mājās ejot pie friziera vislaik izlikusies par zēnu (jo viņa nēsā zēngalviņu)..
bet es nezinu.. varbūt tā ir arī labi, kad nelaiž sievietes pie vīru darīšanām. tas tomēr kaut kā jautās gaisā, ka viņa ir Sieviete, lieliska sieviete, nevis ne šis ne tas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aanticulturee
2007-06-07 12:57 (saite)
Jā, tur ir daudz lielisku cilvēku; ar daudziem arī iedraudzējos, gan spēlējām kopā futbolu, gan braukājām pa tuksnešiem :)
>viņiem jau ir svarīga tā islama puse
No vienas puses svēta un svarīga, bet no otras puses mierīgi pārkāpj tos likumus, ja par to nekas nedraud. Piem. brauc uz Bahreinu piedzerties un patusēt ar meitenēm, mierīgi noguļ visas lūgšanas.... ;) Tā neviennozīmīgi sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?