Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[27. Apr 2009|09:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar vakarā nedaudz nolaidu lažu. Cepu savu garšīgo kēksu. Pēc labi atstrādātas receptes. Tomēr, šoreiz sanāca pamainīt receptūru.

Viss sākās ar to, ka manā rīcībā nonāca 500g margarīna paka. Man vajadzēja tikai 350g, bet es, saimniecisks cilvēks būdams, pieliku visus 500, jo labi zinu, ka margarīnu citur nelietoju, un tas vienkārši stāvēs ledusskapī, kamēr sabojāsies. Pārējās sastāvdaļas, lai kompensētu palielināto tauku daudzumu, man nebija, bet izdomāju, ka slikti jau galu galā nebūs. Mīkla izdevās labi - ļoti garšīga. Piegāzu arī vairāk sodas - vienas ēd. karotes vietā pusotru. Tīri tāpēc, lai paskatītos, vai būs jūtama sodas garša galaproduktā. Diemžēl nedaudz bija jūtama.

Īstās problēmas sākās cepot. Kad likās, ka nāk jau gatavs, tad pavilku ārā formu, pabakstīju, pataustīju un sapratu, ka vēl nedaudz jāpacep. Bet nelaime tur, ka virsnormas taukvielas nedaudz bija iztecējušas uz cepeškrāsns grīdas un karstumā sāka nelabi kūpēt. Nācās pārtraukt cepšanu un vēdināt telpas. Pēc tam vairs neko negribējās darīt. Atstāju, kā ir, šovakar paskatīšos (un visticamāk visu apēdīšu).
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 10:50
(Link)
Ar kēksiem un kūkām es gan nopietni sekoju līdzi receptei - man jau šķiet tie ir tie produkti, ko tu nu nekā'digi pēc tam labāku nedabūsi (piem. ar garšvielām & stuff). Ar cepumiem gan var sākt atslābt.

Es vienu reizi uzmeistaroju gaiši zilos makaronus, kas garšoja pēc gumijas. Tagad draugi vēl ilgi atcerās manu "šedevru" :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:27. Aprīlis 2009 - 11:12
(Link)
Ar konkrēto kēksu jau lieta tāda, ka es pats to recepti sakomponēju no vairākām. Pirmo reizi sanāca tāds viduvēji labs, bet pēc tam pamainīju un sanāca ideāli. Tāpēc tās improvizācijas saprāta robežās ir pieļaujamas.

Kādā veidā makarōnus var dabūt zilus?
[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 11:25
(Link)
Protams, ka var improvizēties, bet pieliekot margarīnu klāt par 50% vairāk kā vajag... Nū, tur jau ir kreizī improvizācija. Bet, tāpat var taisīt vienu un to pašu ēdienu, ar tiem pašiem ingredientiem, bet katru reizi sanāks savādāks (vismaz man tā ir). Kas par keksu, ja nav megasikrets?

A makaroni var palikt zili no īpašās piena-siera mērces, kad saproti, ka piens ir par mazu un pielej klāt karstajam pienu vēl bišiņ auksto. Un lieta darīta!
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:27. Aprīlis 2009 - 11:34
(Link)
piena-siera mērce... aha... šito dzirdot ir skaidrs, ka ēdiens būs pārmudrīts :) labāk ketčups..., tas nepieviļ...

a kēkss ir standarta - olas, cukurs, milti, margarīns un daudz kakao. Es pat proporcijas no galvas atceros, jo vakar taisīju. 8 olas, 3 krūzes cukura, 3 krūzes miltu, 1 ēd.karote sodas, 350g margarīna, kādas 10 ēd. karotes kakao vai rupji sarīvēts šokolādes produkts. Sajauc un cep. Sanāk mīksts, salds un šokolādīgs.
[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 11:47
(Link)
Kaili makaroni ar kečupu? Īīīīu!!!!

Šokolādes kekss. Nais! Pieliec vēl apceptas rozīnes un es jau vārtos pa zemi un piesaucu keksa dievus ;]
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:27. Aprīlis 2009 - 11:50
(Link)
kāpēc rozīnes jācep?

nē, ketčupam un makaroniem klāt vēl liek kaut kādu gaļiņu.
[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 13:01
(Link)
Nūs, es rozīnes apcepu kādas pāris minūtes, kamēr vēl jamās nav sākušas degt un tad piešauju klāt vai nu kādu sulu, vīnu vai ar' vienkārši ūdeni. Tad tād ideāli atdzīvojas - tādas lielas un kļūst ļoti saldas. Amamam!

Nēz, es kečupa vietā tomātu pastu izmantoju. Kečups ir tomēr baigi stiprs un sintētisks. Bē! ;]
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:27. Aprīlis 2009 - 13:06
(Link)
Man šķiet, ka rozīnes dabū atdzīvoties arī 150 vaiciktur karstā mīklā cepoties cepeškrāsnī. Bet labi, šito atdzīvināšanu varbūt pamēģināšu.

Neesmu speciālists tomātu pastās, bet man šķiet, ka 'ketčups = tomātu pasta + ūdens'

[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 13:14
(Link)
ņea, kečups =/= tomātu pasta + ūdens. Kečupa sastāvā ir DĀĀĀUDZ E, visādas cietes, mistiskas garšvielas un kas tik tur vēl ne, bet pasta tiešām sastāv tikai no tomātu koncentrāta + ūdens :] Bez tam, ar pastu var variēt kā gribi - gribi kečupīgu piegaršu - piegāz klāt daudz garšvielas + etiķi, gribi skābu - vienkārši pastu un biš garšvielas u.t.t.
[User Picture]
From:[info]tati
Date:27. Aprīlis 2009 - 13:33
(Link)
Pf! KOK!
Spilva, beibī, Spilva, lūk tā ir manta.
[User Picture]
From:[info]zobinji
Date:8. Maijs 2009 - 21:16
(Link)
šo palasot sāku apšaubīt visu četru rāmīšu klātesamību :)!
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:10. Maijs 2009 - 18:00
(Link)
man arī prieks :)