Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[13. Dec 2023|11:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pirms dažiem gadiem sāku dzert kafiju. Pirms tam visa sava mūža laikā biju izdzēris varbūt puskrūzi aiz pārpratuma. Kaut kā nebija vajadzības. Neatceros, kāpēc iesāku. Ticamākā ir versija, ka bija vēlu vakarā vai pa nakti jābrauc ar mašīnu un gribējās neaizmigt. Tā es šo dzērienu arī uztveru - kofeīna deva, lai veiktu kaut kādus specifiskus uzdevumus. Dzeru to pārsvarā tikai trīs gadījumos, kad jābrauc ar auto un nāk miegs, kad ir tusiņš, bet pietrūkst možuma, lai izturētu dzerstiņu vajadzīgajā līmenī un reizēm, kad dodos sportot. Bet šī gada laikā esmu dažas reizes iedzēris arī bez šiem specifiskajiem uzdevumiem. Sāku justies, ka esmu mazliet pietuvojies ofisa atkarībniekiem, kas dzer vairākas reizes dienā. Tas gan man nedraud, jo ikdienā es dzeru tēju.

Tagad par to domājot, es ieklausos tajā kafijas tēmā, kas skan kaut kur reklāmās, radio, tv. Visiem vajag "labu", "garšīgu" kafiju. Un vajag, visiem vajag. Agrāk tam vispār nepievērsu uzmanību, bet tagad liekas tik dīvaini, redzot, ka tā ir tāda atkarību izraisoša viela, bez kuras liela daļa cilvēku savu dzīvi nemaz nevar iedomāties. Es gan varu iztikt, es toties nevaru bez saldumiem. Katram savs. Jā, nekad īsti neesmu sapratis, ar ko atšķiras laba kafija no nelabas. Ja miegs vairs nenāk, tad jau taču ir laba. Ne jau garšas dēļ cilvēki to dzer. Nē, nu varbūt cilvēki maķītī un hesītī arī ēd dēļ jaukās atmosfēras un mīlīgi čaukstīgā iepakojuma, bet smēķē, jo patīk ik pa laikam pastāvēt ārā aukstumā un patīk smēķu paciņas dizains. Aha, un šņabi dzer, jo garša patīk. Laba kafija laikam ir tāda, kurai nav nekādas specifiskas piegaršas, ko es, kā neprasmīgs lietotājs pamanītu. Piemēram, skāba, ļoti rūgta, pavēsa. Vārdu sakot, es pamatā dzeru šķīstošo, jo to mājās vienkārši un ātri uztaisīt. Man ir arī tā vienkāršā mokas ierīce, bet liela ķēpa un rezultās, manuprāt, ne ar ko nav labāks par šķīstošo no paciņas. Nebūtu žēl nopirkt kādu aparātu, bet tiešām neredzu tādu atšķirību, par ko būtu vērts maksāt. Pie tam, runā, ka pupiņas esot ātri jāizlieto, bet pie maniem dzeršanas tempiem uz paciņas beigām speciālisti mani nopels, ka jau dzeru salmus.

Ha, bet es toties nopirku olīveļļu. Iepriekšējo 0,5l izlietoju vairāk, nekā gada laikā. Tikai cepšanai. Maz tērēju, lai gan cepu katru dienu. Bet svaigā pudele jau pāri pusei dažās nedēļās. Atklāju, ka var mierīgi ar to veikalā cepto maizi ņukāt iekšā. Ir garšīgi. Mazos apjomos pat veselīgi. Pareizā olīveļļa arī baigā tēma. Pirkšu vēl un testēšu vēl.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:15. Decembris 2023 - 13:47
(Link)
es dzeru kafiju, jo man garšo (uz miegu neko neiedarbojas)

un es dzeru melnu, stipru bez nekā, līdz ar to ir būtiski, kā viņa pati garšo.
bet tā kā es dzeru spaiņiem, tad nekādas fancy nevaru atļauties, vnk skatos, lai acidity nav vairāk par 2/5.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Decembris 2023 - 16:14
(Link)
Uz miegu noteikti iedarbojas. Tas nekas, ka sadzēries kafiju var tāpat ātri aizmigt, miegs ar kofeīnu organismā ir cits, nekā bez kofeīna. Pamēģini nelietot kofeīnu kādu laiku un tad paskaties, kāds ir miegs. Kas pamēģinājuši, saka, ka sen tik labi nav gulējuši.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:15. Decembris 2023 - 16:34
(Link)
man ir ļoti zems spiediens un kafija no rīta tā pacelšanai tomēr ir sabiedriski pieņemamāka ka alkohols
From:[info]polija
Date:16. Decembris 2023 - 16:31
(Link)
Dzeru ar pienu un cukuru, bet tāpat tai garsai ir nozīme. Vai pieradumam pie garšas :D Bet nu jā - man ir svarīgi, lai nav rūgtu, par stiru, par vāju.. Jo tos gadījumus nespēj glābt ne piens, ne cukurs.
Protams, ja esmu kaut kur ellē ratā, kur manas kafijas nav, varu izdzert eteju jebkādu, lai neparubītos. Bet mājās tomēr prasās ierastā garša.
Senāk dzerto ikrīta kafijaskruzi tuksā dūšā (kas galīgi neesot labi), nu esmu aizstājusi ar šķīštošās kafijas pulveri klāt 4graudu pārslām, kuras ēdu ar pienu un cukuru, un riekstiem un rozīnēm. Garsiņai. un arī pamosties palīdz. Tas ir viens no maniem mīļēdienim kopš bērnības. Nu un tad pēc šādām brokastīm, ja vien kaut ko baigi smago nepierijos pusdienās, varu izvilkt līdz vakaram nemiegojoties.
Bet tās vairākas krūzes dienā parasti prasās, ja darbā naturāli nav gaisa. Kopš tur stiepju savu CO2 mērītāju un laicīgi vēdinu, nav vairs tā, ka darbā acis kristu ciet.