Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[28. Maijs 2015|09:04]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pamazām apgūstu fotografēšanu. Pēc tam, kad apskatījos, ko esmu safotografējis ekskursijas laikā, sapratu, ka ir ar steigu jāatkārto jau kaut kad apgūtais un jāiemācās kaut kas jauns. Izrādās, ka automātiskais režīms mēdz ne tikai nepiedāvāt labākos uzstādījumus, bet mēdz arī pamatīgi apdalīt fotogrāfiju. Sāku ar pamatiem - ekspozīcija, slēdža ātrums, matricas jūtība (ISO). Daži kompozīcijas pamatprincipi. Pamati nav sarežģīti, bet ir jāpraktizē, lai progresētu un neaizmirstu. Sapratu, ka neesmu nekāds fotogrāfijas fanātiķis un ir jāpiespiežas, lai mācītos kaut ko jaunu, visu šo daru tikai tāpēc, lai nodrošinātu pieklājīgas fotogrāfijas tajās retajās reizēs, kad ņemu rokā fotokameru un esmu nolēmis kaut ko nobildēt. Šobrīd vēl vajadzētu nedaudz paspēlēties ar standarta parametriem un pamēģināt praksē dažas kompozīcijas prasmes. Tomēr ir viens nepatīkams atklājums manā mācību procesā. Kā izrādās viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem labu fotogrāfiju iegūšanai ir fotogrāfiju digitālā apstrāde. Fotografēšana RAW formātā un darbs ar visādiem fotošopiem. Te nav runa par to, ka piezīmēt kādu sūdu bildei klāt vai arī palielināt pupus vai pakaļu, te ir runa par to, ka vairums labo fotogrāfiju, ko redzam sev apkārt tomēr ir digitāli koriģētas (kontrasts, gaišums es pat nezinu, kas vēl). Baigi negribu līst šajā tēmā un, godīgi sakot, esmu vīlies. Baigais neīstums staro no tā visa. Negribas arī čakarēties ar digitālo apstrādi. Bet laikam būs jāpiespiežas, varbūt, ka nebūs tik traki.

Vēl jāteic, ka jūtos kā galīgs losis kaut ko bildējot vietās, kur ir cilvēki. Jūtos kā tukšpaurains hipsteris ar uzmanības deficītu un lieku naudu digitālās kameras iegādei. Nē, es nebildēju, lai liktu bildi tajos tviteros vai feisbukos, es vienkārši bildēju lai liktu bildi uz sava kompja un par to vienatnē tīksminātos! Tādejādi cenšos bildēt vietās, kur cilvēku nav. Vai arī nebildēju vispār. Pamatā vairāk otrais variants. Populārākais foto objekts man ir mana istaba un skats pa logu. Nevaru saņemties iziet ārā.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:28. Maijs 2015 - 09:35
(Link)
Pamēģini filmu, tur nav nekādas digitālās apstrādes :)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:28. Maijs 2015 - 09:37
(Link)
Es jau kaut kad mēģināju, kaut kā neiepatikās. Pirmkārt - jāmaksā par filmu (esmu žīds), otrkārt, ne sūda neredzi, ko esi sabildējis. Filma nav priekš manis.
[User Picture]
From:[info]kaplacis
Date:28. Maijs 2015 - 11:16
(Link)
lightroom
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:28. Maijs 2015 - 11:17
(Link)
"Baigais neīstums staro no tā visa.", aha un visas filmas bildes ir bez pēcapstrādes, kā tad :D Smukas bildes vienmēr ir bijušas apstrādātas, vienkārši tagad to darīt ir vienkāršāk un rezultāts redzams ātrāk.

Ar autorežīmu(-iem) ir tā, ka galvenais jau ir saprast, ko kurš režīms dara, tad jau viņiem nav ne vainas. Un svarīgi ir izvēlēties pareizu ekspozīcijas mērīšanas veidu un īsto punktu kur mērīt ekspozīciju. Pats čista manuālo režīmu izmantoju stipri reti. Nu te es runāju par programmējamo (parasti P), slēdža prioritātes un diafragmas prioritātes režīmiem. Tas, kurš ir pavisam auto ir priekš tiem, kuriem piemērotākais fotoaparāts ir telefons.

Un ar bilžām mīlu lielīties visur :D reizēm arī tepat cibā kādu ielieku, bet te tas nevienu neinteresē, tāpēc daru to reti. A paša priekam un kādreiz kādam palielīties turu 500px un flikerī.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:28. Maijs 2015 - 11:28
(Link)
Diapozitīvi nav pēcapstrādāti :)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:28. Maijs 2015 - 11:29
(Link)
Un polaroīdi arī!
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:28. Maijs 2015 - 11:47
(Link)
Es jau nesaku, ka filmas bildes ir bez apstrādes, es tik saku, ka līdz šim dzīvoju ilūzijā, ka Īstie Fotogrāfi vienkārši baigi labi māk fotografēt un, ka viņiem ir kaut kāda ļoti īpaša aparatūra, tāpēc viņu bildes tik ļoti atšķiras, piemēram, no tā, kas sanāk man. Izrādās, ka digitālajai apstrādei (pēcapstrādei, manis pēc) ir stipri lielāka nozīmē, nekā es biju iedomājies.

Principā iederīgs rubrikai uzzinu_pedejais.