Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[15. Dec 2012|15:02]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir pienācis laiks iecibot par ziemas skriešanas ekipējumu. Citādi es te klausos no visādiem čabulīšiem (kas citkārt ir relatīvi inteliģenti) visādas muļķības. Nē, nav jāskrien ziemas zābakos, nē kājas nesalst, nē paelpot arī var. Tiešām, ziemā var paelpot, viss ir ok.

Es velku mugurā:
Treniņbikses, T-kreklu, parastu plīša jaku ar augsto apkakli (vēja un ūdens caurlaidīga), standarta, vasaras skriešanas apavus (arī absolūti ūdens un vēja caurlaidīgi), galvā lieku cepuri (vējā tai pūš cauri), rokās velku cimdus. Apakšā velku termoveļu. Bet to es iegādājos relatīvi nesen, līdz tam vienkārši skrēju bez, vai arī aukstākā laikā vilku treniņbiksēm pa virsu vēl vienas bikses. Ap kaklu aplieku šalli vai arī tādu lupatai līdzīgu plānu apģērba gabalu, kas līdzīgs uzpurnim vai kaut kādam kovboju lakatam (nezinu, kā saucas), to es arī aizlieku sejai priekšā pie liela sala (skrējiena pirmajā fāzē). Vējainās dienās (tādās kā šī) es pa virsu uzvelku vēja necaurlaidīgu, plānu jaku, tāda parasta, neelpojoša jaka. Pēc skrējiena tā vienmēr ir slapja no iekšpuses.

Ir viens princips, pie kura vajadzētu pieturēties - izskrienot ir jābūt nedaudz vēsi, jo skrienot vienmēr paliek siltāks. Par relatīvi vēsā laikā pēc kādām 20 minūtēm jau ir silts un, piemēram, cimdus jau nereti prasās vilkt nost un nest rokā. Daudz aktuālāka ir svīšanas, nevis salšanas problēma. Salst tikai pie stipra vēja. Tāds sals, kurā salst no temperatūras parasti pie mums ir nelielā daļā ziemas.

Kājas nesalst vispār, ja vien ilgstoši neskrien pa slapjumu. Slapjumu var iegūt skrienot pa peļķēm vai arī piestaigājot pilnus apavus ar sniegu skrienot pa kupenām (un tad tas sniegs apavos sāk kust). Ja ir liels sals, bet kājas ir sausas, tad kājas nesalst. Un būsim reālisti - arī ar pilnīgi slapjām kājām vienu stundu var noskriet katrs (ja vien kāds nemēģina mākslīgi apliet kājas ar ūdeni -15 grādu salā).

Secinājumi - lai skrietu nekāds īpašais ekipējums nav vajadzīgs. Katrā ziņā nekas tāds, kas jau nebūtu mājās katram vidējam aritmētiskajam pilsonim.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:15. Decembris 2012 - 15:31
(Link)
Es varu tikai apbrīnot šo apņēmību un konsekvenci skriet visu cauru gadu.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Decembris 2012 - 15:38
(Link)
Pateicos. Ieraduma spēks mani pavada! :)
[User Picture]
From:[info]qgmr101
Date:15. Decembris 2012 - 16:00
(Link)
Visam piekrītu, man tas pats. Izņemot plāno ūdensnecaurlaidīgo jaku, man tādas vienkārši nav un tāpat ir OK :-)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Decembris 2012 - 16:11
(Link)
Šitādā vējā vajag, citādi izpūš cauri riktīgi. Varbūt pilsētā nē, bet lauka vidū gan. Citādi sanāk olas rokās nest. Ir bijuši gadījumi.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:15. Decembris 2012 - 16:04
(Link)
Jā. Pat es, būdama ļoti salīga būtne, nekad neesmu salusi ziemā skrienot. Bez tam man nav pat termoveļas vai vēja necaurlaidīgās jakas.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Decembris 2012 - 16:12
(Link)
Pretvēja jaku gan vajag, ja skrien lielā vējā. Citādi visam izpūš cauri. Putenī vēl jo vairāk.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:15. Decembris 2012 - 16:17
(Link)
Vajag gan, un es par to intensīvi domāju. :) Pagaidām izvēlos skriet parkos, kur sanāk dabīgs aizvējš.
From:[info]kaukau
Date:15. Decembris 2012 - 18:19
(Link)
man termo+vējjaka augšā, pabiezākas sporta bikses ar windstoperi augšstilbu priekšpusē/uz ceļiem lejā, kājās meža kurpes, jo zole ar lielāku reljefu. galva gan jāsaudzē, esmu tikusi pie cepurītes ar windstopperi ausu-pieres daļā - nav vēlmes apsaldēties. ar velo braucot ir nedaudz sarežģītāk, tur prasās windstopperis un termo priekšā, pardon, pakaļā[burtiski].
[pa lielam labo firmu drēbes, viss no humpalām, pa lēto, bet joprojām "strādā". ja būtu jāpērk katrs krekls par latiem 30-40, pie tam pieturoties pie jaunākajam modes tendencēm, gribot negribot būtu jānošaujas..]
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Decembris 2012 - 18:34
(Link)
Kas ir windstoperi? Tas kaut kāds īpašs materiāls?

Jā, es arī kaut kad nopirkšu meža skrienamčības. Pagaidām maucu ar asfalta botām.
From:[info]kaukau
Date:15. Decembris 2012 - 19:28
(Link)
windstopper - nu, no angļu valodas - ja termo silda, tad windstopperis darbojas kā aizsargs pret vēju. izšķir hardshell un softshell, varu pagūglēt un paskatīties atšķirību!