Krustvārdu mīkla

--a/-e/-s!

Anna Marija Levi

--a/-e/-s!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā tas iespējams, ka neviens šo jauko ziņu nav izbazūnējis un tā tikai pilnīgi nejauši man šodien trāpīja acēs?
Jāteic, ka šovasar Slovākijas kūrortā uzmetot paviršu skatu žurčikam, kurā bija aprakstītas kādas Selmas Hajekovas dzīves gājumi, sapratu, ka mēs neesam vieni šai universā (par leišiem zinu un čehiem arī).
  • Man aizdomas, ka kādā mazpilsētas viesnīcā, kur zinātniskā fantastika nav cieņā, viss uzskaitītais mazu lomu spēlēs, jo katram skaidrs, ka te divi laulības pārkāpēji no viena ciema (tāpēc uzvārdu saknes līdzīgas) grib vienā numuriņā savas neķītrības veikt. Ir dzirdēta arī pilsētas leģenda par diezgan solīdu civilizācijas centru Ziemeļamerikā, kur pēc autoavārijas ārsti atteicās veikt riskantu operāciju kundzītes glābšanai, jo kam tādam vajag radinieka parakstītu papīru "pretenziju nebūs" - un katram hausam tur bij skaidrs, ka Kalniņš un Kalniņa ir 2 dažādi uzvārdi, jo pēdējie burti atšķiras (tipa pienākat pēc mēneša ar notariāli apstiprinātu vēstniecības izziņu, ka tas ir viens un tas pats uzvārds). Un tamlīdzīgas situācijas.
    • Nu šis ir pavisam ekstrēms piemērs. Bet jā, ārpus tulkinga eksistē reālā dzīve, un šī ir tāda nejauka nianse, kas var izrādīties traucējoša.
    • katram lauķim no Jūrmalas ir pilnīgi skaidrs, ka MrKalning un MrsKalning ir katrs no savas planētas. un ne no venēras un marsa.
Powered by Sviesta Ciba