Krustvārdu mīkla

Rabarberu kūka/plātsmaize/rausis/ķausis

Anna Marija Levi

Rabarberu kūka/plātsmaize/rausis/ķausis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūdzu, būšu ļoti pateicīga par receptūras ieteikumiem rabarberu X pagatavošanā.
Atradu dārzā rabarberus negantā gatavības stadijā, mega milzīgus un sulīgus.
Gribu utilizēt. Vēlams tādā plātsmaizē, kā cepa vecvecmamma Suigosāre, bet to no jums neprasu no tiesas :)
Derēs viskautkas...

Daffaj kuļinarčegi, izlīdzat!
  • kūku pārēdušamies cilvēku piezīmes no zila dīvāna

    Var jau parasto versiju ar rauga mīklu. Bet var iet arī vieglo ceļu, kuru nule nostaigāju arī ese un tas notika tā:

    mīkla
    3 olas
    1,5 gl cukura
    1,5 gl miltu
    1- max 1,5 glāze kefīra (un nevis paniņas)
    tējkarote sodas vai cepampulvera

    visu sakuļ, pārkaisa ar cukurā kaisītiem raberbariem un kanēli un 10 min pirms beigu gatavības, bagāti salej ar olkkrējummedus maisījumu. the same, kā ābolkūks rudenī. cep uz plāts, protama lieta.

    kopš iepazinos ar drumstalu recepti: 300 grami miltu, 200 grami sviesta, 200 grami cukura, visu saberž kopā, drusku iemet ledusskapī un tad rīvē, uz drumsliņām nevelk, baigais sviestīns.
  • šitādu man mācīja fanija: http://klab.lv/users/rasbainieks/1235490.html?thread=7560482#t7560482
  • čau, ne par rabarberiem, bet man dikti ar tevi parunāt gribētos kaut kad, kad tev ir laiks. kā ar tevi sakontačīties? paldies
    • man liekas KB fonā jau ar tevi kontačī? Ja der, tad skype. Username=lj-user.
  • Ziemai šitenos barberus var iesaldēt. Sagriež, samet maisios, samet saldētavā un tad depresīvos rudeņa vakaros velk laukā un cep. Nu to plātsmaizi. Es zinu tādu, kur uz rauga mīklas sakaisa rabarberus un pārlej ar krējuma -olu- cukura- karpeļmiltu maisījumu. Un cep. Un tad sanāk kaut kā apmēram kā vecmammai.
  • Ja ir ideja, kur pēc tam likt olu baltumus, var cept šitādu kombināciju http://www.sapforums.lv/index.php?t=71445
  • pagājušā nedēļā uztaisīju: http://www.apollo.lv/portal/life/articles/203722, ir labs, vienīgi cepšanas laiks nevis 15, bet gan 50 min :)
Powered by Sviesta Ciba