varna ([info]varna) rakstīja,
@ 2008-07-21 01:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vasaras pēcpusdiena
Gājām ar Kurmīti cauri mežam uz upes ieteku jūrā.Gājām tā mierīgi pa taciņām, Kurmītis klusi ar sevi sarunājās.
No upmalas atskanēja smiekli, kliedzieni un motoru rūcieni.Nojautu ūdensmotociklistu eskadras tuvumu.Iznācām krastā - tur ļaužu kā Lunaparkā.Upe pilna laivām, jahtām un viržējošiem skūteriem.Tālāk jūrmalā tukšs un kluss.Uz turieni arī devāmies.Pēkšņi ceļu aizšķērsoja krievu sieviete peldkostīmā.Neejiet tur, tur meitene noslīkusi.Bērnam varbūt traumējoši.Teicu paldies un tūlīt ieraudzīju pie ūdens jauniešu grupiņu, kuras centrs - ļoti balta, kaila meitene.Kāds zēns rūpīgi veica mākslīgo elpināšanu.Parliecinoši aizvilku Kurmīti pa kāpām.
Pēc brītiņa, esot atkal krastā, atskatījos, jo mani parsteidza skaļa mūzika.Pa upi nelaimes vietai tuvojās izklaides kuģītis, tāda kā džonka, no kuras šausmīgi jautri un skaļi skanēja astoņdesmito gadu bezbēdīgs hīts. Gar pašu krastu brauca, tad vēl pēdējo reizi noauroja radio skooontooo un devās jūŗas virzienā.
Mēs gājām un gājām, aiz mums bija lielas tumšas debesis, pretī nāca dažas ārkārtīgi vecas kundzes, kuras veica pastaigu veselības labad.

Mani pārsteidza cilvēku, arī ziņkārīgo, ikdienišķums tur, pie tās meitenes.Mani pārsteidza īstums un neispējamība,dzīvības nodevība un trģēdījas īslaicīgums.

Mēs gājām un gājām un tad satikām Kurmīša tēti.Lietus jau bija gandrīz te, gājām vēl ātrāk.Jau mašīnā iekāpjot, sāka līt.Mums pa priekšu lēni brauca reanimācijas busiņš.
Man liekas, tur brauc tā meitene, teicu.Pilnīgi iespējams, teica Kurmīša tētis.Nedomā par to.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

hmmm
[info]vikings
2008-07-21 09:46 (saite)
Zi ko!? Ta neko. Cilvēki slīkst, dzimst, precās, šķirās un mirī nost ik pa mirklim. Nāves vai mirīšanas tuvumu jau var just ik pa mirklim. Tikai nafig tam ļauties. Un tiešām - nedomā par to!
Labāk padomā par kādu glāzi vinčuka!

(Atbildēt uz šo)


[info]murse
2008-07-21 09:52 (saite)
Ragciemā? Tik baisi daudz cilvēku.
Jā, nāve ir jocīga. Es sliecos domāt, ka mums tā ir tāda tapēc, ka neuztveram to kā dzīves sastāvdaļu, kā rituālu, dievu gribu, vai ka tamlīdzīgi. Jo man, piemēram, nāve varāk asociējas ar uzrakstiem avīzēs, ar filmām.

(Atbildēt uz šo)

ai
[info]varna
2008-07-21 11:01 (saite)
Nebija viss Ragaciemā.Bija tepat,aiz Bolderājas, netālu no Mako, tur kur Buļļi.Katra nāve nedaudz saindē ar sevi, dara uzmanīgu un skumju.Man tā ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

No jūdaisma pozīcijām
[info]kashadura
2008-07-21 11:17 (saite)
Nu ja!
Tā jau arī ir.
Nāve ir absolūtais dzīves pretstats. Pilnīgs dzīves noliegums.
Tāpēc tev tagad savu domu nešķīstums jālīdzsvaro ar intensīvu dzīves izjušanu (uzdzīvi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

:)
[info]murse
2008-07-21 13:28 (saite)
seksu!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?