vakardienas [userpic]

Good luck and don't fuck it up

January 31st, 2020 (11:52 am)

Nosūtīju pieteikumu vakancei, par ko pati esmu neizpratnē. Ja mani kaut kādā absolūti mistiskā kārtā paņemtu (so outta my league that it might be a completely different game even), tad tas nozīmētu vēl vairāk darba un stresa, un jušanās kā dumjam nāpslim, kas vispār ir tas, no kā es bēgu at the moment. Man liekas, ka es ticu THE ONE darba vietai. Vietai, kur es varu būt labākā sevis versija un ka man tikai ir jāmeklē. Droši vien ir vietas, vadītāji, kuri labāk par citiem spēj izvilkt gaismā mūsu potenciālu (sk. Morana skeču par potenciālu), bet man pašam arī ir fucking jāpacenšas. Runājot metaforās par draņķīgiem rakstniekiem, es sēžu un gaidu iedvesmu, tā vietā, lai apsēstos un rakstītu. Kas, cita starpā, ir tas, kas mani besī manā partnerī muhahahaaaaaa
Varbūt es vienkārši daru nepareizās lietas, cenšoties sevi iespiest kastē ar uzrakstu "Darbi, par kuriem mamma un radinieki ar mani lepotos", varbūt man vienkārši ir jāiet strādāt par kurjeru (jo visu dienu var braukt ar riteni), jākļūst par, es nez, jogas pasniedzēju, jādara kaut kas pilnīgi cits, nevis this desk job life.
Akadēmiskajam laukam es esmu pārāk stulba and that still is a desk job. Man pietrūkst domāšanas par, piemēram, mākslas teorijām, bet kad es pie tā atgriežos, es pusi no teiktā nesaprotu. Es esmu nogurusi no runāšanas par grūtām un smagām lietām, man ir apnicis skatīties uz garāžas sienām un netīri eļļainām lietām, es, bļeģ, gribu būt taurenītis, ja! Sekls un nenopietns, gribu dzert šampānieti un apmainīties ar pieklājības frāzēm Fišera darbu fonā.
Un es zinu, ka arī tad es būtu nelaimīga, jo dieszina, ka es nespēju uzturēt sarunu tāpat vien pat ja no tā ir atkarīga mana dzīvība. Visās šajās vietās es jūtos tik ļoti neiederīga, neiederīga gan starp cilvēkiem, kuri man patīk, gan starp tiem, par kuriem man ir vienalga. Es tiešām nesaprotu, kāpēc cilvēkiem mēdz gribēties būt dzīviem.

Comments

Posted by: adele_varbut ([info]adele_varbut)
Posted at: January 31st, 2020, 04:42 pm

Nezinu detaļās Tavu situāciju, bet izklausās, ka Tu esi ļoti nogurusi un ka Tev drīzāk derētu, nez, kāds brīvs posms, lai atpūstos un sajustos emocionāli stabilāk. Zinu no pieredzes tās šaubas par savu nodarbošanos, bet tad atkal rodas jautājums - jā, bet ko tad citu es gribētu un varētu darīt, kādas ir manas spējas? Un, ja esi noguris un emocionāli iztukšots, vienīgā atbilde, kas nāk prātā, ir - da neko es negribu un neko es nemāku. Tādējādi tādā stāvoklī pat liekas pārāk šausmīgi tādus jautājumus uzdot. Problēma gan tāda, ka dzīve jau parasti tos brīvos brīžus nedod, ja gribi sevi uzturēt, jāturpina strādāt. Bet, ja apzināti izvirzi par prioritāti atpūtu un laiku ar sevi, ir lielāka cerība to kaut kā iespiest ikdienā. Un tad var padomāt - kas īsti ir tas, kā man pietrūkst šī brīža darbā, ko man vajadzētu darīt, lai justos labāk un piepildītāk?

Posted by: cukursēne ([info]saccharomyces)
Posted at: January 31st, 2020, 05:14 pm

es joprojām gaidu tās pašaizsardzības apmācības, ja!

bet, ja nopietni - man šķiet, (ne)iederēšanās sajūta un (ne)apmierinātība ar darbu ir divas drusku dažādas problēmas, starp kurām, protams, pastāv zināma pārklāšanās, bet (vismaz manā pieredzē) neiederēšanās sajūta parasti ir vairāk par attieksmi pašam pret sevi, ne tik daudz par to reālo darba vai citas vides kontekstu.

that said, darba vietas un jomas IR ļoti atšķirīgas, un tam ir milzīga nozīme (dis)komfortā, kuru tajās jūtam. protams, mēs katrs piedalāmies tajās mijiedarbībās, kas darba vietā notiek, bet tās tomēr ir MIJiedarbības, lai cik iedvesmas kādam būtu, sūdīgs konteksts var nokaut arī to, mierīgi. kiiiiiind of izmantojot Tavu rakstnieka metaforu - kāda vēl iedvesma vai rakstīšana, ja kāds tev visu laiku rauj no rokām ārā pildspalvu vai vienkārši apsēžas uz tavas tukšās lapas un pieprasa muguras masāžu. :D nu, vai tad, ja fonā visu laiku kauc ugunsdzēsēju sirēnas un jebkurā brīdī tavu lapu var apliet no šļūtenes. un ir kaut kādas lietas, kuras var izdarīt, lai tos suboptimālos apstākļus mainītu, bet var gadīties arī tā, ka vienkārši jāiet rakstīt citur, kas zina.

Tu esi brīnišķīgs zvēriņš, un Tu vari un drīksti darīt jebkurus darbus, ko vēlies, pat astrofiziku, tikai tad būs jāiemācās klāt vairāk, nekā dažu citu jomu amatiem :D

P.S. es arī brīžiem jūtos tā, ka kaut kādas daļas no manām prasmēm sāk atmirt, jo nav laika un konteksta tās produktīvi izmantot :(

2 Read Comments reply