solis pretī izaicinājumam -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 4., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:14
Vai kāda/kāds var pateikt picas mīklas recepti?

(16 pogas jau mētājas | došu pogu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]holandiete
Date:4. Novembris 2008 - 10:20
(Link)
nopērc lulu picā. lēti & ātri :)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:4. Novembris 2008 - 10:24
(Link)
1) Sastāvdaļas:

1. 250 g biezpiena
2. 2 gl. miltu
3. 2 olas 4 ēdk. eļļas
4. ½ tējk. sodas dzesēta etiķa



Pagatavošana:

No pagatavotās mīklas veido plāceni, liek virsū pildījumu, cep 20 min.


2) Sastāvdaļas:

1. 200 ml kefīra
2. 1 ola
3. 1 ēd.k. majonēze
4. 1 ēd.k. skābs krējums
5. 1 tējk. soda
6. 3-4 gl. milru
7. ½ tējk. cukura
8. šķipsniņa sāls



Pagatavošana: (laiks: 25 minūtes)

Bļodā iesitam olu, pievienojam majonēzi, krējumu, sāli, cukuru un samaisam to visu viendabīgā masā. Tad pievienojam kefīru, tad sodu un vēlreiz samaisam. Pakāpeniski jaucam klāt miltus, lai sanāktu ne pārak cieta mīkla.

Mīklu saveļam bumbā, pārklajam ar dvielīti un atstājam istabas temperatūrā uz 10-15 minūtēm.

Mīklu izrullējam, liekam uz ietaukotas plāts un vairākās vietās ar dakšiņu sadurstam.

Pa virsu liekam picas pildījumu pēc pašu vēlmēm, izdomas, patikas un gaumes. Cepam cepeškrāsnī, kamēr gatava, kā visas picas.
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 10:27
(Link)
Nu tad izskatās, ka Tev būs visas iespējas to izmēģināt. Arī ar biezpienu:)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:4. Novembris 2008 - 10:30
(Link)
nē nē
es uzņemos zaķi :)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 10:33
(Link)
Cik viltīga aizbildināšanās. Nekas, nekas, būs jāstrādā vaiga sviedros:)
From:[info]maruziine
Date:4. Novembris 2008 - 10:52
(Link)
a mēs taisam no Dobelnieka sausā maisījuma.. piegāz ūdeni sviestinju un viss notiek.. :)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 10:56
(Link)
tas maisījums tāds normāls? sanāk garšīgi?
From:[info]maruziine
Date:4. Novembris 2008 - 12:01
(Link)
man gan cienītais tur to mīklu parasti sagatavo un viānm sanāk baig ok. (es tikai nezinu varbūt viņš kauko īpašu tur liek klāt)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 10:55
(Link)
Šis izskatās līdzīgi tai mīklai, ko vienrīt Sirmais taisīja:)
[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 14:43
(Link)
es zinu itāļu picas recepti, bet tā ir dikt vienkārša. ir interese?
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 14:51
(Link)
Jā, jā, jā! Man rīt nāk vesels bars izbadējušos kolēģu un vajadzēs daudz ēdamā:)
[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 15:07
(Link)
uhh, laimīgie kolēģi..
pats galvenais ir itāļ mūzik, chills un pica būs ideāla
Vajag - raugu (tur bija tādās mazās paciņās, ja atmiņa neviļ, 25g).
No tādas sanāk 2mazās plātnes picas. Var sadalīt kolēģus un dekorācijas daļu atstāt viņiem, heh.
Bet, es nez, kā LV ir ar raugu gramiem, vopšem,
to rauga pikuci aplej ar glāzi silta ūdens (pikucis puse no sērk.kastītes). Tad pievieno miltus, un mīca,līdz iegūst viendabīgu masu, lai nekas (vairāk vai mazāk) neķep pie rokām.
Tad, tādu gatavo masu atstāj raudzēties. Vēlams, siltā vietā. Bet process notiks tik un tā. Jo ilgāk, jo labāk notiks, bet nu nevajag arī aizrauties.
āā, vēl sāli pēc garšas tajā masā vajag.
Pēc pāris stundām, ņem plātni, ielej nedaudz eļļas un "izvizina" to pa visu perimetru. Uzrūgušo mīklu izmīca pa perimetru, jo plānāk, jo labāk.
Tad vajadzīga tāda sastāvdaļa kā "sugo", vai "polpa di pomidoro", vai kkas līdzīgs tomātu mērcei, kur nav veseli, daļas tomāti, bet tikai pati mērce. KEČUPS NEDER! To ielej katlā, pievieno māaaazliet eļļas (olīv), sāli un mana reģiona īpatnību - drusku cukura.
To visu lej katlā uz uzkarsē. Kad tas darīts, uzlej uz mīklas un visu liek cepties.
Kad maliņas ir kraukšķīgas jau, velk ārā.
Tikai tagad izrotā - olīves, tomāti, sviestmaižgaļa (nu, tāda plānās šķēlītēs),baziliks, var ar šito posmu droši aizrauties un improvizēt. Pa virsu rīvēts siers (daudz) obligāti.
Liek vēlreiz krāsnī, kamēr siers izkūst.
Un buon apetito, miei cari amici!
=)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 15:09
(Link)
Es jau jūtu, ka izdosies labi. Paldies!
[User Picture]
From:[info]shyzo
Date:4. Novembris 2008 - 15:35
(Link)
Cik tos miltus daudz vajag?

Kādreiz varētu pamēģināt itālisku picu, nevis tos vienkāršotos variantus. :)
[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 22:56
(Link)
miltus ir jāber tik daudz, cik tas nepieciešams. Jo vairāk ūdens, jo vairāk miltu būs vajadzīgs. Man izgāja aptuveni mazāk par pusi miltstandartpaciņas.

> Go to Top
Sviesta Ciba