|
Novembris 4., 2008
Comments:
| From: | uwa |
Date: | 4. Novembris 2008 - 10:55 |
---|
| | | (Link) |
|
Šis izskatās līdzīgi tai mīklai, ko vienrīt Sirmais taisīja:)
es zinu itāļu picas recepti, bet tā ir dikt vienkārša. ir interese?
| From: | uwa |
Date: | 4. Novembris 2008 - 14:51 |
---|
| | | (Link) |
|
Jā, jā, jā! Man rīt nāk vesels bars izbadējušos kolēģu un vajadzēs daudz ēdamā:)
uhh, laimīgie kolēģi.. pats galvenais ir itāļ mūzik, chills un pica būs ideāla Vajag - raugu (tur bija tādās mazās paciņās, ja atmiņa neviļ, 25g). No tādas sanāk 2mazās plātnes picas. Var sadalīt kolēģus un dekorācijas daļu atstāt viņiem, heh. Bet, es nez, kā LV ir ar raugu gramiem, vopšem, to rauga pikuci aplej ar glāzi silta ūdens (pikucis puse no sērk.kastītes). Tad pievieno miltus, un mīca,līdz iegūst viendabīgu masu, lai nekas (vairāk vai mazāk) neķep pie rokām. Tad, tādu gatavo masu atstāj raudzēties. Vēlams, siltā vietā. Bet process notiks tik un tā. Jo ilgāk, jo labāk notiks, bet nu nevajag arī aizrauties. āā, vēl sāli pēc garšas tajā masā vajag. Pēc pāris stundām, ņem plātni, ielej nedaudz eļļas un "izvizina" to pa visu perimetru. Uzrūgušo mīklu izmīca pa perimetru, jo plānāk, jo labāk. Tad vajadzīga tāda sastāvdaļa kā "sugo", vai "polpa di pomidoro", vai kkas līdzīgs tomātu mērcei, kur nav veseli, daļas tomāti, bet tikai pati mērce. KEČUPS NEDER! To ielej katlā, pievieno māaaazliet eļļas (olīv), sāli un mana reģiona īpatnību - drusku cukura. To visu lej katlā uz uzkarsē. Kad tas darīts, uzlej uz mīklas un visu liek cepties. Kad maliņas ir kraukšķīgas jau, velk ārā. Tikai tagad izrotā - olīves, tomāti, sviestmaižgaļa (nu, tāda plānās šķēlītēs),baziliks, var ar šito posmu droši aizrauties un improvizēt. Pa virsu rīvēts siers (daudz) obligāti. Liek vēlreiz krāsnī, kamēr siers izkūst. Un buon apetito, miei cari amici! =)
| From: | uwa |
Date: | 4. Novembris 2008 - 15:09 |
---|
| | | (Link) |
|
Es jau jūtu, ka izdosies labi. Paldies!
| From: | shyzo |
Date: | 4. Novembris 2008 - 15:35 |
---|
| | | (Link) |
|
Cik tos miltus daudz vajag?
Kādreiz varētu pamēģināt itālisku picu, nevis tos vienkāršotos variantus. :)
miltus ir jāber tik daudz, cik tas nepieciešams. Jo vairāk ūdens, jo vairāk miltu būs vajadzīgs. Man izgāja aptuveni mazāk par pusi miltstandartpaciņas. |
|