solis pretī izaicinājumam -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 4., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:14

(16 pogas jau mētājas | došu pogu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 14:43
(Link)
es zinu itāļu picas recepti, bet tā ir dikt vienkārša. ir interese?
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 14:51
(Link)
Jā, jā, jā! Man rīt nāk vesels bars izbadējušos kolēģu un vajadzēs daudz ēdamā:)
[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 15:07
(Link)
uhh, laimīgie kolēģi..
pats galvenais ir itāļ mūzik, chills un pica būs ideāla
Vajag - raugu (tur bija tādās mazās paciņās, ja atmiņa neviļ, 25g).
No tādas sanāk 2mazās plātnes picas. Var sadalīt kolēģus un dekorācijas daļu atstāt viņiem, heh.
Bet, es nez, kā LV ir ar raugu gramiem, vopšem,
to rauga pikuci aplej ar glāzi silta ūdens (pikucis puse no sērk.kastītes). Tad pievieno miltus, un mīca,līdz iegūst viendabīgu masu, lai nekas (vairāk vai mazāk) neķep pie rokām.
Tad, tādu gatavo masu atstāj raudzēties. Vēlams, siltā vietā. Bet process notiks tik un tā. Jo ilgāk, jo labāk notiks, bet nu nevajag arī aizrauties.
āā, vēl sāli pēc garšas tajā masā vajag.
Pēc pāris stundām, ņem plātni, ielej nedaudz eļļas un "izvizina" to pa visu perimetru. Uzrūgušo mīklu izmīca pa perimetru, jo plānāk, jo labāk.
Tad vajadzīga tāda sastāvdaļa kā "sugo", vai "polpa di pomidoro", vai kkas līdzīgs tomātu mērcei, kur nav veseli, daļas tomāti, bet tikai pati mērce. KEČUPS NEDER! To ielej katlā, pievieno māaaazliet eļļas (olīv), sāli un mana reģiona īpatnību - drusku cukura.
To visu lej katlā uz uzkarsē. Kad tas darīts, uzlej uz mīklas un visu liek cepties.
Kad maliņas ir kraukšķīgas jau, velk ārā.
Tikai tagad izrotā - olīves, tomāti, sviestmaižgaļa (nu, tāda plānās šķēlītēs),baziliks, var ar šito posmu droši aizrauties un improvizēt. Pa virsu rīvēts siers (daudz) obligāti.
Liek vēlreiz krāsnī, kamēr siers izkūst.
Un buon apetito, miei cari amici!
=)
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:4. Novembris 2008 - 15:09
(Link)
Es jau jūtu, ka izdosies labi. Paldies!
[User Picture]
From:[info]shyzo
Date:4. Novembris 2008 - 15:35
(Link)
Cik tos miltus daudz vajag?

Kādreiz varētu pamēģināt itālisku picu, nevis tos vienkāršotos variantus. :)
[User Picture]
From:[info]malish
Date:4. Novembris 2008 - 22:56
(Link)
miltus ir jāber tik daudz, cik tas nepieciešams. Jo vairāk ūdens, jo vairāk miltu būs vajadzīgs. Man izgāja aptuveni mazāk par pusi miltstandartpaciņas.

> Go to Top
Sviesta Ciba