ю ([info]ttp) rakstīja,
@ 2007-10-29 10:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Sastāvdaļas:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 kg baklažāni

300 gr valrieksti (lobīti)

Garšvielas: Safrāns, suneli, kinza, sāls, čilli

Eļļa, panna, dakša un koka lāpstiņa ;)

 

Baklažānus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs (gareniski) un apbārsta ar sāli no abām pusēm. Te ir tā sauktais gruzīņu sāls – sāls kuram klāt garšvielas. Sāls arī izsūc lieko mitrumu no baklažāniem. Tā pēc sāls vannas to liek pannā cepties, kad iegūst skaisti brūno krāsu un smaržu un siekala tek pāri lūpai, tad ņemam no pannas ārā un liekam uz šķīvja.

 

Iekīšiņas.

Gaļas maļamajā vai blenderī sasmalcina valriekstus, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, tad pievieno garšvielas – visas 3. sāli pievieno pēc katra gaumes, jāatcerās tikai ka paši baklažāni arī ir sāļi. Var peilikt čilli, piparu asumam.

 

Tad svaigajos baklažānos no pannas liekam iekšā pildījumu, varam rullēt varam locīt, dariet ko gribiet.

 

Garnējumam pielieciet granātābolu sēkliņas un labu apetīti!



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]per_se_fo_ne
2007-10-29 11:47 (saite)
mums tas pildījums sanāca dikti sāļš un nedaudz par sausu... bet, kad tas bija uzsmērēts plānā kārtiņā, tīri labi garšoja! naudu par te nopērkamu granātābola imitāciju gan izlēmām neizdot. ;)

xox

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]trukstcimdu
2007-10-29 17:00 (saite)
mmmm, tev gardi un smuki sanaaca. shodien pusdienaas uzeedu muusu paarpalikumus, seezhot skolaa, ugh, nekaadiigi negribas te, bet tur. buchas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?