treknais ([info]treknais) rakstīja,
@ 2006-04-10 15:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Narkomāna pārdomas Lielās Piektdienas priekšvakarā

(1GH + 1LH2O ar minerāliem + melnā tēja ar cukuru un ziedputekšņiem+ tabaka)

Mūsdienu cilvēkam Kristīgās baznīcas vēsts skaidrā prātā bieži vien izrādās kaitīga (ko, iespējams, var teikt arī par t.s. skaidro prātu kā tādu). Neskatoties uz visām liecībām par Kristus dzīvi un viņa izteikumiem, tie, kas sevi sauc par kristiešiem, apzināti vai nē, neatlaidīgi turpina izplatīt dogmatisku mācību, kas aizdomīgā kārtā atgādina farizeju tradīciju.

Patiesībā to Tuvo Austrumu garīgajam pēctecim pārmest ir grūti. Kamēr vien Ādama mantinieks nespēj transcendēt duālistisko domāšanu, Jahve, gribot negribot, ir viņa Dievs. Tas, Kura vārdu labāk neizrunāt, ir bargs soģis - viņa scepteris ir bailes, viņa mēle abpusēji griezīgs zobens un balss - asinis.

Kāds bravūrīgs, blondīns ar zilām acīm gan reiz pamanījās paziņot, ka Jahve esot piebeigts un visi varot nākt ārā no krūmiem. Un, patiesi - visi iznāca ārā, bērni sāka lēkāt pa beigtā veča vēderu, sievas piedzērās un vīri apkampās. Taču tad paklīda baumas, ka Jahve tikai tēlojis beigtu un ka tas vispār nav bijis īstais beigtais vecis. Augstā debess, Tas, Kura vārdu tomēr labāk neizrunāt, jokus jau nu nesaprot... Ābrama dēli sabijās, ievilka krūmos elektrību un drošības pēc uztaisīja atombumbu. Zilacainais blondīns gan nāca klajā ar jaunu paziņojumu – sex, drugs and rock’n roll, taču, ak vai, šoreiz par atbildi no Ābrama dēliem saņēma tikai apslāpētu „klusu, klusu!”.

Agri vai vēlu apzinīgais cilvēks nonāk hroniskā vai letālā konfliktā ar savu būtību. Homo Sapiens numinozā dvēsele pieprasa integritāti, bet apziņa, sekodama Ego diktātam un baiļodamās no nāves, ko tai vēsta atteikšanās no duālisma, ir pakļauta nepārtrauktai un izmisīgai migrācijai, sekojot tās neskaitāmajām maldugunīm. Cik gan varens tomēr izrādās neskaitāmus neveiksmīgus noliegšanas mēģinājumus piedzīvojušais Ego, ar sev raksturīgo māniju uz dažnedažādākajām hierarhijām un sistēmām. Gandrīz jāsaka - izliets Jahve. Taču sēkla, kas nekrīt zemē un nemirst, augļus nenes un, ja cilvēks neapēd lauvu, tad lauva apēd cilvēku.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?