tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-11-17 12:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ir... zināmas aizdomas, ka neviens Antonova bizness patiesībā nav bizness.

Proti, tiek iegādāta banka, pagaidīts, kamēr pieaug depozītu portfelis, piesaistīti papildu investori, pēc tam šī naudas masa dažādu manipulāciju rezultātā (aizdevumi savām firmām, kas pēkšņi kļūst neatgūstami, riskanti fondi, iepriekšnorunāti biržu darījumi) tiek izvazāta - un, he-hei, valsts, glāb savu pilsoņu ietaupījumus, prestižu un ekonomiku uz milzu papildu izdevumu (bieži vien neatgūstamu) fona. Arī mazie akcionāri (kuri tāpat nevarēja ietekmēt to, kā viens marķīzs izrīksosies ar visu bankas kapitālu) paliek pie sasistas un piedirstas siles. Kāds vispār ir dzirdējis, ka kāds no Antonova biznesiem ir noritējis bez skandāla?

Vispār izskatās, ka Lietuvas centrālā banka ir norāvusi rokasbremzi tikai nedēļu pēc pirmajām pazīmēm, ka ārā no Lietuvas milzīgos apmēros izplūst finanšu kapitāls. Kuri draugi nodod sveicienus Lietuvai - tas pat muļķim skaidrs. Paveicies, ka viņiem nav Godmann un Krūzmann.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]batou
2011-11-17 15:03 (saite)
tavu pēdējo 2 postu sakarā silti iesaku noskatīties Margin Call (pavisam jauna filma), par vārdā nenosauktu (bet tur ir frāze, kuru parasti pielieto attiecībā uz Wall Street grandiem "no matter what, they allways come out on top") Wall Street uzņēmumu (kas uzpērk/pārdod vērtspapīrus).

lai gan tas viss protams ir caur amerikāņu prizmu ņemts - nedaudz jau cilvēcības tomēr ir. tur jau nav tā krievu "vi vse govno, odin ja belij" naudīgā attieksmes.

karoče rekomendēju.

(Atbildēt uz šo)


[info]karuna
2011-11-17 15:59 (saite)
Mjā, 200 miljonu afēra nav joks, bet labāk tā nekā gaidīt, kamēr tie pieaugs līdz miljardiem. Madofa ponzi piramīdu ASV regulatori nogulēja, laikam, līdz 80 miljardiem :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?