tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-11-14 09:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eiropas ziņu dienesti, no kuriem kā no mātes pupa kāri sūc informāciju arī mūsu plašsaziņas līdzekļi, protams, nav politiski angažēti.

Tikai kāpēc:

1) līdz Eiropas un Latvijas iedzīvotājiem nav nonākušas ziņas par novembrī plānoto valsts apvērsumu Grieķijā? 1. novembrī Grieķijā tika no amata atstādinātas visas 12 augstākās militārpersonas.

2) kāpēc ziņas stāsta par slikto Grieķiju, kamēr vēl sliktākā Islande, kura caur referendumu pasūtīja d!rst Holandes un Lielbritānijas fondu un iedzīvotāju ķērcienus kompensēt pad!rstos spekulatīvos uzkrājumus, dzīvo relatīvi cepuri kuldama. Ak, jā, Islandes veiksmes stāsts ir neērts un vispār tabū, un tā aktualizēšana ziņu lentēs neatbilst rietumnieciskas žurnālistikas pienākumiem un kritērijiem...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]karuna
2011-11-14 12:11 (saite)
Islandes gadījumā tā laikam vairāk bija banķieru spekulācijas, kas radīja milzīgus parādus, kuri valstij bija jāsedz. Skaidrs, ka tauta pasūtīja kreditorus uz vienu vietu. Visi brīdinājumi, kas tas novedīs pie totālā kraha, nav piepildījušies. Bet arī tas Latvijas presē ir diezgan maz atspoguļots.

Fakts, ka pat Lielbritānijas premjers cenšas glābt eiro, lai gan viņa valsts nemaz nav eirozonā, nozīmē, ka eiro izdzīvošana joprojām ir zem jautājuma zīmes. Te pat nevar vainot Latvijas presi, jo visas ES sarunas notiek ārkārtīgi slepeni. Dievs tikai zina, kādas reformas tur tiek izlemtas. Buy-buy demokrātija. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tominja_opiitis
2011-11-14 12:49 (saite)
Ja ir gribēšana, tad pie informācijas var tikt. Ja ir gribēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2011-11-14 14:51 (saite)
tev vienreiz jāizbeidz likt kā piemērs Grieķija, cik par to problēmu ir lasīts (vislabākais raksts bija vanity fair) problēma ir pati valsts un sabiedrība nevis grieķu bankas.

es teiktu, ka Grieķija ir tieši piemērs kādiem mums nevajag būt (lai gan es neesmu pret sociālismu).

un Islande paliek Islande, izdarīja to ko mums vajadzēja izdarīt saistībā ar Parex banku un tās kreditoriem (cik saprotu pie tiem pieder arī abi žīdi).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]karuna
2011-11-14 15:20 (saite)
Grieķijas piemērs nav nemaz tik viennozīmīgs. Vislielākā sociālā izdevumu daļa budžetā ir tieši Vācijai nevis Grieķijai. Atšķirība ir tikai tajā, ka Grieķijas ekonomika nebija tik stipra, lai to pavilktu (tas ir, dzīvoja pāri saviem līdzekļiem). Bet skaidrs, ka iestājoties eirozonā, tauta arī gribēja dzīvot kā Eiropā. Tā nav tikai Grieķijas vaina, ka viņi pārsteidzīgi tajā iestājās. Vaina ir arī eiro arhitektos, kas šo iestāšanos padarīja par obligātu pasākumu, sasolot zelta kalnus un ķīseļa upes. Ja pasākums ir obligāts, tad kāpēc kavēties?

Bet kad bija vajadzīga palīdzība, tad ECB parādīja pigu. Ja Grieķijai būtu sava valūta, tad nodelvētu, pievilktu jostas un dzīvotu tālāk.

Latvija ar lata piesaisti eiro būtībā izdarīja tieši to pašu, ko Grieķija. Visa trekno gadu gāze grīdā jau ir šī fiksētā kursa dēļ, jo atvēsināt iekarsušos prātus bez neatkarīgas valūtas nav iespējams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tominja_opiitis
2011-11-14 15:23 (saite)
te nu es atļaušos tev nepiekrist - problēma ir tā teikt fifty-fifty ... jā, protams, valsts, protams, vājprātīgi izlaidīgie vēlētāji, protams, populisms, protams, korupcija, protams, arodbiedrības, protams, tiesiskais un nodokļu nihilisms, un tā tālāk ...

bet ir arī otra puse - stulbās Eiropas bankas un fondi, kas uzpirka Grieķijas parādzīmes (turklāt labi zinot to kvalitāti) un tagad uztraucas, ka no šiem augsta riska spekulācijas faņķikiem nenopelnīs -- lielā tiesā t.s. Grieķijas glābšana ir Eiropas banku (nu tur visvisādi sošiet ženerāl un agripoles un vēl daudzas citas, arī starp citu svedbanka)

un es nerunāju par Grieķiju... es runāju par Islandi, un dodu mājienu, ka mēs ar Parex gadījumu būtu varējuši strādāt citādāk (kaut ko tāpat zaudētu, bet ne jau tādā apmērā - varēja arī piespiest Parex nomaksāt sindicēto no saviem līdzekļiem - un kas tālāk notiek ar to ūķi, lai paliek abu K ziņā, vai citi varianti...)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?