tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-05-30 20:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vācieši ir kļuvuši par idiotiskiem populistiem atsakoties no sava pragmātisma... Atteikties no AES, kas neatrodas seismoaktīvā zonā, par labu gāzes stacijām, kurām piegādes nodrošinās Krievija, tuklāt zinot, ka gāzes rezerves nav bezizmēra, un tāpēc sadārdzināsies, ir vienkārši slimi. Tas sadārdzinās vāciešu dzīvi un mazinās eksportspēju, bet nu tā ir vāciešu izvēle.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eermaniitis
2011-05-30 21:12 (saite)
vācieši pārāk daudz krāj un pārāk maz tērē (tieši aiz tā ir grieķijas krīze - visa vācu sakrātā nauda aizdota grieķiem, a tie pa to piķi sapirkuši vācu mašiņas - tagad vāciešiem vēl vairāk naudas, ko aizdot, bet krieķiem vecas mašiņas un lieli parādi)

vot šitas te reāli sadārdzinās vāciešu krājēju dzīvi - šamie saka ka AES dod 1/4 no kopējās enerģijas, kur pusi plāno nosegt ar atjaunojamo (audzēs rapsi, kartošiem nebūs vietas, tie paliks dārgāki utt) kas pati par sevi dārgs prieks un otru pusi liks taupīt - a kā pragmatisko vācieti piespiest taupīt - tikai saskrūvējot cenas ;)

tikai imho tas nozīmē, ka cenas elektrībai celsies arī mums un ne tikai ļepektrībai ;-/

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2011-05-30 23:09 (saite)
jā, bet cik es pareizi atceros, tad vāciešiem ar radioaktīvo aktritumu izvešanu/transportēšanu vienmēr ir bijušas lielas iekšējās problēmas, laikam tādā veidā cer tikt galā ar grīnpīsu.

un kaut kad taču tam sasodītajam fusion reaktoram vajadzētu sākt darboties un superdārgajam kolaiderim arī dot savu artavu.

matēriju enerģijā, tas ir viss ko mums pilnai laimei vajag.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tominja_opiitis
2011-05-31 09:26 (saite)
pats pēdējais, ko esmu dzirdējis par fusion reaktoriem, tad tiek lēsts, ka uz 2070. gadu visa zeme uz tiem dzīvosies. tad jau laikam pirmie pirmās paaudzes parādīsies pēc 2020. gada... būs vēl jāpaciešas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?