|
Decembris 13., 2018
21:37 es neatceros savā bērnībā garšīgus ēdienus ikdienā. Bija garšīgi svētdienās - kartupeļu putra ar mērci un kotleti vai folijā cepta vistiņa. Bija mammas ceptā kūka svētkos vai svētdienā. Bet ikdienā bija negaršīgs ēdiens. Vienmuļās, negaršīgās zupas. Ar cūkupupām un kāļiem. Un mēs bērni viņas ēdām. Jo, nu tas bija ēdiens šai ēdienreizei. Cita nebija. Brokastīs bija blīvas sausas putras. Skolā bija treknās zupas ar peldošo tauku kārtiņu pa virsu. Un mēs ēdām un nekurnējām. Skolā bija arī sausi, pārvārīti griķi ar krējuma pļocku. Bet skolā bija arī saldie, tie gan man visi garšoja. Neatceros ikdienā garšīgus ēdienus. Arī ne ciemos. Omīte taisīja biezpiena bumbiņas pēc vācu žurnālu receptēm. Sālsūdenī vārītas. Vēl viens izcili negaršīgs ēdiens. Ā, nē. Vasarās svaigo, jauno dārzeņu piena zupa. Tā gan bija garšīga. Ļoti garšīga.
|
Comments:
par laimi, zupas ar pupām un kāļiem nebija. nekas izcils arī varbūt nebija, bet sūru atmiņu nav. bumbiņas vārījām eļļā (sālsūdenī -- pirmo reizi dzirdu), tas bija svētdienas pēcpusdienas našķis. ar pūdercukuru, protams.
| From: | zum |
Date: | 14. Decembris 2018 - 05:19 |
---|
| | | (Link) |
|
Kā gatavo zupu no cūkupupām?
Igauņiem ir recepte skābo kāpostu zupa ar cūkpupām. Esmu vārījusi, tīri laba.
| From: | tipa75 |
Date: | 14. Decembris 2018 - 10:58 |
---|
| | | (Link) |
|
Tās nebija nekā īpaši gatavotas. Vienkārši izmērcētas cūku pupas lika klāt, kāļus iegrieza, klasiskos burkānus, daudz sīpolus, jo tie mammai garšoja un ja bija paveicies izstāvēt rindu veikalā, tad arī kaut kāds kauls pieārīts klāt. Un protams ķimenes, dilles un ja bija, tad vēl estragons, majorāns un baziliks. Un ar ļoti maz sāls.
Slikta gastronomiskā karma. Ja neņem vērā manu vecāku apsēstību ar nenobriedušām pākšu pupiņām (vēee) un puķkāpostiem (vēēēē) un piena-ķirbju zupām (vēēēe) (nēe, nu bija vēl viss kas briesmīgs), mums bija brīnišķīgas pupiņu un zirņu zupas, ceptie kartupeļi un makaroni, teicamas pankūkas, taukmaizes ar sīpoliem un vēl viss kas. |
|
|
Sviesta Ciba |