24 June 2011 @ 02:05 pm
Seriāli  
Turpinot vakardienas sarunu par seriāliem. Pēdējā gada laikā esmu noskatījies vai mēģinājis skatīties, šķiet, četrus seriālus.

1) Chelmsford 123. Manuprāt, pirmā sērija ir vienkārši ekselenta un ir obligātais skatāmais visiem klasiskās pasaules mīļotājiem. Chelmsford 123

2) I Claudius. Brīžiem saturiski tiešām interesanti. Taču vizuālais noformējums ir jau dated un nedaudz izskatās pēc "Donas Beižas".

3) Mad Men. Pēc dažām sērijām kļuva garlaicīgi.

4) Game of Thrones. Es neesmu fantāzijas žanra nedz mīļotājs, nedz arī noliedzējs. Šo seriālu man arī brīžiem bija interesanti skatīties. Protams, ir acīmredzamas tiešas vai netiešas Špenglera ietekmes (Piem., sauklis 'winter is coming' un uzglūnošās briesmas iz ziemeļiem diezgan precīzi atbilst Špenglera tēzei par 'civilizācijas ziemas' atnākšanu.). Taču nedaudz traucē banalitātes vai stereotipi. Piem., par mežonīgo, noslēpumaino austrumu civilizāciju, kas varētu pārņemt pagrimušo Rietumu pasauli (Btw arī Špenglers) - par šito mierīgi varētu izpildīties E. Saids ar orientālisma izpratnes kritiku.
 
 
( Post a new comment )
helvetica[info]helvetica on June 24th, 2011 - 02:37 pm
Davaj 17 pavasara mirkļus!?
(Reply) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on June 24th, 2011 - 05:09 pm
Neesot skatījušamies GoT, ne lasījušam Špengleru, pirmaie gan ienāk prātā skandināvu mīti ar visu viņu apokaliptisko ziemu.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 24th, 2011 - 07:02 pm
Arī iespējama versija. Visticamāk, ka autors apzināti/neapzināti visu to ir eklektiski sasintezējis. Tomēr saistībā ar 'pagrimumu' un 'austrumu' attēlojumu, es vairāk sliecos uz Špenglera variantu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 24th, 2011 - 08:22 pm
Es neesmu vēl skatījies, bet vai nebūs par šerpu saistīt to ar Špengleru? Varbūt ar to domāti kaut kādi ķīnieši vai kas nu tur viņiem austrumos par šausmām. Proti, galliem bija bail, ka debesis uzkritīs uz galvas, šitiem atkal par to, ka no austrumiem atnāks Putins.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 24th, 2011 - 08:34 pm
pieļauju, ka autors gan jau nav īpaši studējis Špengleru. Vnk skatoties seriālu, man bija brīvas asociācijas ar stāstu iz 'Rietumu pagrimuma'. Taču uz savu interpretāciju es neuzstāju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 24th, 2011 - 08:49 pm
Ā, skaidrs. Bet kā versija tas skan visnotaļ intriģējoši.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]slikts on June 24th, 2011 - 07:28 pm
Chelmsford 123 tiešām ir labs
(Reply) (Link)
[info]antons_v on June 24th, 2011 - 08:25 pm
Un ko tu saki par Blood and Sand? Mani, piemēram, pārsteidza tas, cik labi nostrādāts bija scenārijs un cik smuks izpildījums. Un atsevišķs bonuss par plikajām pežām un arī pimpjiem (!), ko viņi nevairās parādīt.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 24th, 2011 - 08:28 pm
eh, nav redzēts. Bet brīvākā brīdī varētu ieskatīties (lai gan Kubrika versija visticamāk visu laiku varētu būt fonā).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 24th, 2011 - 08:48 pm
Speciāli šajā sakarā vēlreiz noskatījos Kubrika Spartaku. Kaut kādas vārgas alūzijas raisās, bet tomēr cīņu ainas mūsdienās ir iemācījušies horeografēt nesalīdzināmi labāk. Un tas veco laiku puritānisms arī kaitina - visi staigā kārtīgi saģērbti, izņemot atsevišķus momentus.
Lai gan ar to visu ir jāsaka, ka Duglasa personības spēks un harizma ir neapšaubāmi. Tādēļ ir labi, ka B&S versijā viņi ir izraudzījušies pilnīgi cita ķermeniskā tipa Spartaku - ne pārāk garu un nebūt ne masīvu. Manuprāt, pareizi, jo Duglasu būtu ļoti grūti pārspēt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 24th, 2011 - 08:52 pm
Jā, varētu būt, ka ir redzamas zināmas nodevas laikmeta garam. Tiesa, iz filmas, nez kāpēc, atmiņā ir labi saglabājusies arī homoerotiskā aina ar jauno Toniju Kērtisu, kur viņš mazgā kājas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 24th, 2011 - 09:46 pm
John Gavin arī demonstrē savu lielisko ķermeni. Kreisajā pusē, btw, Lorenss Olivjē:

(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on June 25th, 2011 - 12:18 am
mēs Tev uzdāvināsim biļetes uz boksa mačiem (btw, letiņiem diezgan labi iet..), lai nav laiks ar kinematogrāfiskiem feikiem jātērē...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 25th, 2011 - 10:58 am
:D

Mož varam sarunāt, ka tu satrenēsies, uzēdīsi kilogramus 40 un tad aicināsi ringā, lai, tā teikt, dabūtu pilnu klātbūtnes efektu :DDD
(Reply) (Parent) (Link)