19 August 2009 @ 05:53 pm
par zagšanu  
Atpūtas brīdī palasījos par Saksa nedienām. Žēl, protams, jo saskarties ar zagšanu nudien ir diezgan nepatīkami. Man pašam ir pat zināma pieredze, tiesa, daudz, daudz niecīgākos un mizerablākos mērogos nekā lugas rakstīšana. Taču vienalga ir dīvaini vērot brīžus, kad tiek sprausti ordeņi par citu izdarīto darbu vai idejām un domām. Tagad esmu saprāta robežās piesardzīgāks. Turklāt - pat ja idejas vai domas ir izstāstītas, es esmu piefiksējis, sevišķi dažāda kalibra 'reklāmistu' aprindās, ir pilnīgi piemirsta elementāra pieklājība atsaukties uz idejas un domu autoru vai paziņot par idejas īstenošanu. Turklāt šāda piemiršana un savējiskošana, man ir aizdomas, nav apzināta, bet ir iestrādāta plašākā pašapmāna mehānismā.
Jā, bet pārsteiguma moments Saksam varētu būt paliels un ar to viņu zināmā mērā es varu apsveikt. Taču vienalga diemžēl Latvijā ir grūti ieviest amerikānismu, kad teju vai jebkura kustība ir fiksēta līgumos un ideju zagšanai būtu nopietnas sekas, jo tāpat šajā dievzemītē pa lielam nākas sastrādāties ar draugiem un paziņām un tāpēc rodas iespaids, ka viņiem var pilnībā uzticēties.
 
 
( Post a new comment )
kants[info]kants on August 19th, 2009 - 06:28 pm
jā, reklāmas darbinieki ir arheļaunums :d
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on August 19th, 2009 - 06:32 pm
laikam jau nedaudz par plašu paņēmu :) protams, ka ne visi reklāmisti. Bet kaut kā ir grūti aprakstīt cilvēkus ar noteiktu domāšanas ievirzi, kam idejas visu laiku savējiskojas. pieņemu, ka zigmārs vai dimiters ir tādi, pat ja ne tiešā veidā reklāmisti.
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 19th, 2009 - 06:37 pm
Par kādiem 99.9% esmu pārliecināts, ka Sucks blefo.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on August 19th, 2009 - 06:45 pm
iespējams. par to varēs spriest tad, kad izteiksies arī otra iesaistītā puse. taisnības labad, par to, ka Sakss ir iesaistīts projektā ar Dimiteru, es dzirdēju pirms vispār medijos bija ziņa par šo projektu. Tāpēc pagaidām es dotu 50/50.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 19th, 2009 - 07:30 pm
Nezinu. Satori rakstītais izskatās pēc fiction.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on August 19th, 2009 - 08:08 pm
Man kaut kā arī likās, ka šis aizraujošais stāsts ir izzīsts no... nu, no kurienes Sakss parasti tos izsako (jūtat simbolismu?).

Nespēju iedomāties truleni Liepiņu rakstām tik sasodīti atraktīvus e-pastus. Ja jau viņš prot šādi izteikties, tad arī libretus mierīgi varētu pats kapār. Dimitera stilu imitēt ir visai viegli, jo viņš savā blogā izpaužas tā, ka par maz nebūs (iemetot tur kaut vai paviršu skatu, Nila versija, ka viņš cieš no kreativitātes trūkuma, arī zaudē lielu daļu kredibilitātes).

Bet par stāstu, protams, visu cieņu. Izklaide uz goda!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on August 19th, 2009 - 08:18 pm
Ok, Jūs sākat mani pārliecināt, ka, iespējams, tas ir kaut kāds fikšens a la ikstena vai arī sūdīgs pr ludziņai.
taču tas, ka ir iespējams sajaukt fikšenu ar realitāti - par to nemaz nebrīnos, jo ir dzirdēts (protams, bieži vien nav skaidrs, kurai pusei ir taisnība) par dafiga precedentiem mūsu pašu kultūras lauciņā.
Lai gan dīvaini, ka prasītājam ir jābūt fiziski klāt tiesā vai arī - ka nevarētu no anglijas uz vienu dieniņu iebraukt latvijā, lai dabūtu kompensācijā 10000ls - šī stāsta daļa klibo.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on August 19th, 2009 - 08:43 pm
Es ar nebrīnos, jo iesaistītajiem tēliem dzīvē visiem ir netīri dupsīši, tāpēc iedomāties, ka viņi ierastā vienaldzībā rafinēti appizģī kādu nabaga autoriņu nav grūti. Grūti ir iedomāties, ka nabaga naivā rakstnieka vietā ir lecīgais marginālis Nils, kurš nospriež, ka netiesāsies (palaižot garām tik lielisku iespēju paskandalēt! A moš vienkārši nomīza?) jo pēkšņi ir atradis jobu iekš UK, starp citu, īsti nav skaidrs, kādā tādā super naudīgā profesijā viņš varētu strādāt ar savu videnes izglītību, bet lai nu tā būtu. Kā tu pamatoti atzīmēji, mūsdienās, kad starp Rīgu un Londonu ļodenes kursē kā tramvaji, tā nešķiet esam tālāk, kā Liepāja vai Ventspils.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 19th, 2009 - 10:15 pm
Pievienojos. Sucksam neatvairāms darba piedāvājums Londonā? Hm... Nu lai tā būtu. Un tas ir iemesls, kāpēc neiesist pieklājīgas naudiņas un uzrīkot skandālu? Tas kaut kā galīgi nelīmējas kopā. Nafig ir patstāvīgi jābūt Latvijā, lai tiesātos. Nedz tā Londona ir kaut kur citā galaktikā, nedz arī lieta ir tāda, ka katru dienu uz prokuratūru ir jāvelkas.
Un ja to visu saliek kopār ar Sucksa safabricētajām intervijām un storijiem, tad manas prognozes uzkāpj uz visiem 99%
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on August 19th, 2009 - 10:41 pm
bet no citas puses. ir tak zināms, ka dimiters ir kārs uz tiesāšanos - pietiekami dīkdienīgs, lai šādām nodarbēm būtu laiks un sieviņai aŗī ir jāmaksā kredīti. un šāds rakstiņš smuki aiziet zem pantiem par goda aizskaršanu, jo šeit neredzu mazāko iespēju to visu norakstīt uz literatūru.
pagaidām joprojām ieturēšu epohē.
godīgi sakot, ja nebūs tiesas, tad visas iesaistītās puses izskatīsies nejēdzīgi. no vienas puses - pusaudzis mētājas ar apvainojumiem, bet no otras - vecie kāļi, kas gribējuši atminēties vecos laikus un paspēlēt ģedovšķinās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 20th, 2009 - 12:50 pm
Ok. Spriežot pēc šī plānprātīga veča publiskotā sviesta (http://blogs.krustaskola.lv/2009/08/20/nil-diviem-kungiem-kalpot-nevar/#more-6222) esmu kļūdījies. Par gadījumu kā tādu man komentāru nav. Izskatās, ka tāds tādu ir atradis. Abi pasaules likteņu zinātāji, ibio!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]antons_v on August 20th, 2009 - 04:08 pm
Jā, no reakcijas var secināt, ka aprakstītais konflikts tiešām ir reāls. Bet no šitiem diviem muldoņām jau nevar saprast, kur ir fakti un kur ir "subjektīvā interpretācija". Piekrītu, ka tiesāties vajadzētu. Ja ne Nilam, tad ģediem par aizskarto "godu un cieņu".
(Reply) (Parent) (Link)
marija[info]marija on August 19th, 2009 - 09:08 pm
es gan ticu nilam
(Reply) (Link)
helvetica[info]helvetica on August 21st, 2009 - 10:39 am
aizkustinoši, ka Saksam ir pieejama Liepiņa un Dimitera sarakste. Kolektīvās vēstulītes, hehe
(Reply) (Link)