tereeze ([info]tereeze) rakstīja,
@ 2013-02-03 13:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šausminošā sieviešu apgraizīšanas tēma man nedod miera, es mēģinu iztēloties dzīvi bez klitora.
Par klitoru es savulaik uzzināju no Vonnegūta, tāpat kā par pediņiem. Taču tā podziņa, ar ko parasti asociē klitoru, esot tikai galviņa. Protams, zināmos brīžos var sataustīt arī trubiņu, kura gan nekarājas uz leju kā puisim, bet ir piestiprināta gar vienu malu. Izrādās, arī tālāk iekšā vēl ir stumbenītis, tāpat kā pimpim, tikai "ieaudzis" miesā. Tas ir garāks, nekā parasti domā, un attiecīgi pilnībā nemaz nav nogriežams, jo aiziet uz iekšu un uz leju, sadalās divās daļās un ir kairināms vagināli no otras puses. Es jau biju par to lasījusi, bet kaut kā nekoncentrējos. Arī šoreiz man neizdevās atrast nevienu zīmējumu ar uzskatāmu iekšējo shēmu, lai gan to taču var viegli izpreparēt. Pēc šī sanāk, ka arī tas, ko uzskata par vaginālo orgasmu, patiesībā ir klitoriskais, tikai netiešs. Tas ir, it kā džeks pabeigtu nevis no galviņas kairināšanas, bet gan no zemāk (t.i. tuvāk pimpja saknei) adresētiem glāstiem. Proti, tas ir iespējams, bet daudz lēnāk un ja ir liels uzbudinājums. Kā ir ar prostatas orgasmu, to es īsti nezinu. Iespējams, tas ir līdzīgi kā sievietei patīk tikt dziļi un stipri izdrāztai, tā pilnā sajūta, no kuras tiešā veidā orgasmēt nevar, bet kura to visu papildina un pabeidz.
Tātad teorētiski arī apgraizīta sieviete tomēr kaut kādu baudu var gūt, ja vien pēc pārciestās traumas vispār ir spējīga uzbudināties. Cita lieta, ka šo baudu tad viņa pati nevar kontrolēt.

Upd. Ā, nē, ir arī zīmējumi, ja ieguglē attēlus uz clitoris, varbūt ne pilnīgi uzskatāmi, bet nu var redzēt, kā klitora kājiņas aiziet katra uz savu pusi, un iztēloties, ka tās ir daļēji sasniedzamas pa iekšpusi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dute
2013-02-03 15:24 (saite)
interesanti, šito nezināju.

es domāju, ka apgraizītajām sievietēm uzbudināties traucē ne tikai trauma un klitora neesamība, bet arī tūkstošiem gadu sabiedrībā valdošā ideja, ka sievietes seksuālā dziņa ir netīra un pretīga.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tereeze
2013-02-03 15:45 (saite)
nujā, un citās zemēs, kur šī ideja arī valda/valdīja, bet sieviešu apgraizīšana netiek praktizēta, tur tad paliek vismaz klitors

vispār jābūt taču kādam pētījumam par apgraizīto sieviešu seksualitāti un tās transformācijām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aleja
2013-02-03 18:58 (saite)
"To our knowledge, there is no study in the literature to assess female sexual dysfunction after female genital mutilation," said Sibiani.

http://www.guardian.co.uk/science/blog/2008/nov/13/female-genital-mutilation-sexual-dysfunction

tas gan ir 2008. gada raksts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aleja
2013-02-03 19:03 (saite)
šie dati izskatās pārāk neticami, bet šāds pētījums ir bijis

http://www.circumstitions.com/FGM-sex.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tereeze
2013-02-03 19:23 (saite)
tas, ka apgraizītas sievietes jūt orgasmu tikpat bieži, kā neapgraizītas, tiešām izklausās neticami. varētu pieņemt, ka viņu vīrieši performē vienādi slikti, taču neapgraizītās toties var veiksmīgāk masturbēt.

taču ir ticami, ka apgraizīta sieviete joprojām jūt dziņu, jo hormoni nāk no olnīcām, kā arī, ka viņa teorētiski tomēr spēj sajust orgasmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tereeze
2013-02-03 19:27 (saite)
bet es biju domājusi drīzāk, kā seksualitāte izpaužas citos veidos, ja tā netiek īstenota ķermeniski kā paredzēts. nu tur tērpi, rituāli, kustības, sublimācija, pašapliecināšanās, vara

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dusk
2013-02-04 06:33 (saite)
Ja interesē temats tad http://vimeo.com/11058962 filmā apstāstīts ko graiza, kā graiza un attieksmi sabiedrības arī. Varam uzslēgt 40 minūti un apskatīties kā izskatās apgraizīts pasākums, ka nogriež klitoru un kaunuma lupas, jā to arī dara diezgan bieži un vēl saaudzē kopā. Kādas vēl diskusijas par seksu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?