tereeze ([info]tereeze) rakstīja,
@ 2010-05-12 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēc tam, vidusskolā, 5. poliklīnikā jau bija Puķīte, kas skaitījās ļoti jauka, bet es tomēr aizgāju citur. Un dabūju aukstu dušu, respektīvi, atklājās trihomonas, turklāt es nezināju, ka jāiet vai jāzvana par analīžu atbildēm un uzzināju par trihomonām tikai vēlāk, kad nācu ar kaut kādām mistiskām sūdzībām. Lieki teikt, ka tajā vecumā tas iedarbojās šokējoši komplektā ar vēsu latviešu ārsti, pieradušu strādāt ar grūtniecēm, viņa neuzskatīja par vajadzīgu lieki uķipuķināties ar dzimudzīves uzsācēju, kura nevar pat pateikt, vai partneris tas pats vai cits (jo tas ir sarežģīts stāsts par attiecībām, kas vienā vārdā nav atbildams). Vēl man protams likās, ka ārstes mani nosoda. Es brīnījos, kur es tās trihomonas varēju dabūt, jo viss notika ar prezervatīvu, bet ārste tikai moži attrauca "To nu gan es jums nevaru pateikt!"
No antibiotikām savairojās sēnīte. Arī tas man bija jaunums. Par trihomonām es mammai neko neteicu, bet par sēnīti pažēlojos, taču velti, jo mamma uzskatīja, ka arī sēnīte ir seksuāli transmisīva slimība. Mamma neko par to nezināja, iedomājieties, viņai laikam nekad nebija bijusi sēnīte, un nekādu atbastu es nesaņēmu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aleja
2010-05-12 19:53 (saite)
Es pirmo reizi gāju pie ginekologa pēc nevainības zaudēšanas, jo man nojuka mēnešreizes, kas man darīja lielas raizes, un tad mana pusmāsa mani aizveda pie savējās ārstes 1.slimnīcā. Viņa tikai paskatījās uz mani no ārpuses, pateica - vai, tev taču vēl nav sadzijis, un tikai iztaustīja, spoguli nelika.

Pēc tam bija obligātā apskate devītajā klasē, visas aizsūtīja uz Brīvības ielas poliklīniku, kas tagad laikam ir Veselības Centrs 2. Un ārste nevienai nepatika, bija tāda auksta, ar melniem matiem. Situāciju pasliktināja tas, ka iekšā bijušās meitenes reportēja, ka viņa bāž pirkstu dibenā. Kamēr sēdējām uzgaidāmajā telpā un baidījāmies, saucām viņu par raganu. Tikai ieejot iekšā, es sapratu, cik slikta ir skaņas izolācija, un ka patiesībā viņa noteikti visu dzirdēja. Nekā jau tur nebija, bet viņa bija īsts ledus.

Un smieklīgi ir tas, ka vēlāk man parādījās problēmas, un, nezinādama, pie kāda ginekologa iet, es gāju pie tās pašas. Toreiz es domāju, ka pie tās pašas, jo uzvārdu es neatcerējos. Drusku pagāju, saārstēju savas vainas, un pārstāju. Patiesībā uz pēdējo pārbaudi, kas noteikta, vai ārstēšana ir līdzējusi, tā arī neaizgāju. Galu galā negāju pie ginekologa vairākus gadus. Galu galā man parādījās nopietnas attiecības, sāku dzīvot ar džeku, nolēmām, ka varbūt vajag dzert tabletes. Negribēdama iet pie " tās raganas", paņēmu telefonu no savas bijušās klases biedrenes, kas baigi lielīja savu ārsti Možumā. Pierakstījos, izsēdēju rindu, atvēru durvis - bet tur ragana. Un tad es sapratu, ka tā pie kuras es gāju ar savām problēmām Veselības Centrā, patiesībā bija cita, ļoti jauka un normāla ārste, kura man nepatika tikai tāpēc, ka man šķita, ka toreiz 9.klasē tā bija viņa. Un un, protams, ļaunā Možuma ārste bija tikpat auksta un nelaipna kā agrāk, un es atkal negāju vairākus gadus pie ginekologa, kamēr man nesākās kārtējās problēmas.

Tad es galu galā sameklēju Puķīti, pie kuras eju vēl joprojām. Man viņa ļoti patīk. Es gan neeju baigi regulāri, patiesībā šoziem biju aizgājusi tikai tāpēc, ka man baigi aizkavējās mr, un es biju jau gandrīz pārliecināta, ka cauri ar mani būs. Pirms tam nebiju divus gadus. Gāju, baidīdamies, ka viņa mani nolamās par nerūpēšanos par savu veselību, taču nekā tam līdzīga. Tieši otrādi, nomierināja, visu paskaidroja, ieteica, ko darīt citu problēmu sakarā. Un kad uz jautājumu "kā izsargājaties" es kaunīgi atbildēju "nekā", viņa teica - ļoti labi. Citi saka, ka viņai tur esot baigais konveijers un ka patiesībā viņa ļoti pavirši izturas pret savām pacientēm, bet, manuprāt, neviena cita ginekoloģe nav pret mani izturējusies tik nopietni un ar tādu rūpību.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?