paaugstināta temperatūra - 253 (tw: attiecības) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

253 (tw: attiecības) [26. Okt 2021|23:56]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ilgi domāju, kāpēc, lai gan mēs ar jauno partneri (sauksim viņu par K) mēdzam sakašķēties, es ar viņu jūtos ērtāk un drošāk nekā ar, piemēram, E, kam viņš ir ļoti līdzīgs. un tikko aptvēru. E vienmēr spēlēja fasādi. "nē, viss kārtībā. nē, es esmu tikai noguris. nē, man nekas nekaiš." un tad tu uz pirkstgaliem staigā viņam apkārt, zīlējot, ko tu varētu būt izdarījusi ne tā. bet, ja K ir aizkaitināts, tad viņš ir aizkaitināts. un viss. kā īsts cilvēks. jā, viņš arī mēdz noslēgties, dzenot mani izmisumā. bet, kad tas pāriet, viņš atnāk un pasaka, kas bija noticis. ja diena ir beigusies uz ne pārāk labas nots, viņš izdara kaut ko, lai parādītu, ka viss kārtībā. un es arvien vairāk jūtu, cik daudz attieksmes problēmu ir tieši man. kā es krītu galējībās, ja piecas minūtes neesmu saņēmusi uzmanību. kā es nonāku teju panikai līdzīgā stāvoklī, kad viņš ir nīgrs (kas reti ir bijis saistīts ar mani; bet to jau es tobrīd nevaru sev iestāstīt). kā es neprotu nerunāt pārmetošā tonī, kad norādu uz kaut ko, kas man nav pieņemams. kā mani pārņem paralizējošas bailes, kad neesmu izdarījusi kaut ko viņam pa prātam (kas taču ir pilnīgi normāla lieta; man nebūtu jādara viss viņam pa prātam, un viņš taču man neko nepārmet) vai neesmu bijusi pietiekoši labā noskaņojumā vai pietiekoši laba, vai esmu/neesmu gribējusi kaut ko, vai neesmu uzminējusi viņa domas (lol), vai vēl kaut kādā veidā neesmu bijusi perfekti ērta un netraucējoša. man šķiet, ka man vajag partnerim pielāgoties, un pirmo reizi partneris to neļauj. viņš pieprasa, lai es pati domāju un pati daru. tas ir veselīgi, bet biedējoši un grūti.

vakar sastrīdējāmies, un man likās, ka viņš pārnāks mājās un mani pametīs. jo es viņam nepiekritu. jo man bija savi uzskati. pirms mēneša vai diviem man likās, ka nu jau gan viss, es viņam esmu apnikusi. nākamajā dienā viņš man iedeva sava dzīvokļa atslēgas. un tā visu laiku. nu, kas tas ir, ko? kā lai šito izslēdz?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Oktobris 2021 - 01:55
(Link)
visu laiku arī domāju par šo ierakstu, jo man liekas, ka tajā no malas redzami sarkanie karogi. kā, viss nav tikai saulstari un varavīksnes? kā, nav idilles? ko nozīmē "aizkaitināts" un "nīgrs"? tas taču nozīmē, ka attiecības ir sliktas. jo attiecībām ir jābūt picture perfect, citādi neskaitās.

lai gan es esmu bijusi idilliskās picture perfect attiecībās, kurās visi slavēja mūsu saderību.. un kuras ar laiku pārvērtās toksiskā purvā, kas noslīcināja mūsu abu personības un laimi.
[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:27. Oktobris 2021 - 07:29
(Link)
Narcisma upuris.

Es arī tagad šim eju cauri un vēl labāk saprotu, cik viss iepriekšējais nebija normāls, bet grūti pierast pie labā. Zini, kā tas ir teorija, bet praksē pie tā ir jāpierod,, jāiemācās.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Oktobris 2021 - 08:01
(Link)
visi iesaistītie cilvēki, kuru dēļ man ir šī nepieciešamība būt ideālai, ir bijuši ārkārtīgi kompleksainas personības, kam narcismu it kā grūti piešūt – jo narcisms asociējas ar lepnību un pārāk augstu pašvērtējumu. bet, ja tā padomā, kas tad tas "tu nāc pie manis, es pie tevis neiešu, jo es taču ~ciešu~" cits ir?

vienīgi jābūt godīgai un jāatzīst, ka tieši to pašu var pārmest arī man.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2021 - 09:07
(Link)
IMO neko nevajag sev pārmest, varbūt laiku pa laikam nokomunicē ar jauno cilvēku, kā Tev ir un kāpēc (līdzīgi, kā viņš dara) un dod sev laiku. Nu, un pašrefleksija, tas, ko Tu dari, ļoti palīdz. Formulēt vārdos arī labās lietas (gan sevī, gan viņā).
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:27. Oktobris 2021 - 09:20
(Link)
+

Man liekas baigi vērtīgi sev atzīt, kuras ecēšas man patīk un otram izstāstīt jau iepriekš: 'redzēšu-palēkāšu'.
[User Picture]
From:[info]vakardiena
Date:27. Oktobris 2021 - 10:02
(Link)
Redzēšu- palēkāšu!!!!! Aaah <3
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Oktobris 2021 - 10:12
(Link)
:DD
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Oktobris 2021 - 10:11
(Link)
paldies! tas nav viegli, ja visu mūžu esi domājis, ka tavas sajūtas nav vērā ņemamas (un ir pat bīstamas, jo to izpaušana noteikti uzreiz novedīs pie attiecību izbeigšanās), bet šeit man ir droša vieta, kur to mācīties.
un par tām labajām lietām noteikti jāpiedomā, jo man ir aizdomas, ka es savās izpausmēs esmu ļoti negatīvs cilvēks.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Oktobris 2021 - 10:52
(Link)
dzīve kopā ar normālu cilvēku ir terapija, novēlēšu tev šo :)
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Oktobris 2021 - 20:07
(Link)
ar tik skaļiem apgalvojumiem kā "normāls cilvēks" te tiešām nevar mētāties. :D bet liels paldies! tas ir vērtīgs novēlējums.
[User Picture]
From:[info]logu_skidrums
Date:28. Oktobris 2021 - 23:38
(Link)
"kā lai šito izslēdz?" ar laiku un pierašanu. terapija gan jau arī palīdzēs. nav nekādu sarkano karogu. no tavas puses mazliet. bet karogs vēl nenozīmē, ka jābēg. tikai jāuzmanās un jāstrādā.

kopumā ļoti veselīgi izklausās. lai jums viss labi.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:29. Oktobris 2021 - 18:41
(Link)
jā, es sevī ieraugu ļoti daudz sarkano karogu, kurus līdz šim nebiju apzinājusies. jācer, ka tos pamanu tikai es. :D