paaugstināta temperatūra - 131 (jefiņa dienasgrāmatas) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

131 (jefiņa dienasgrāmatas) [5. Jan 2018|00:38]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es vienmēr vīpsnāju par cilvēkiem, kas jaunajā gadā kaut ko apņemas. jēgas jau no tā nekādas - tikai kāds procents visu to apņēmēju vispār kaut kur tiks. bet pieķēru sevi šajā nedēļā domājam par visu ko izdarāmu, uzsākamu, labojamu.

par to, kā beidzot tiešām jāatrod vieta, kur pavingrot (un jābeidz attaisnoties ar nezināšanu, kaunu citu acu priekšā, nevēlēšanos to darīt barā un to, kā nu jau esmu pārāk sliktā fiziskā stāvoklī pat iesācēju lietām). janvāris gan laikam ir labākais laiks tam - visas grupu nodarbības un visas trenažieru zāles būs pilnas ar tādiem jefiņiem kā es. bet kur lai vispār tāds jefiņš, kas nekad dzīvē nav sportojis un grib vismaz panākt, ka mugura neliecas tik lielā kūkumā, lai iet?
par to, ka jāpiezvana terapeitam. bet te gan tā ir laika un naudas līdzekļu sakritība; pilnīgi gribas zvanu sākt ar: "šī nav mana jaungada apņemšanās, tā vienkārši sanāca."
par to, ka jāatsāk mācīties. šogad atkal būs uzņemšana programmā, kurā iepriekš netiku, taču sāku domāt, ka varbūt tā arī nemaz nav man piemērotākā vieta. diemžēl latvijā vienīgā kaut nedaudz uz to pusi vērstā. bet ir taču tik daudz citu iespēju, ir tik daudz lasāmvielas, tiešsaistes kursu, dokumentālo filmu, vajag tik rakt. vajag kustināt šūniņas, lai es te neiegrimstu dīvānā pavisam. bet šito es esmu mēģinājusi, zinu, ka man galīgi nesanāk sevi disciplinēt.
un tas noved pie nākamā punkta - domāšanas par to, ka jāiemācās sevi savākt. šis gan automātiski sasaistās ar to terapeita punktu, jo man dzīvot galvenokārt traucē tieši teicamnieka sindroms, nespēja savākties, nespēja darīt laicīgi, nespēja nedzīvot slinka studenta ritmā. nu tad par to arī jārunā. lai man nav ar ilgām jāskatās uz viskija pudeli mirklī, kad slīkstu darbos. lai es no rīta nepamostos ar nostāvējušos kafijas un cigarešu garšu mutē. lai nav tādu nedēļu kā šī.
ai, un tad jau vēl - vērtīgāk pavadīt laiku, atsākt lasīt, strādāt ar attiecībām, pabraukāt apkārt pa latviju, paspēlēt galda spēles, iepazīties ar kino klasiku un vēl, un vēl, un vēl.

un tad jau sakrājas tik daudz, ka paliek drusku nelabi, un beigās neizpildīsies neviens punkts.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:5. Janvāris 2018 - 10:57
(Link)
Ej uz jebkuru zemas intensitātes grupu nodarbību, tur nav tā, ka visi uz Tevi skatās, tur visi ir pārbijušies, ka visi uz viņiem skatās. Nostājies kaut kur, kur vari redzēt sevi spogulī.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:5. Janvāris 2018 - 13:39
(Link)
tā intensitāte tur kaut kur ir norādīta? es baidos, ka norāde "iesācējiem" arī var nozīmēt ļoti daudz ko.
(bet šis ir mierinoši, paldies!)
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:5. Janvāris 2018 - 15:07
(Link)
parasti kaut kādos grafikos norāda.
es sāktu ar kaut kādām pilatēm, tās ir kaut kur uz robežas ar ārstniecisko vingrošanu un vienkāršas, baigie fitnesisti (t.i. tie kuri varētu tevi mentāli kritizēt, lai paši justos labāk) uz tām nemaz neiet, garlaicīgi. lai gan pati es sāku ar bodybike, jo tur tikai jāmin velo un es skaidri zināju, ka to jau nu gan es varu.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:5. Janvāris 2018 - 15:17
(Link)
vot, es par pilatēm arī domāju. joga mani neuzrunā, bet pilates jau tas pats vien ir, tikai bez visas tās enerģiju muldēšanas. velo mīšana īsti nav tas, ko man vajag, jo man visi muskuļi (sevišķi plecos) savilkti, staipīties vajag.
vai tu zini kaut ko konkrētu ieteikt, vai labāk ir vienkārši skatīties, kas tuvumā, un iet mēģināt?
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:5. Janvāris 2018 - 22:08
(Link)
Esmu gājusi Veselības fabrika un sporta klubs Centrs galerija centrs, man šķiet, ka tie visi ir ļoti līdzīgi. Es noteikti iesaku iet tur, kas ir pa ceļam, tuvāk mājām vai darbam, citādi ir baigi grūti atrast motivāciju un ļoti viegli atrast iemeslus tomēr neiet un neko nedarīt. Bet sākuma progress ir ļoti ātrs un motivējošs, pirmās pāris reizes busi tizls, bet tas ātri pāries :)
[User Picture]
From:[info]logu_skidrums
Date:5. Janvāris 2018 - 17:46
(Link)
jauna gada sākums ir psiholoģiski komfortabls atspēriena punkts lietu uzsākšanai. ja par kaut kā mainīšanu domā jau kopš septembra, nav ne vainas uzsākt janvārī. muļķīgas ir tikai tās apņemšanās, kas tikai rodas atpēriena brīdī. vienkārši par vēlu. izplēnēs kopā ar eiforiju.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:5. Janvāris 2018 - 18:26
(Link)
man vienkārši kaitina, ka jebkā jauna uzsākšana gada sākumā tiek iemesta tajā jaungada apņemšanos katliņā. arī (vai it īpaši) tad, kad es pati tā daru.
[User Picture]
From:[info]logu_skidrums
Date:5. Janvāris 2018 - 18:37
(Link)
jā, pārspīlēt ar katliņu ir muļķīgi. tagad tev pašai ir piemērs no savas dzīves. uzsākt lietas līdz ar jaunu gadu var būt ļoti prātīgi un pamatoti. atceries šo. (: