telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2019-01-19 13:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Valkas-Valgas nedienas
Valcēnieši deklarējas Valgā. Tādos tempos turpinot, no tiem pēc CSP datiem ~4500 valcēniešiem pirms pāris gadiem drīz būs 3000, tad 2500, tad 2000, tad paliks tikai pendži, kas strauji izmirst un nabagi bez interneta, kas nejaudā pārdeklarēties kaimiņvalsts puses pilsētas daļā. Uzņēmēji, kas saka, ka Valkas alkobodes visu izručīs, nu c'mon - pašvaldībai pa tiešo aiziet tikai NĪN un IIN nodokļi, kas varētu rasties no tām alkobodēm. Akcīzes nodoklis aiziet valsts katlam. Jauniem uzņēmumiem tā vieta īsti pievilcīga nav, jo Valka-Valga ir nomale gan Latvijai, gan Igaunijai.
http://www.la.lv/igaunijas-bernu-pabalsti-novedusi-lidz-finansialai-krizei-valku

Bij čujs jau 2013.gadā (kad tur pirmoreiz paviesojos), ka tai dvīņu pilsētai nākotnē būs kaut kādas problēmas, jo pēc būtības viena apdzīvota vieta, kur eksistē iekšā divu valstu likumi un divi dažādi ekon. attīstības tempi. Tur nevar sadzīvot cepts un vārīts, vai nu tā vai šitā.

Interesantākais scenārijs būtu tāds, ka tās Valkas pašv. iestādes apvienos ar Valgas un tad beigās vairāk vai mazāk de facto Valka būs tāda kā igauņu pilsēta ar daudz latviešu un krievu viesstrādniekiem un būtu kaut kāds skandāls pa pagastu, ui, tas ir Latviju, ka igauņi esot Latvijai Valku "atņēmuši", jo pašmāju viedie nejaudā tikt līdz Igaunijas attīstībai un demogrāfijas politikai.:DDD



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2019-01-19 20:08 (saite)
interesanti - vai es varu deklarēties tallinā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-01-19 20:22 (saite)
It kā Latvijā var piedeklarēties jebkur, norādot adresi un sagādājot kādam "pārsteigumu". Nezinu vai Igaunijā ir tāds pats sviests, ka var piedeklarēties arī nedzīvojamos īpašumos, piemēram, vasarnīcā ar cauru jumtu. Ja grib pa īsto, tad birokrātija kaut kur šai sakarā noteikti būs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2019-01-19 21:31 (saite)
teorētiski nav nekāda starpība, vai esmu Valkas vai Limbažu iedzīvotājs. tāpat nevajadzētu būt starpībai, deklarēties Valkā vai Tartu.
ja man būtu 7 bērni, varētu mēģināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2019-01-19 21:32 (saite)
...Valgā vai Tartu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?