telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2015-09-06 20:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Broadcast - the book lovers

Es, grāmatu tārps.
Priekšstati par grāmatu tārpiem un ko es uz tiem varu atbildēt.

*Grāmatu tārpiem ir pilni plaukti ar grāmatām,kas līdzinās mājas bibliotēkai.

- Jo vairāk grāmatu, jo vairāk putekļu istabā,tāpēc reti kura izlasītā grāmata ir uz palikšanu grāmatu plauktā. Būtu man atsevišķa istaba tikai grāmatām, tad būtu pavisam parasta kolekcija, kas tāpat neaizņemtu vairāk par trīs līmeņu plauktu, ieskaitot zirnekļu terāriju. Kaut kā neesmu dzīvē sastapusi nevienu cilvēku, kas var atļauties sev tādu greznību kā personīgā Grāmatu istaba.



*Grāmatu tārpi ir antisociāli cilvēki un labāk lasa grāmatu nekā iet kaut kur tusēt.

- Daļēji patiesība, jo lasot labu grāmatu, apkārtējā pasaule interesē apmēram tikpat daudz kā Mailijas Sairusas jaunākais skatuves tērps,proti,necik. Taču tāpēc netiek laista garām izdevība kaut kur aizbraukt patusēties un to sasodīto grāmatu lasīt transportā pa ceļam uz kaut kurieni.

*Grāmatu tārpi pērk grāmatas, seko līdzi jaunumiem un lasa visu jaunizdoto.

- Studentu un svaigu absolventu ienākumi ir diezgan līdzīgi kā Vasīlijam no Kupravas gatera. Gadā var nopirkt pāris grāmatas un tās pašas ar 70%procentīgu skidonu. Jaunākās grāmatas reti kad tiek lasītas,jo neviens draugs nestrādā tipogrāfijā, no kurienes pa kluso var iznest kādu grāmatu.

*Grāmatu tārpi pazīst grāmatu personāžus tikpat labi kā savus radiniekus vai draugus un spēj tos atsaukt atmiņā - kā tos sauc, kā tie izskatās, ko tie pārsimt lappušu garumā sadarījuši.

- Tas ir tas pats, kas mēģināt atcerēties vārdus un uzvārdus visam savam Facebook sarakstam un domāt, kāda huja pēc par viņiem tagad jādomā.



*Grāmatu tārpiem ir elektroniski lasītāji un lejupielādēta grāmatu kolekcija - viņi lasa visu, kas kustās un nekustās.

- Ar elektroniskajiem grāmatu lasītājiem spēju apieties tikpat neveikli, cik viedtālrunī ielādēt aplikāciju, kas it kā ir vajadzīga, bet bez kuras var iztikt.

*Grāmatu tārpi ir visziņi,gudrīši un einšteini.

- Ja kāds man iedotu pildīt krustvārdu mīklu,tur būtu daudz brīvas vietas reklāmai. Grāmatu lasīšana neveido tik daudz zināšanas, cik dažādu izklaidējošu attēlu simulēšanu iztēlē, balstoties uz iepriekšēju personīgo pieredzi.



*Grāmatu tārpi nepalaidīs iespēju noskatīties grāmatas ekranizāciju vai otrādi, izlasīt grāmatu, ja redzēta tikai filma.

- Tas apgalvojums ir apmēram tāds pats, kā pirkt un degustēt visus fotogēniski sabildētus sūdus, kurus ieraugi jaunākajā Maximas vai Rimi avīzē.

*Grāmatu tārpi lasa visur - vannā,gultā,uz poda,mašīnā,slimnīcā,pie pusdienu galda utt.

- Grāmatu tārpi mēdz lasīt it kā nepiemērotās vietās, bet es nezinu, kā gan lai, piemēram, lasa Patrika Zīskinda "Parfīmu", sēžot uz tualetes poda vai Stīvena Kinga "Zvēru kapiņus",gaidot rindā pie veterinārārsta? KĀ!?!

*Grāmatu tārpi aizraujoši diskutē par grāmatām ar saviem draugiem.

- Draugi reti kad lasa to pašu un ja vispār lasa, tad viņiem visticamāk, tava šā brīža favorītgrāmata būs pie lampiņas un tā vietā, lai par to aizrautīgi diskutētu, vien pateiks "Sūds kaut kāds" vai "Filma bija labāka". Nav tik dramatiski, protams, bet grāmatas ir diezgan intīma padarīšana un reti kurš vispār spēj apspriest grāmatā izlasīto, jo
a)atmiņa ir īsa
b)spēja analizēt tekstu kā kuram ir dota
c)kuru vispār tas interesē



*Grāmatu tārpi spēj ieteikt grāmatas jebkuram cilvēkam.

- Kaimiņiene Rigonda spēj ieteikt dormeo matraci jebkuram cilvēkam, jūs tam ticiet?

*Grāmatu tārpi ir emocionāli intelektuāli, smalkjūtīgi, empātiski utt

- Es nevaru saprast vai mani darba kolēģi ir paģiraini vai rēķina hipotekārā kredīta procentus dzīvoklim Panorāmā Plaza?



*Grāmatu tārpi sastāda lasīšanas plānu visam gadam un iet uz bibliotēku ar grāmatu sarakstu, lasīšanai pieiet nopietni.

- Vispār jau ietekmē tas, cik grāmatas vāks ir smukiņš,labi smaržo un prieks pačamdīt, kāds ir pirmais iespaids par nejauši uzšķirtu lappusi, kāda maza reklāmiņa, draugu grāmatu plaukta saturs. Secināju, ka grāmatu sarakstā pat nezinātu, ko rakstīt, tāpēc samierinos ar to, kas ir bibliotēkas vai grāmatnīcas plauktos uz vietas. Kā bērns saldumu veikalā.

*Grāmatu tārpi ir lasījuši klasiku un grāmatas, kuras izklausās "intelektuālas" un iekļautas topos "100 books u must read before u die".

- Tas ir apmēram tas pats, kas pajautāt, ko es domāju par Bēthovena simfoniju numur, ē, seši seši seši, ko negribu dzirdēt tikai tāpēc, ka man tas viss asociējas ar snobiem uzvalkos, vakarkleitās un gaumes izjūtu paipalas olas izmērā.

*Grāmatu tārpi spēj citēt viedus un asprātīgus grāmatu citātus, lai pazīmētos ar savu intelektu vai humora izjūtu.

- Grāmatu citāti tiek ierakstīti kaut kādā kladītē, twitterī ar nulle favorītiem, vai vienkārši aizmirsti pēc pāris lappušu izlasīšanas. Kad jāpasaka kaut kas asprātīgs vai vieds, man vienkārši nav ko teikt.

*Grāmatu tārpi sapņo kļūt par rakstniekiem un ar to pelnīt naudu, lai vecumdienās varētu dzert dārgus viskijus un cilvēki būtu stāvus sajūsmā par katru sarakstīto grāmatu.

- Labi rakstnieki mirī nost jauni un smuki vai nobendē sevi, kļūst ievērojami pēc nāves, karoče, nav laimīgi.Lasītāji ir maitas un domā, ka jebkurai nākošajai grāmatai ir jābūt vēl labākai nekā iepriekšējai. Manī nav ne kripatas no filologu kaislības un tā pati kaislība noved tikai un vienīgi ellē un šizofrēnijā.



*Grāmatu tārps ir uzticīgs grāmatu sērijām. Krēsla,Peregrīnes brīnumbērni,Zosādas,nu, jūs sapratāt.

- Pēc vienas grāmatas izlasīšanas kāds personāžs ir jau tā apnicis, kā pēc aklā randiņa ar Gati, kurš brīvajā laikā fano par formulu-1,klausās Coldplay un kurš grib turpināt ar romantisku pastaigu jūras malā.

*Grāmatu tārpam ir konts ibook,bookdepository,Amazon utt

- Atgādinu,ka manas finanses ir tādas pašas kā Vasīlijam no Kupravas gatera. Ā, sorrī, ibook konts gan ir. Kur citur grāmatu tārps meklēs retumus, kurus lietotājs ar kļičku BuRnAllBoOks un EsGramatasNelasu piedāvā par 0,30 centiem vai vispār uzdāvinās, pakaļ sviezdams?



P.S.
Varbūt būs arī otrā daļa.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barvins
2015-09-07 09:15 (saite)
Labs, raksti vēl:D

(Atbildēt uz šo)


[info]pirx
2015-09-07 13:00 (saite)


*Grāmatu tārpiem ir elektroniski lasītāji un lejupielādēta grāmatu kolekcija - viņi lasa visu, kas kustās un nekustās.

- Ar elektroniskajiem grāmatu lasītājiem spēju apieties tikpat neveikli, cik viedtālrunī ielādēt aplikāciju, kas it kā ir vajadzīga, bet bez kuras var iztikt.


Tiešām tik traki? Es nezinu, ko bez sava kindla (ne paperwhite, ar pogām sānos) darītu, trakoti ērti lasīt tomēr ir. Un visur līdzi paķert nav grūti, jo mazīns un vieglīns.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2015-09-07 14:03 (saite)
Dziļāka problēma ir tāda, ka līdz Kindlam vai jebkuram citam e-lasītājam ir "jānobriest" gan garīgi, gan materiāli un jātrāpās to dabūt tad, kad dzīves temps pieprasa vairāk ērtību (piemēram, regulāras pārvākšanās/lasīšanas listes pārāk strauja pildīšanās). Nav vēl bijis tā, ka kāds no rokā turētajiem grāmatu lasītājiem iegultu rokās perfekti un būtu sajūta, ka "IR, šis ir īstais brīdis". Vēl ir cilvēki, kam psiholoģiski prasās ietvars katrai grāmatai fiziskā veidā,jo bail apmaldīties lejupielādētās informācijas straumē. Nav tā, ka būtu kategorisks 'par / pret' lasītājiem, tas vienkārši prasa laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2015-09-08 01:01 (saite)
1) No kurienes šie brīnumi? Pirmo reizi dzirdu.
2) Iesaku aplūkot vārdu "antisociāls" skaidrojošajā vārdnīcā.
3) Mana pieredze ar draugiem/lasītājiem ir pilnīgi pretēja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2015-09-09 14:17 (saite)
1)Gandrīz viss ir no dzīves, jo daudz sanācis šo to dzirdēt no cilvēkiem, kas nelasa vispār un uzskata, ka lasīšana ir hobijs.

2)Nesabiedrisks, tā laikam skan labāk. Tā ir, kad socioloģijas lekcijas noguļ.

3)Tādā gadījumā tev ir ļoti paveicies, ka draugi labprāt plaši izsakās par izlasīto. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?