telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2015-08-18 12:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
spēļkultūras upuris
No pamatskolas laikiem ielās cītīgi vēroju grafitī, kas te pazuda, te atjaunojās, bet lielākoties - pazuda.
Pērn Tallinā satiku čali,kam ir "atkarība" no zīmēšanas un uzzināju daudz ko vairāk par grafiti kultūru. Tad nu radās doma uztaisīt galda spēli "graffiti wars" vai ko tamlīdzīgu. Ideja tāda, ka ir vairāki spēlētāji, 2 max 4. Princips ir krāt krāsas balonus un attiecīgi izvietot pēc iespējas sarežģītākus zīmējumus ielās/sienām/sētām/jumtiem. Visvairāk punktu,protams, var noraut stratēģiski svarīgās vietās (piemēram, Origo apkārtne,Salu tilta grafitī sienas,vilcieni). Krāsas balonus var iegūt nejaušā secībā no Resursu kaudzītes vai izmantojot notikuma kārti "Būvmateriālu preču veikala aplaupīšana".
Kā jau spēlē, ir čakarējošais veiksmes faktors. Vari taisīt stratēģiju - taisīt daudz sliktu zīmējumu (Tagi,Bombas,trafareti) vai dažus labus, bet jārēķinās, ka pašvaldības policija cītīgi rūpējas lai zīmējumi pazustu (paceļot kārti "Lielā Tīrīšana" no notikumu kaudzītes), kā arī reizēm tev jāatdod savi punkti konkurentam (paceļot kārti HappyBirthday grafitī).
Ir Festivāla kārts, kuru paceļot ikviens var izlietot derīgās zīmējumu kārtis uzreiz,taču Festivāla siena dod mazāk punktus, nekā zīmējumu vērtība uz "nelegālas" sienas.
Ir, protams, kariņa kārts,proti, kuru paceļot tev ir tiesības aizkrāsot jebkura pretinieka labāko (augstāko punktu vērtības) zīmējumu.
Man jāiedziļinās vēl drusku sīkāk tajā kultūrā un tad jau jāveido laukums un kārtis. Ielaminēt laukumu (matētu) nav vairs tik dārgi kā kādreiz, kārtis - kaut ko izdomāšu paeksperimentēt.

Spēle beidzas tad, kad izbeidzas Notikumu kāršu kaudzīte. Uzvar tas, kam paliek uz laukuma zīmējumi ar lielāko punktu skaitu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]katodstars
2015-08-18 13:09 (saite)
Šķiet baigi laba ideja.

(Atbildēt uz šo)


[info]barvins
2015-08-18 16:08 (saite)
Piesakos kā testētājs (pēc daudzām izspēlēm tikai kļūs skaidrs, vai spēle ir sabalansēta, t.i., vai nav kaut kādas kārtis, kas dod nenormāli lielu pārsvaru, vai nav kārtis, kas ir liekas/bezjēdzīgas).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barvins
2015-08-18 16:14 (saite)
Also, check this out:
http://www.amazon.com/dp/0123694965
http://www.amazon.com/dp/158450580X

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]telefontubbie
2015-08-19 11:12 (saite)
Super :) Es gan jau arī tev iedošu vērtēt dažādus laukuma un kāršu dizainus, uztaisīšu vairākus variantus, pirms drukāju/griežu/laminēju.
Domāju aplūkot šo to, galvenais lai pats laukums nebūtu baigi izraibināts, jo ir doma atstāt tukšus kvadrātiņus vietās, kur jāliek zīmējumus (būs tādi kā krāsaini četrstūrīši ar zīmējumiem). Tās grāmatiņas diez vai izdosies kaut kur uzrakt, kaut kādas dizaina grāmatas ir lasītas, kad rakstīju bakalaura darbu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2015-08-25 11:09 (saite)
Paņem no pirātiem:
https://thepiratebay.la/torrent/4731258/The_Art_of_Game_Design__A_book_of_lenses

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?