atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:54 pm: domāšana ir viena no truly overrated lietām.
tā pati par sevi neko labu nedara, un var pat pazemināt vibrācijas.

tāpat arī mīts, ka esam bezpalīdzīgi - bez "agency" - tā, ko mēs domājam, priekšā (nemāku komatus).

fun fact (nesen uzzināju): jebkādu, arī paškaitniecisku, darbību atkārtošana pati par sevi liek izdalīties dopamīnam. mēs visi esam savā dziļākajā būtībā atkarīgi. sanāk, ka var ietekmēt tikai to, no kā.

Comments

[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 4th, 2021 - 02:12 pm
(Link)
esmu sev ieskaidrojis, ka ar dopamīna atkarību var cīnieties, uzsēžoties uz serotanīna un endorfīna. šobrīd šķiet, ka sanāk tīri labi
[User Picture]
From:[info]teja
Date:March 4th, 2021 - 02:38 pm
(Link)
kā tas tieši praktiski izpaužas?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 4th, 2021 - 05:51 pm
(Link)
serotanīna sintēzei palīdzot fiziskas aktivitātes, ēst gatavošana, komunicēšana, šķiet bija vēl kas, ko neatceros, nesavtīgas darbības iespējams. serotanīna sitēzei vajag triptofānu, kuru lielos daudzumos satur, piemēram, saulespuķu sēklas.
ja pareizi saprotu, tad dopamīns uzbudina attiecīgās sistēmas (ja nemaldos to arī sauc par dopamīna sistēmu un tā ļoti ietekmē mūsu uzvedību) savukārt serotanīns inhibē, tas ir piesaistās un neko. tāpēc dopamīns štirī uzreiz, bet ātri pārbudina attiecīgos receptorus un tie iekaist. savukārt serotanīns panāk laimes sajūtu, ilgstošu iekšēju mieru. ļoti iespējams es visu esmu sapratis nepareizi. bet man personīgi tas nepārk satrauc, jo šī izpratne palīdz labi justies.

endorfīna jūrās var papēldēt pēc ilgstošas fiziskas slodzes. diemžēl katru reizi ir jāminās, jāskrien, jāpeld tālak, lai sasniegtu iepriekšējo līmeni. man pagaidām ar 5 - 6 h pietiek.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:March 4th, 2021 - 08:50 pm
(Link)
When you spend time with a cat, your production of serotonin, a chemical that boosts feelings of well-being, goes up, and your cortisol levels go down.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 4th, 2021 - 09:55 pm
(Link)
ar suni vēl okxitocīns klāt. bet jā, mājdzīvnieki, kuri rūp, noteikti nāk par labu serotanīna sintēzei.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:March 4th, 2021 - 11:43 pm
(Link)
Atvainojiet, bet ar kaķiem arī var labi saoksitocinēties. It's proven. Tas ir par jūsu attiecībām, nevis par sugu.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 4th, 2021 - 11:47 pm
(Link)
kkad nesen bija par šito runa. tika tirdīta gūgle, atmiņā palicis, ka ar kaķi tā var gadīties, bet pierādīts ir tikai ar suni.
un oksitocīns nav nemaz nekas tik baigi pozitīvs, padara savējos savējākus, bet svešos svešākus. a mīlēt ta jāmīl visi (vismaz manā realitātē), tas ir grūti arī bez oksitocīna.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 4th, 2021 - 11:48 pm
(Link)
ok, varbūt suns bija vienīgas, kur tas notiek abiem. mana atmiņa nav nekas tāds, kam es diži uzticētos.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:March 4th, 2021 - 11:55 pm
(Link)
Nē, arī kaķiem tas notiek pretī. Un oksitocīna ģenerēšanās nav saistīta ar sugām vispār. Bija āzis, kam bija oksitocīna rādītāji griestos attiecībā pret labu draugu suni.

Un nē, visi nav jāmīlē :) Tieši tāpēc jau oksitocīnam ir tāds efekts. Iespējamie pāridarītāji nav jāmīlē - tie ir jāatpazīst, lai varētu izvairīties no to pāridarījumiem. Privātā filozofija var teikt ko citu, bet bioloģija saka tā.

Bet vispār viņam ir atsāpinošs un visko labu darošs efekts. Tiesa, mēs viņu manuprāt vēl ne tuvu neesam izpētījuši. Man oksitocīns liekas visfascinējošākā lieta mūsu ķermenī, man šķiet, ar tā noslēpumaino apriti ļoti daudz kas saistīts mūsu cilvēcības un kopības jēgas sakarā.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 5th, 2021 - 12:11 am
(Link)
"Iespējamie pāridarītāji nav jāmīlē - tie ir jāatpazīst"

tā vot arī rodas visādas gīnijas un fobijas (;
Powered by Sviesta Ciba