atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:48 pm: gribēju teikt šāds divas lietas

1) ka izolācija pati par sevi ir vīruss, nevis cita vīrusa blakne

2) tieši izolācija vainojama pie polarizācijas un mūsu kopīgās ieslīdēšanas postpatiesību laikmetā. bez iespējas savas domas salīdzināt ar citu domām un bez grupas pieredzes, ir viegli izdomāt visādas lietas, kam nav nekādas saistības ar mūsu kolektīvo realitāti un tās vajadzībām, bet drīzāk ar individuālajām traumām, bailēm, atkarībām un izaicinājumiem - un doma kļūst par šīs nepilnības blakusproduktu, par tās sargu

Comments

[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:February 1st, 2021 - 10:22 am
(Link)
Galīgi neesmu pārliecināts par 2.punktu. Postpatiesības figņa un polarizācija sākās krietni pirms pandēmijas.
[User Picture]
From:[info]methodrone
Date:February 1st, 2021 - 11:54 am
(Link)
Bet ne tik hedonistiskos apmēros. Jo, kad vēl drīkstēja runāties ar svešiem cilvēkiem, tad bija jāpiekopj civilizētība ideju sadursmju situācijās. A tagad var brīvi trippot bumbas savā iedomu pasaulē, preferencētajā Interneta nostūrī, un ja kāds uzrodas, kas ir pretrunā, tam var uzsūtīt policiju par neizolēšanos. Protams, tēlaini izsakoties.

Kopumā šis ir pamatīgs robs cilvēku spējā komunicēt ar īstiem cilvēkiem, tikmēr arvien dziļāk ieejot savos confirmation bubbles vai kā viņus tur sauc.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 1st, 2021 - 01:20 pm
(Link)
patiesíbá es spriežu pēc sevis un draugiem. es domāju, ka noteikti ir kāda saistība ar slimīgu vai pašdestruktīvu pārliecību saasināšanos un to, kas notiek sabiedrības līmenī.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:February 1st, 2021 - 02:50 pm
(Link)
Visdrīzāk tāds arī ir bijis mērķis jau ilgu laiku. Rīdīšana ne tik krasos apmēros notiek jau dekādēm. Šobrīd esam iegājuši krīzes taisnē. Gog vs Maggog pilnā spožumā.
[User Picture]
From:[info]laboratorija
Date:February 4th, 2021 - 12:30 pm
(Link)
Dekāde ir desmit dienu ilgs laika posms.
From:[info]balts_sunis
Date:February 1st, 2021 - 03:42 pm
(Link)
par 2.punktu - interesanti redzēt savas domas, cita rakstītas. par tieši šo tēmu rakstīju šajā semestrī gala darbu vienam kursam universitātē. prieks, ka neesmu vienīgā nonākusi pie šādiem secinājumiem. :)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:February 2nd, 2021 - 02:20 pm
(Link)
tieši tā, lai kaut kā cīnītos ar šo, ņēmu un iestājos partijā - es, out of all people :) tīri tā, būt kaut kur iesaistītai un iepazīties ar sajūtām un viedokļiem un vaibu, kas nāk no plašākas grupas (nedaudz) kā mans saldais burbulītis.
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:February 2nd, 2021 - 08:04 pm
(Link)
krutah!
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:February 2nd, 2021 - 08:04 pm
(Link)
Nu te jāņem vērā soctīklu ātrums uzskatu apmaiņā un reproducēšanā, kā arī burbulizāciju veicinošie algoritmi (sk. The Social Dilemma, pieejams Netflix). Ja ne tā, tad rakstītu lēnītēm savas vēstules kā Rainis <-> Aspazijai un augstākās priedes lauztu tikai savā iztēlē.
Powered by Sviesta Ciba