atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:12 am: daba, draugi un ģimene ir kā narkotikas

Comments

From:[info]slikts
Date:July 25th, 2011 - 11:20 am
(Link)
narkotikas ir ļoti dažādas
From:[info]rindra
Date:July 25th, 2011 - 11:23 am
(Link)
Es teiktu ģimene, draugi, daba.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:July 25th, 2011 - 12:35 pm
(Link)
saki, tu esi vispār pamēģinājusi narkotikas? nu, atskaitot leģitīmās narkotikas, t.i., "kafiju, alkoholu, cigaretes, zāli".
[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 25th, 2011 - 12:52 pm
(Link)
es narkotikas lietoju tikai kā valodas figūru
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:July 25th, 2011 - 02:43 pm
(Link)
jā, bet tur jau tā lieta, ka lietot šo vārdu kā valodas figūru" ir mazliet negodīgi pret sevi un citiem. netiek norādīta (un, šķiet, arī izprasta) paša jēdziena un ar to saistīto elementu mehānika, jo tā, gluži kā viss, par ko mēs parasti rakstam šāda veida teikumos, nav viennozīmīga, līdz ar to nevar tikt attiecināta uz jebkuru random situāciju vai lietu.

(pieņemot, ka tev nav bijusi fiz. atkarība no stiprākām lietām par cīgām vai kafiju)

p.s.
tikai neuztver to kā pārmetumu vai kā tamlīdzīgi. tā ir reta iespēja un tas ir mans gods ierakstīt komentāru tējas komentētavā.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 25th, 2011 - 02:52 pm
(Link)
es to biju domājusi tādā stereotipiski smieklīgā nozīmē kā to domā veci cilvēki sakot "narkomāns", es to neuztveru kā pārmetumu, bet jūtu, ka tev tas ir sāpīgi, ja neļauj par to runāt virspusēji, un man, protams, žēl, ka aizvainoju kādu tev svētu lietu ar savu brutālo lietojumu
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:July 25th, 2011 - 06:26 pm
(Link)
nē, tā nav man svēta lieta, man nekas nav svēts. bet tu gandrīz trāpīji desmitniekā. man šitie niķi izriet no riebuma pret cilvēkiem, kas, teiksim, paši piš alkoholu litros, bet jebkuras citas subst.cienītāju sauc par nariku, nemaz nenojaušot, ko šis vārds nozīmē. lūdzu, nedomā, ka es tevi uzskatu par šādu cilvēku.
es pieņemu, ka tu arī nezini tā "īsto" (kā ANO pieņemto, oficiālo) narkomāna definīciju, jo tas tev nav aktuāli, un tas ir ļoti normāli, ka cilvēks nezina definīcijas tēmās, kas viņam neinteresē. tomēr pieļauju, ka tu mierīgi varētu izprast šo definīciju, uz sekundi uzmetot analītisku aci vārdam "narkomāns". bet es atvieglošu tavu dzīvi, he.

ja tas tev kaut cik interesē, mazliet un pavirši varu pastāstīt. par narkomānu cilvēks pēc definīcijas kļūst tikai tad, ja substances x regulāra lietošana ir izraisījusi atkarību šajā cilvēkā un ja tā izpaužas kā ļoti nepatīkamas fiziskas vai garīga ciešanas, un to moku dēļ cilvēks, kurš no sirds mīl justies labi, turpinās darīt visu, lai viņš justos labi. tas ir narkomāns. cilvēks, kurš regularī piektdienās un sestdienās lieto dažādas substances, bet nav atkarīgs no tām, tas ir, viņš tās arī var nelietot, ja negrib (jo nav fiz/gar.atkarība, kas pieprasa ēst), nav narkomāns, bet gan narkotiku lietotājs - gluži kā tu, mana ome un lielākā daļa pasaules iedzīvotāju.

dažu substanču gadījumā no narkotiku lietotāja līdz narkomānam ir īss ceļš, teiksim, heroīns intravenozi ir taisns ceļš uz narkomāniju. vai vispār jebkura cita intravenozi ievadīta narkotika ar ātru iedarbību. narkologi intravenozo lietotāju gadījumā runā ne tikai par atkarību no pašas substances, bet arī par atkarību no adatas-duršanas rituāla (kas esot spēcīga, noturīga un savdabīgi patīkama lieta) un atkarību no "prihoda" (tā ir viskaifīgākā izjūta, kas rodas, substancei sekundes laikā caur vēnu nonākot tavās smadzenēs; spējš un milzīgs kaifs). es domāju, ka, ja būtu kādreiz kaut ko pamēģinājis intravenozi, es noteikti šobrīd šo komentāru neraktītu, bet būtu kaut kur ielās, zogot veikalos kafijas un pārdodot pa lēto tās čigānietēm tirgū, lai tikai savāktu piecīti, nopirktu sūdu un justos kaut cik normāli; un tā katru dienu, līdz pirmajai, otrajai un trešajai vizītei policijas iecirknī, līdz mani notiesātu, un es aizbēgtu no valsts, ja tas būtu cietumsods. katrā ziņā, es zinu šādus cilvēkus.

atvainojos par spamu, man vienkārši šodien prāts nesas uz rakstīšanu (blah,blah,blah).
[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 25th, 2011 - 06:43 pm
(Link)
paldies par komentāru, nākamreiz es arī piepisīšos ja tu kaut kur pieminēsi jebko vispārīgu ērtības labad.
tu to ierakstu par mierīgo meiteni manuprāt neesi pabeidzis.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:July 25th, 2011 - 07:19 pm
(Link)
ai, es negribēju piepisties. vienkārši parunāties. ak, tēja, kā tu mani nesaproti.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:July 25th, 2011 - 06:46 pm
(Link)
es narkotikas uztveru daudz plašāk, kā jebko ar ko apsitas un kas smagi iedragā realitātes sajūtu un traucē būt dienas gaismā pilnvērtīgam loceklim.
[User Picture]
From:[info]polkovnik
Date:July 25th, 2011 - 03:02 pm
(Link)
dievs daba draugi
Powered by Sviesta Ciba