atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:21 pm:

Comments

[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 8th, 2011 - 12:15 pm
(Link)
čau.
es Tev šodien uzrakstīšu vēstuli.

man tūliņ dzims kāds vispārinājums saskaņā ar manu mistisko pasaules uzskatu. Rietumu medicīna vismaz oficiāli neņem vērā, ka cilvēks sastāv ne tikai no gaļas, bet arī no dzīvības. tieši psihisko slimību jomā un vispār. ir pārāk daudz lietu, kuras dakteri var rekomendēt fakultatīvi, kā cilvēks cilvēkam, piemēram, aizbraukt pie dabas, vai samazināt darba slodzi, vai vairāk lūgties, un šīs ir daudz svarīgākas lietas nekā zāles, un bez tām atveseļošanās nav iespējama, kā jau te norāda daži bijušie pacienti, bet dakteriem nav nekāda pienākuma šādas lietas rekomendēt un viņas it kā izklausās nesvarīgākas. saproti, par ko es runāju.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:May 8th, 2011 - 01:48 pm
(Link)
Es ceru, ka neiejaucos privātā sarunā, bet dakteriem ir jārekomendē tas, par ko ir izpētīts atbilstoši noteiktiem standartiem, ka tas palīdz.

Kā jau [info]avral minēja, pašsuģestijas un placebo efekti ir konstatēti, bet patlaban nav zinātniski kvantificējami, par ko arī ir lielā sāpe un vārīšanās un tādas lietas kā, piemēram, homeopātijas 10miljardu mārciņu industrija Anglijā un tās lobijs.

Proti, citiem vārdiem sakot, homeopātija saka: jums palīdzēs šis 1/10'000'000 ūdenī atšķaidītais joda piliens.

Medicīnas zinātne saka: šis jods ar ūdeni pats par sevi jums nekā nepalīdzēs. Bet, ja jūs noticēsiet, ka tas palīdz, tad gan varētu būt, ka šī ticība jums visai krietni palīdz! Bet mēs to nevaram nekādi izveidot par noderīgu recepti, kas derēs ikvienam (kas ir lielā mērā medicīnas zinātnes uzdevumus), jo tas ir saistīts ar ticību, kas ir dziļi individuāla lieta un ļidz ar to tai nevar īsti piemērot testus un izveidot priekšrakstus.

Jo tā sauktā Rietumu medicīna lielā mērā ir zinātne. Un zinātnes uzdevums lielā mērā ir teikt: pēc mūsu izpētītā, ja jūs darīsiet X, tad rezultāts būs Y. Zinātniskā metode ir visprecīzākais mums patlaban pieejamais nākotnes prognozēšanas un noderīgu rīcības veidu izdomas rīks. Bet tas, protams, nebūt nav ideāls.

From:[info]avral
Date:May 8th, 2011 - 02:15 pm
(Link)
nē, es nesaprotu, ko Tu runā :) jo, manuprāt (pēc manām zināšanām un novērojumiem), tēze, ka rietumu medicīna cilvēku uztver tikai kā gaļu, ir rupji vienkāršojoša klišeja, kas nav patiesa jau vismaz 20 gadus. ne psihiatrijā, ne kur citur. protams, var gadīties kādā postpadomju valstī uzrauties uz daktera, kas cilvēkam ar, piemēram, sekundāru erektīlo disfunkciju pat nepajautā, kā jums ar stresu utml., bet sāk močīt zāles, taču tie drīzāk ir izņēmumi un neatspoguļo medicīnisko praksi attīstītās rietumu valstīs. kuras turklāt aizvien vairāk ierāda vietu dažādām alternatīvās medicīnas praksēm, kuras pat sedz no valsts līdzekļiem.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 8th, 2011 - 10:07 pm
(Link)
tev taisnība, nevar izlikties, ka nemateriālas vielas neeksistē, tāpēc viņas visas apkopo zem 2 vārdiem - stress un placebo
[User Picture]
From:[info]teja
Date:May 8th, 2011 - 10:07 pm
(Link)
bet tur ir apakšā milzīga pasaule
From:[info]ingaile
Date:May 12th, 2011 - 10:29 am
(Link)
es tomēr esmu dzirdējusi vairāk vārdus - nu, tipa tieši kā Tu saki - ka tur apakšā ir vesela pasaule
Powered by Sviesta Ciba