atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:17 am: nu tā, iesakiet kaut ko labu Romā. kur dzīvot, ko ēst, kur pastaigāt, kur pasēdēt, kur doties apkārtnē (Pompejus un Vezuvu jā vai nē?), lai noķertu fīlingu un izvairītos no tūristu kāsējiem, vai vismaz nokļūtu pie tā vērtiem tūristu kāsējiem. intrsē dolce vita un alternatīvās fīčas.

Comments

[User Picture]
From:[info]alniz
Date:February 1st, 2010 - 01:23 pm
(Link)
man roma tūrisma un ēšanas ziņā nepatika - nebija nekā garšīga. Aaaah, tur ir tāds laukums ar bāriem (bāc, nosaukumu neatceros) - bāri nereāli labi ar miljons dzērieniem kā nekur un jebkādus kokteiļus var uzjaukt. Vēl nereāli kruti DJ - visi klubi atrodās kaut kādā ellē ratā rajonā - tā kā supermilzīgās teltis 2-3 stāvos un dažādām telpām. ieeja bija ap 20 eiro?, bet tas jau iekļāva pirmo dzērienu un mūzika tik kvalitātīva, ka i aiziet prom nevarēja. es domāju, vietējie palīdzētu ar nosaukumiem un atrašamas vietām.

man pašai vairāk neapole bija pie sirds ar sicīliešu ietekmi virtuvē un picām un krutām kūciņām un to vecīgo un nesakārtoto bohēmu. Un arī Capri Sala, kas sanmikelā pieminēta, tā arī dikti pie sirds bija, par spīti jaunajiem krieviem un visiem dolche utt veikaļiem. tur tā pavasaris, skaisti, romantika. Ja jums vairāk laika, tad roma-neapole ap 2-3h ar vilcienu.

Pompeja iepsaidīgi, bet tur aizies sava puse dienas. Mēs bijām martā?, bija patukši. Vietām no tiem senseniem laikiem pat gleznojumi saglabājušies ar plikām tantēm :x

romā to centru ap kolizeju un tā- visu kājām var izstaigāt.

ēdiena ziņā vislielākie "class" mums bija tieši dikti mazos miestos. Vabrūt ir vērts izbraukt uz kādu nekurzemi - tur tad viss naturāls, i bārmenis/īpašnieks sapucējies un priekšautā pasniegs kādu grappu (dažāda veida šņabji, uz bumbieriem, āboliem utt) ar prosecuto gaļu, i sudrabveikali naturāli un inčīgi, i vietējo dzīve savādāka.. un tā virtuve... un kas par vīniem.... jo romā (un kā šķiet arī citās vietās) haltūrē.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 1st, 2010 - 01:46 pm
(Link)
jā, jocīgi, es lasīju lonely planet forumā par neapoli un visiem riebās, drausmīgs smogs, drausmīga satiksme, utt.
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:February 1st, 2010 - 01:58 pm
(Link)
tur nav drupu kā romā, viss ir piegružots un it kā baigi zogot apkārt. Bet tur pie vilcienstacijas tirgus, tur vietējie tirgo melnbaltās foto bildes ar visādiem aktieriem kā pie mums vecos laikos, visur feinas kafejnīcas un ēdiens labāks, skaisti skati no kalnu augšām. Man patika jūgendstils, mājas 100 gadus neatjaunotas, bet tur tā sāls laikam :)
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:February 1st, 2010 - 02:03 pm
(Link)
hā, tikko atcerējos- visdrausmīgākā satiksme tur ir uz ielas, kas iet gar ostu - 5joslās uz katru pusi. Bet viņi visi tur arī tā iet pāri bez gājēju pārejām :D:D jo mašīnas jau stājās. āā.. un brauc viņi arī reibumā nē, bet dzēruši vīnu pēc pusdienām.. tā ir Itālija... kur viss ir easy!!


starp citu mēs bijām abruzzo ciematā, tur kalnos ir viens vīrs, kurš internetā piedāvā privatizēt aitas un kazas un tad sūta bildes tev ar tavu aitu un sierus un vilnu. Baigā štelle. Vīrs feinais, viņam tur pat arī restorāns kalna galā. Šis vēl paštaisītu amaretto servēja.. vahvahvah bija
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 3rd, 2010 - 11:19 am
(Link)
vai tas abruzzo ir Romas apkārtnē?
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:February 7th, 2010 - 07:28 pm
(Link)
abruzzo bija no pescaras uz romu pusceļā ar vilcienu, kalnu pakājē, baigā nekurienē, visapkārt nacionālie parki.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:February 2nd, 2010 - 12:20 pm
(Link)
Neapole ir kruta, mums drausmīgi patika. Bet, kur iet, ko ēst - visu prasiet Kinskim.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 3rd, 2010 - 11:19 am
(Link)
pastāsti vēl par Neapoli! varbūt tad nahuj to Romu.
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:February 3rd, 2010 - 12:08 pm
(Link)
Nē, nu nezinu - abas ir foršas, tikai pilnīgi atšķirīgas! Tik ļoti, ka vienkārši jāizvēlas viena pirmā. Es gan nezinu, vai Roma man būtu tik ļoti iepatikusies, ja Kinskis mūs nebūtu izvedis pa visieiem piecdiem Romas pakalniem vienā dienā un melnu muti nostrādājis par gidu... un aizvedis paēst uz brīnišķīgām vietām. Baidos, ka tad, ja tu ierodies Romā kā vienkāršs tūrists, varbūt ir grūti noorientēties un tu nomaisies tāds apjucis pa to pilsētu, tā arī īsti neaptverdams, kāda tā Roma ir - patiesība maziņa, vienā dienā kājām var iziet. Tikai jāzina - kā. Bet Neapole ir atkal cits stāsts - ārkārtīgi interesanta ir tā ilsētas daļa, kas veidojusies uz sengrieķu pilsētas plāna - ieliņu zīmējums saglabājies tas pats vecais, tikai tagad slejas milzīgas augstas 5 un 6 stāvu mājas... āurās ieliņas stiepjas kā gari un tumši tuneļi, pilni mazām bodītēm. Ir vietas, kur tikai antikvariāti, vietas, kur tikai mūzikas instrumenti... Cilvēki man šķita draudzīgi. Herkulāna no turienes ar roku sasniedzama. Nezinu - brauc uz Neapoli. Tur ir arī dažas lieliskas vēsturiskas baznīcas "ar mistēriju" kaut kādu. Piulsētas būvniecības vēsture ir ārkārtīgi interesanta. ceļot kaut ko jaunu, vienmēr saglabāts rtas, kas vēl derīgs no vecā - kāda siena, kāds mūris, kāda flīžu grīda - tā kārtu kārtām arī veidojušās daudzas dīvainas celtnes. To visu var izlasīt ceļvežos un to noteikti jāizlasa (tieši būvniecības vēsturi). Mēs jums ieteiksim arī labāko picu ēstuvi pasaulē. Tikai ar auto gan labāk tur braukt nemēģiniet. Ak jā, un dzīvot noteikti vajag tai vecajā taisno, šauro ieluy rajonā (aizmirsu, kā to sauc).
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:February 1st, 2010 - 01:27 pm
(Link)
p.s. portālā draugi pie ceļojumiem var ko pameklēt- tur ko sakarīgu var atrast un sataisīt listi.
[User Picture]
From:[info]piene_ne
Date:February 1st, 2010 - 01:36 pm
(Link)
ēst saldējumu, pasēdēt kādā baznīcā, izvairīties no kokiem, kas pievakarēs satur DAUDZ kakājošo putnu
From:[info]beibei
Date:February 1st, 2010 - 01:59 pm
(Link)
es arī saku, ka neapole. roma tā īsti nepieder pie stilīgajiem it ziemeļiem, bet nav arī līdz galam dienvidnieciska. no tāda viedokļa neapole ir patīkams ekskurss pie reāliem džauriem. tas fiziskais attālums (pāris h vilcienā) noteikti ir mazāks par romas/neapoles kulturālajām atšķirībām.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 1st, 2010 - 03:06 pm
(Link)
kamēr kinskis mostas un vēl neko nekomentē, es atļaušos padalīties ar viņa padomiem. man bija viena diennakts romā pirms lielāka ceļojuma, un romā es nekad nebiju bijusi.
"..par aktivitātēm runājot – no viesnīcas (dzīvoju pie stacijas - ras.piez.) ar kājām ca. 15 minūtēs var aizstaigāt līdz vecpilsētai – Spāņu kāpnēm, Trevi strūklakai, Panteonam, Campo, Piazza Navona, tāpat arī uz arheoloģisko pārpalikumu pusi. Ja vakarā rodas vēlme doties uz kādu alternatīvāku Romas vietu – otrā pusē stacijai plešas San Lorenzo kvartāls, kur parasti izklaidējas kreisi ievirzīti studentiņi – tur netrūkst dažādu ieviržu bāru (grāmatbāri, alus bāri, komunistu bāri, vīna bāri, aperitīvu bāri, tēju bāri) picērijas, kebabēstuves, restorāni, steiku vietas, klasiskas romas proletāriešu trattorias, naktsklubi utt."
par ieturēšanos: uz jautājumu "domā, klasiskā tehnika 'eju es te pa ielu un ieraugu vietu, kurā man gribētos ieturēties' nestrādās?" kinskis teica tā:
droši vien gan jau strādās. bet nu tad vismaz uz to mirkli ir vērts nogruntēties kādā sakarīgākā pilsētas daļā, kur ēst dod pamatā pilsētniekiem, un prātīgākajiem no tūristiem. minētais san lorenzo der, tāpat arī trastevere. nebūs dārgi, bet labi.

san lonrenzo ir te - http://maps.google.it/maps?f=q&hl=lv&geocode=&q=piazza+dell%27immacolata,+roma&sll=41.896499,12.514324&sspn=0.002827,0.004828&ie=UTF8&ll=41.896789,12.514605&spn=0.001414,0.003433&t=h&z=19

trastevere - ap šo laukumu - http://maps.google.it/maps?f=q&hl=lv&geocode=&q=piazza+santa+maria+in+trastevere,+roma&sll=41.896789,12.514605&sspn=0.001414,0.003433&ie=UTF8&ll=41.889635,12.470089&spn=0.002827,0.006866&t=h&z=18
[User Picture]
From:[info]blond
Date:February 2nd, 2010 - 12:23 pm
(Link)
Un Pompeju vietā NOTEIKTI ņemiet Herkulānu. Tā ir mazāka, kompakta, varbūt vēsturiski skaitās drusku mazāk vērtīga (kāpēc - to es nesaprotu), bet tur viss daudz labāk saglabājies. Brauciet ar vilcienu, protams, un mēģiniet tikt uz vakara gaismu. Pusotrā studndā var visu izstaigāt. Un tas ir to vērts. Pompjas ir milzīgas, tur tiešām paies ja ne visa, tad lielā puse dienas.
Powered by Sviesta Ciba