Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2018-05-22 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ir milzīgs skaits cilvēku, kuri uzskata, ka mūsdienās ir pilnvērtīgi sasniegta dzimumu līdztiesība, bet tāpat arī viņi domā, ka jebkura filma, kurā sieviete tiek parādīta darot citas lietas, nevis tikai iemīloties un domājot par attiecībām, ir feministu propaganda.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-05-22 23:21 (saite)
Pilnīgi iespējams, ka tādi cilvēku uzskati pārklājas (neesmu starp viņiem, lai ko nu kāds nedomātu), bet nekādas pretrunas tajā nav. Filmas ir fikcija. Sievietes un vīrieši tur ir aktieri. Dzimumu līdztiesības vienīgā mēraukla ir valstī spēkā esošie likumi, nevis filmas un citi daiļdarbi. Tāpat tās neatrodas indivīdu galvās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2018-05-22 23:25 (saite)
:) Filmas ir ļoti spēcīgs medijs, kas spēj patērētāju apziņā vai bezapziņā uzkonstruēt ideālos dzīves modeļus.

Cilvēku domāšanas izvēli ļoti bieži ietekmē paraugi (role models), kas redzami medijos. Piemēram, ir tāds Skallijas efekts. Vienā pētījumā, kurā uzsvērta abu dzimumu atainošanas nozīme plašsaziņas līdzekļos, secināts, ka Danas Skallijas (The X-Files) tēls iedvesmojis sieviešu paaudzi uzsākt vai turpināt karjeru zinātniskajās nozarēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-23 01:40 (saite)
Jā, es to visu saprotu un ir par to runāts, bet tam nav nekāda sakara ar tiesībām. Dzimumu un vispār, jebkuru indivīdu līdztiesība (kas ir daudz augstāka par imaginētu grupu tiesībām) paģēr arī to, ka jebkuram tiesības domāt par jebkuru citu indivīdu, kas vien ienāk prātā. Jebkuram tiesības gribēt filmā redzēt to un to. Jebkuram tiesības savā partnerī dabūt to un to.
Tas, ka popkultūra un visādi citādi mediji cenšas ietekmēt un ietekmē uzvedības modeļus (vai arī nē, vai pat panāk pretējo efektu) atkal nav tiesību domēnā. Tās ir, teiksim tā, memētiskas ķorkas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2018-05-23 09:28 (saite)
Ak, tad cilvēki vēl pagaidām n e d o m ā, kā vajadzētu domāt? Nu nekas, jāpieņem kāds likums, lai mainītu viņu domāšanu!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?