taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2009-10-14 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Brisele ir sapisusies elementāri cilvēciskajā ziņā. Viņa ir ļoti neparocīga un nepārskatāma tādām lietam kā iepirkšanās un pārtikas apgāde saimniecībai. Nav kā logiskajā Vācijā, kur katras pilsētas centrā ir ērta iepirkšanās iela ar skaistām baznīcām, visiem veikaliem visās cenu kategorijās, bet katra mikrorajona centrā cits citam blakus vairāki dažādu cenu pārtikas veikali, turpat arī kafejnīca un schlecker/drogas tipa veikals. Vai kaut vai kā Latvijā - ieej ērtā, plašā Rimi un visu nopērc. Te viss ir audzis vairākos slāņos viss citam uz galvas un mazs. Supermārketā nevar nopirkt, piemēram, zeķubikses, tikai ļoti plānas pusgarās zeķes - pēc zeķubiksēm jābrauc uz apgērbu veikalu centrā. Luksus apgērbu veikali ir vienā pilsētas galā, proletariāta - otrā. Pavisam lētie ķīniešu veikali ir paslēpti mikrorajonos. Kūciņa vienā kafejnīcā maksā 3 eiro, tāda pati turpat netālu arābu kvartālā - 1 eiro. Tad pēkšņi iznirst afrikāņu kvartāls, kur visas saknes ir divreiz lētākas. turklāt, Brisele ir maza! Nav tā, ka katrā rajonā būtu visi veikali. Man, teiksim, tagad nav ne jausmas, kur jāiet, lai nopirktu manuālo citrusaugļu sulas spiedi. Neko nav iespējams logiski izsecināt, paldies Jēzum, ka viņš ieviesa internetu, jo vakar beidzot paslēput tumšā vārtrūmē atradu LIDL.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]minchux
2009-11-05 12:57 (saite)
eu nu beidz, kamer mes gandriiz menesi mitaam centraa, man arii likaas tapat, bet nav tik traki - Carrefours ir te tads vietejais RIMI, nu naakas gan braukt ar mashiinu, tb aarpilseetaa shamie, bet iekshaa pie Vrijjes uni (Petillon,Hankar metrostcija) ir Colryut, kas skaitaas viens no cenu zinjaa riizonablakajiem, pie normaalas izveeles. Zekjenes inno jaapeerk un taada nosaciiita Alfa ir braucot ar metro nr 5 lidz Roodebeekai un ejot uz woluwes shopingcentru!bet rue du neuve (starp de brouckere un ribacourt)arii ir manupraat tiiri normaala iepirkshanas, ne?

(Atbildēt uz šo)


[info]minchux
2009-11-05 13:03 (saite)
sulu spiede - media marktaa un vienaa vel veicii, kas uz rue du neuve ir ieksh city2, aizpirsu nosaukumu, tas ir arii woluves shopingaa, 3 vardi nosaukumaa un sarkaniem burtiem; mediamarkt - virs inno uniisha augshaa! Es sho to esmu te pa 2 meen izkodusi, ta ka ja kas - dod zinju, ja var ka palidzet:) nav viegla pilseeta, saprotu!
+tajos tehnikas veichos udensfiltru Britta var iepirkt ar visiem mainaamajiem, tas paliidees izvaieiities no daargaa evianuudenja. Lai gan mes ari perkam udeni, bet ne evian vairs, bet tadu kas pa 6x2l ir ap 3-4eur:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2009-11-05 14:31 (saite)
mana problēma ir tā, ka man nav mašīnas un ka es nevaru tālu panest smagumus. protams, ka viss kaut kur ir, bet neērti, plus vēl tas, ka pēc darba beigām to nevar paspēt. bet paldies, katrā ziņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?