taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2009-12-07 18:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par latviešiem (kā mani uzvarēja Zentas mamma)
Mana darbabiedrene Zenta lūdza, lai viņas mammai uz Rīgu aizvedu mazu sūtījumu - vienu krema toverīti. Un laikam būšot kaut kas arī pretī jāatved. Jā, protams, kas man tur ko neaizvest vienu krema burciņu.

Kad ierados tikšanās vietā, viņa mani jau gaidīja - bija atnākusi stundu ātrāk - 80-gadīga gaiša kundzīte ar štoku. Labi, ka tikšanos biju sarunājusi satori grāmatnīcā, nevis kaut kur uz stūra. "Kā jums iet, gan jau ka noskrējusies, nu ja, tāpat kā Zenta, vienmēr kad atbrauc, traki noskrējusies" - viņa saka. Jā, vispār jau esmu gan.

Dodu viņai kremu, bet viņa man dod - "zināt, jums ir mazs, bet vai tas nekas, ka man ir liels." Un dod man milzīgu rozā kuli. Un smaida - tā kā lūdzoši, kā bezkaunīgi.

- Nu zināt, man Zenta teica, ka būs maza, man tiešām tagad nav kur ielikt, visu dienu vēl jāskrien apkārt pa visādām Rīgas vietām arī nododamā bagāža ir pilna līdz pēdējam.

- Bet tur jau nekā daudz nav. - vecenīte saka. - Tur ir piparkūkas un maize, zināt, cik šitā maizīte ir laba! un cik tur slikta (vidējā l. priekšstats par ārzemju maizi)

Es paskatos kulītē - jā, tur ir arī vēl 6 biezie žurnāli, 2 kg piparkūku, rupjmaizes kukulis, kaut kāda burciņa satīta avīzēs. un man nav kur to likt ne tagad ne bagāžā un tāda sajūta, ka man mēgina kaut ko izkrāpt.

- "Varbūt to maizi nē. Man jau vispār nav vietas."

Viņa tā kā apvainojas, kā pagriež acis un žēlīgi teatrāli saka - "nu tad metiet to maizīti ārā, ja jums neieiet".

No Pļavniekiem spērusies šurp ar štoku, sapakojusi paciņu vienīgajai meitiņai ārzemēs, ielikusi vēl, un vēl mazliet, ja jau ir tāda "iespēja".

Es - "Nu labi". (Ko es grūdīšu vecam cilvēkam atpakaļ! vai tad man sirds nav krūtīs? un vai jūs zināt kādu latvieti, kas ar vieglu roku maizi var izmest miskastē?)

Es zinu, kā viņa pēc tam jutās. Viņa nejutās tā, it kā es būtu labs cilvēks kas izlīdzējis. Nekādu manu sirdi krūtīs viņa šeit nesaskatīja. Viņa jutās uzvarējusi. Vēl vienu milimetru izdīkusi no dzīves viņa jutās. "Galvenais ir kā tu māki dzīvē ko sarunāt", viņa mācīja savai meitai, kad viņa vēl bija maza. Es biju tā "iespēja", ko viņa mācēja pareizi izmantot.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]citronmeetra
2009-12-07 20:04 (saite)
Kādas šausmas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2009-12-07 20:07 (saite)
man jau liekas, ka tas tas skaitās, tipa, normāli. stiprajiem vieni ieroči, vājajiem - citi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2009-12-07 20:39 (saite)
Ja kas, to kartupeļu maisu nākamreiz neaizmirsti - citādi Tev jau tur bads jāmirst

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2009-12-07 21:32 (saite)
vēl jau varēja paņemt uzreiz, bet nevest. es vienreiz paņēmu Gundegas Repšes angļu tulkojumu, pabiezu čupu izdrukātu, toreiz viņa laikam nekādas disketes nepiekopa, un aizmirsu numuriņā, nespeciāli, protams, viņa vēl bija drausmīgi nikna, jo tas bija vienīgais

a par maizi, mana māsa tiešām vienmēr prasa to maizi un glabā saldētavā, lai ilgāk, un daudzi viņas kolēģi arī. bet Justiņš ar Kuskusiņu atkal savulaik bija nelaimīgi, jo visi veda maizi un nebija kur likt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2009-12-08 10:50 (saite)
organiskajā veikalā ir vesela siena nokrauta ar rudzu un veselo graudu maizēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2009-12-09 15:01 (saite)
tā lūk neesot tāda:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2009-12-07 21:39 (saite)
Bet ja nu viņa patiešām tā naivi un labticīgi? Un nevis ar domu, ka "re, kā izdevās sabīdīt", bet neizpratni par to, ka Tu stīvējies? Padomā, viņa taču nezin to lidmašīnu iekšējo kārtību, domā - kā autobusā, pabāzīs kaut kur zem pēdējā sēdekļa...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2009-12-08 10:44 (saite)
nē, es noteikti nedomāju, ka viņa visu pilnībā apzinātos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]taisni_banani
2009-12-08 10:45 (saite)
cilvēku atklātību nedrīkst izmantot, lai viņus apsūdzētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]murse
2009-12-19 02:06 (saite)
ja man vienīgā meita būtu ārzemēs, un pasta sūtījums ir dārgs, pie tam maizi nevar nosūtīt, tad es arī darītu tapat. Vot goda vārds, es stūķētu un dīktu un beigās ātri ātri ietu prom lai neoddies nemet pakaļ to paciņu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?