taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2013-08-28 20:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien un vakar ierastais darba ritms atgriezās pēkšņi kā sitiens pa galvu. tieši tāda arī sajūta, pavisam fiziski. mēs vēl bijām pilnīgā čiliņā, darījām no nesvarīgo darbu saraksta, gājām garās pusdienās, kurās runājam, wait for this, par dzīvi, un tad pēkšņi tāds mazs meiliņš: Mr X requests a press point after tomorrow's meeting.
Tam cilvēkam, kas man to atsūtīja, protams, nav ne jausmas, kas te sākas mūsu galā no tāda meiliņa. Koordinācija ar 17 horizontālajām nodaļām, goda vārds septiņpadsmit, lai sarīkotu vienu mazu nestandarta lietiņu. Es jau varu sākt skaitīt - komiteju nedēļas ziņu redaktors, preses dienesta vadītājs, asistents kas veido darba kārtības publikācijas, dalībvalstu dienesti, sociālo mediju nodaļa, twitera cilvēks sabiedrībai paredzētajam twitera kanālam, tad vēl jāatrod cilvēks, kas manā vietā tvītos preses dienesta kanālā (jā, šai iestādei ir apm 50 twitera kontu) jo sanāksmes laikā paralēli veikt pierakstus preses relīzei, rīkot preses konf un vēl tvītot nav iespējams, tātad, vēl jāpieslēdz tiešraides dienests (cerams jūs nedomājāt, ka webstreamingam pietiek vnk uzlikt webcamu, kā man tas sākumā likās), tad vēl audiovizuālās plānošanas dienests, starpiestāžu satelītpārraides dienests, nemaz neminēsim iekšējos fotogrāfus, iekšējo TV kanālu, tehniskos dienestus arī nemaz nepieminēšu, tātad, tam cilvēkam, kas man atsūtīja tos 5 vārdus - viņam nav ne jausmas, ka to visu nedaru es viena pati. Apm 300 e-pastu, vai pat vairāk, jo čiliņa dēļ pazudusi uzmanība pret burtu un ciparu salikumiem, acis slīd pāri. Ap 20 telefona zvanu (kuri pēc vasaras brīvlaika jāsāk ar "how was your summer?"), līdz es viņam varu aizsūtīt uzvarošo: OK.
Viņi pat necenšas iedziļināties, kas slēpjas aiz tiem 2 burtiem, nemaz nerunājot par to, cik Eiropas nodokļu maksātājam izmaksā tāds OK. Bet viņš var arī neiedziļināties, jo viņa galā sāk griezties apmēram tāds pats zobrats, kad viņš saņem prasību "Mr X would like to convene an extraordinary meeting", un to viņa mašinēriju, kur ir arī līdz ārprātam birokrātiski tulkošanas un dokumentu sagatavošanas dienesti un konkurējoši politiskie spēki ar pa pusei jukušiem superego un līdz nāvei iebaidītu hitlerjūgendu - bāLO zēnu armiju - to galu es, goda vārds negribētu pieredzēt. Jo tie mūsu 17 dienesti tomēr ir ļoti ātri reaģējoši, racionāli un neformāli.
Iekšējā sistēma laikam arī sarežģītākais, ko man šeit ir nācies apgūt, joprojām nebeidzu par to sajūsmināties. Visi tiešo pienākumu jautājumi par kuriem "jāzina" - starptautiskā politika un tirdzniecība - ir tīrā izklaide, salīdzinājumā ar pašu sistēmas darbību. Tas ir tā, it kā jums būtu konkrēti jāsaprot, kā darbojas jūsu smadzenes, lai, piemēram, paceltu kāju, tā vietā, lai vienkārši paceltu kāju.

Pa vidu vēl kļuva skaidrs, ka laikam tūlīt būs karš, kādēļ dienu noslēdzu ar relaksētu jautājumu: Will Brok be available in case the war starts over the weekend.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2013-08-29 13:01 (saite)
tas nav besīgi, jo mēs no tā daudz arī dabūjam pretī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?