svesinieks ([info]svesinieks) rakstīja,
@ 2019-10-01 11:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
#Aizliekts

Ideja Aizliegtajam paņēmienam - cilvēki ar īpašām vajadzībām cenšas izmantot dažādus melnā tirgus pakalpojumus, lai noskaidrotu ēnu komercdarbības vides pieejamību un tumšo komersantu attieksmi pret citādo:


Tests: Akls vai vājredzīgs cilvēks apmeklē centrāltirgu un mēģina iegādāties spirtu un cigaretes.

Rezultāts: AP žurnālisti ir pārsteigti, par to cik lielu segmentu no cigarešu un spirta nelegālās mazumtirdzniecības klientiem veido cilvēki, kas diez ko labi neredz. Slepenais klients ne tikai netiek apmānīts, bet uzmundrināts un laipni pavadīts līdz savam sabiedriskajam transportam, bet suns - pavadonis dabū kārumu un cigarešu tirgonim pazīstamās gaļas tantes.


Tests: Cilvēks ratiņkrēslā cenšas iekļūt bordelī un saņemt pakalpojumu tam īpaši pielāgotā telpā

Rezultāts: Diemžēl bordeļa telpas nav pielāgotas cilvēkiem ratiņkrēslā, bet bordeļa turētāja laipni piedāvā izsaukumu uz mājām, kā arī informē, ka katra mēneša pēdējā trešdiena ir iekļaušanas diena - kad klientiem ar invaliditāti tiek piedāvāti īpaši pakalpojumi, bet darbiniekiem ar invaliditāti ir brīvdiena.


Tests: Cilvēks ar kustību traucējumiem cenšas apmeklēt suņu cīņas.

Rezultāts: Slepenais klients tiek laipni uzņemts un nosēdināts vienā no pirmajām rindām. Vienu no cīņām suņa saimnieks velta tieši viņam, pēc cīņām viņam uzsauc dzērienus un par piemiņu atstāj vakara uzvarētāja kakla siksnu. AP žurnālisti ir pārsteigti, ka var tik labi pavadīt laiku tik, šķietami, nepatīkamā vietā.


Tests: Cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem cenšas ieņemt vadošus amatus Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Rezultāts: Nāc pulkā, brāl! Slepenais klients aiziet no darba AP un turpina darbu SIA "Rīgas Namu pārvaldnieks" kā stratēģiskais konsultants.


Operāciju klātienē vēro:


Vitālijs Gavarilovs: LDDK prezidents

Māris Bērziņs: Biedrības Apeirons aktīvists

Genādijs Vasiļjevs: Neoficālais melnās un pelēkās uzņēmējdarbības interešu pārstāvis

Viesturs Rudzītis: Neatkarīgs psihoterapeits




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2019-10-02 08:33 (saite)
Izklausās pārāk tuvu mūsdienu īstenībai. Vai tiešām spirta tirgotājā būs vairāk cilvēcības, kā bankas darbiniekā, vai arī nelegālie darboņi apguvuši korporatīvo aprēķina laipnību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2019-10-02 13:29 (saite)
Manā necilajā melno servisu pieredzē, cilvēki parasti ir ļoti laipni un uz klientu orientēti :) tiesa suņu cīņas neesmu apmeklējis :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?