svesinieks ([info]svesinieks) rakstīja,
@ 2017-05-12 16:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pitbuls un apvedceļš!
Pieci lv plāno atskaņot tikai latviešu mūziku.  Grūti spriest, cik ļoti tas tā tiešām notiks, bet pati doma ir pārdomu vērta.

No vienas puses tas ir gaļima - ja grib kādu kanālu, kuru klausās jauniešu, tad baidos ka trūkst daudz maz ciešamas latviešu mūzikas ar kuru ilgtspējīgi aizpildīt ētera laiku. Turklāt jaunieši, dekadentie maitas, vēlās dzirdēt arī pagrimušo rietumu un citvalstu skaņdarbus for better or worse. Atņemt pieci.lv nelatvisko saturu visdrīzāk nozīmē šīs raidstacijas nāvi vai vismaz vēl mazāku auditoriju un konkurētspēju ar valsts neatbalstītajiem radio. 

No otras puses, pat tad ja ir 6(!) valsts radiostacijas, es nedomāju ka pa kādu no ar plāno nodokļu vērdiņu finansētajām stacijām ir jāskan Ellijai Goldingai, Pitbulam, Lil'Yachty  - un visai pārējai laikmetīgajai čērņai, kas bauda popularitāti tikai tāpēc, ka tās ir vienīgās dziesmas, kuras skan pa radio un ko 24/7 un kuras ir iespējams klausīties pa gandrīz visiem pārējiem radio kanāliem, un ko klausoties jūties tā it kā aiz priekšādiņas būtu sabirušas smiltis. Un es patiešām domāju, ka tā ir risināma problēma, tiesa gan  - ne ierobežojot saturu tikai uz lv valodu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]spic
2017-05-12 20:08 (saite)
Ja patreizējais formāts īsti neapmierina — to varētu fantastiski uzlabot, atceroties, ka mēs tomēr esam Eiropa — un embreisot to. Būtu aizraujoši, ja šis nacionālais radio stāstītu, ko no no lietuviešu mūzikas šobrīd klausās jaunieši Lietuvā? Ko Igaunijā un pie kā krata pačkas itāļu rakari? Nevis desmit minūtes trešdienu vakaros, bet globāli un konceptuāli. Jautri, eiro-kosmopolītiski patriotiski un redzesloku paplašinoši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-05-15 11:26 (saite)
Jap. Pilnīgi noteikti netrūkst laba muzikāla un cita veida satura ar ko aizpildīt ēteru. Kaut kādās līnijās starp pitbul un LR2 ir gauži daudz labas mūzikas. Vienīgi jāuzmanās, lai nekļūtu par NABU, kura saturs pastāv citā laiktelpā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?