svesinieks ([info]svesinieks) rakstīja,
@ 2017-02-14 22:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lokomotīve jūras krastā
Šodien bija brīnišķīga diena. Darbā krietni pastrādāju cita darba lietas, biju tā dēvētajā zonā - un 2 -3 stundu laikā paveicu aptuveni tik cik parasti pa visu dienu, ja paralēli gurķojos. Kopīgi nobastojām darbu un devāmies uz Bolderāju, kur bija dikti glīti un varēja sajust, ka pavasaris jau savu miklo purniņu bija pabāzis ārā no aliņas. Bet ne jau to es vēlējos bilst.

Vēlējos bilst, ka beidzot biju Bolderājas kebabā. Salasījies un saklausījies visas kebabu daudzinošās atsauksmes, beidzot varēju pats savām acīm skatīt šo leģendu. Kebabs maksā 3e. Visas labās lietiņas tiek liktas iekšā svaigi ceptā, maizes puskukulītī un pats kebabs ir ļoti, ļoti labs - gaļa ir labi cepta un ar adekvātu sāls/garšvielu daudzumu, tomāts svaigs, kāposti kraukšķ un mertsite ir trekna un viss kopā smaržo un garšo on point. 

Lai arī kebabs ir ļoti gards, tieši konteksts padara to par brīnišķīgu pieredzi. Īsā auguma vīrs ar gruzīniskiem sejas vaibstiem mazās kebabnīcas vai drīzāk kebabkioska vidū, žonglē ar maizīti, gaļu, sastāvdaļām, naudu, rokasspiedieniem un smaidiem. Lai cik noguris vai rūpesta pilns nebūtu kebabnīcas apmeklētājs, brīdī, kad vīrs iespiež viņam smaržīgo, tikko cepto maizīti rokā, uzsmaida un novēl jauku dienu, viņa sejā pazib smaids un no acīm pagurst nogurums. Kā spoža gaismiņa tumsas un rūpesta ieskautajā Bolderājas centrā, un katram, kas pie viņa ienāk, viņš mazu gaismiņu iespiež saujā - jaunam, vecam, krievam, latvietim, čigānam, bagātam vai nabagam - ikkatram. Tāpēc tas arī ir labākais kebabs Rīgā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iio
2017-02-14 23:14 (saite)
Gribu kebabu. Tagad.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-02-15 14:23 (saite)
Tas ir cilvēka dabiskais stāvoklis, īpaši vēlās vakara stundās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mako
2017-02-15 10:38 (saite)
Piezīme - īpašnieki un figuranti ir azerbaidžāņi, ne gruzīņi. Viņi tur visu rajonu tur. Man gan tas kebabs likās par maigu. Asuma pietrūka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-02-15 14:27 (saite)
Noted.

Pats kebabs ir ļoti labs (noteikti ne labākais Rīgā, īpaši ņemot vērā food_box un paķīša augstos standartus), bet tā varētu būt viskošākā un atmiņā paliekošākā kebaba pieredze kopumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?