svesinieks ([info]svesinieks) rakstīja,
@ 2017-01-25 14:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lucky man
Man prikolī, ka cilvēki, kas ko vēlas pārdot - nesaka, cenu, bet saka - "zvaniet, visu sarunāsim", "info - PM" vai "Prasiet cenu". Varbūt ir ļaudis ar kkādu žīdu/arābu gēnu, kam patīk šāds tirdzniecības modelis, bet man tas šķiet ļoti atbaidoši. Vienmēr iztēlojos, kā es piezvanīšu un tad гаспадин tirgonis izvērtēs pēc balss, cik lielāku cenu nekā viņš ir paredzējis man iedot un tad cerēs, ka viņam izdosies mani appist. Varbūt tās tikai tādas bailes, jo kaulējoties/tirgojoties vienmēr dabūju sliktāko striķa galu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazaa_zive
2017-01-25 15:39 (saite)
man ar' netīk. jo, "tu"(tirgonis) 1)aiztaupi zvanīšanās un runāšanas laiku sev un otram, ja es zinu, ka cenu kategorijā, ko es varu un gribu atļauties tava prece neietilpst un 2) vienkārši nepatīk tāda metode un es nezvanīšu, nejautāšu. līdz ar to, varbūt potenciālu pircēju zaudē.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-01-25 22:47 (saite)
Āmen. Man ar liekas, visi zaudē šajā tirdzniecības modelī, bet acīmredzot ir cilvēki, kam tas iet pie sirds gan vienā, gan otrā darījuma pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2017-01-25 16:21 (saite)
ir ok, vajag zvanīt, uzreiz prasīt cenu (bieži vien viņiem nav cenas, viņi grib "kurš sola vairāk" zvanītāju), ja tā ir ok, ņemt ciet, ja tā nav ok, teikt, ka tev bija plānā mazāka summa, ja nevar nosaukt cenu, tad saki savu pavisam mazu vai arī sūti nax

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-01-25 22:51 (saite)
Jā, retos gadījumos esmu tā darījis - bet tas ir mazliet ārpus manas komforta zonas, īpaši gadījumos, kad pirkums nav nepieciešamība. Man šķiet, ka tirgonis, kurš izvēlējies šādi pārdot ir negodīgs. Un lai arī ar prātu es saprotu, ka var būt gadījumi, kad tirgonis vnk nezina, cik tā prece maksā, tāpēc cer uz to, ka pieprasījums iedos viņam labāko cenu, ar sirdi es iztēlojos tumsnējas ādaskŗāsas tirgoni, kas berzē rokas jau iztēlojoties šekeļu tīkamo šķindoņu, tiem pārbirstot no manas kabatas viņu kabatā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2017-01-25 23:20 (saite)
ach, ebrejus gan te nevajag pīt iekšā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-01-25 23:45 (saite)
Tas drīzāk bija kopējais middle-east tirgotāja stereotips, nekā exclusive ebreju tirgotāja stereotips, ko biju domājis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2017-01-26 17:05 (saite)
Sludinājumu dēļos laikam nē, bet forumos (tādos, kur apgrozās cilvēki ar kaut kādiem kopīgiem hobijiem, un citstarp viens otram šad tad pārdod hobijam relevantos priekšmetus) "piedāvā savu cenu" nereti ir visādiem mazvērtīgiem štruntiem, kuri to īpašniekam kļuvuši nevajadzīgi un viņaprāt kādam varētu noderēt, bet īsti negribas kaut kādu cenu prasīt, kura publikai varētu likties nepieklājīga, bet arī ne par velti vai saldumiem atdot -- tāpēc cenas izvēle tiek atstāta pircēja labpatikas ziņā, nebūt ne ar domu atrast lohu, no kura noraut maksimālo kosmosu (un tādu lohu specializētos forumos šākātā nav).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svesinieks
2017-01-27 12:50 (saite)
Jā, šo es varu pieņemt, īpaši ja ir kkāda "garāžas" tīrīšana, un cilvēks negrib katru lietiņu atsevišķi apcenot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?