erbe mierplēsis ([info]sveetaa_seeta) rakstīja,
@ 2020-01-09 21:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:my morning jacket

satraucošs jautājums
labi tomēr, ka ar aneti tagad nekur neejam, jo mūs pārņēmušas divas dažādas neizpratnes. anete nesaprot, ko nozīmē kāzuss un priekš kam to lietot. es varu palīdzēt tikai ar to, ka vāciski tas nozīmē vārda locījumu. es esmu neizpratnē par izteicienu "es nelieku ne pieci, ka...", jo pēc kārļa teiktā izrādās, ka tas neko nenozīmē. "es nedodu ne pieci, ka ulvim sapūs galva" - ja sapūs, nedošu pieci, ja nesāpūs, arī nedošu pieci. anete saka, ka runātājs nespēj paredzēt notikumu gaitu. tad, manuprāt, loģiskāk būtu teikt: "es nedodu ne pieci par to, VAI ulvim sapūs galva." tam visam pa virsu anete ir šokā par dāvanu, ko viņai nosūtīju - the similou "is this love". tā, jobanās cūkas (nošpikoju no arta). un madara dambe saka: "Apgalvotāja attieksme ir tāda, ka, viņaprāt, tas un tas vienkārši nenotiks, vai visdrīzāk nenotiks" anete gan saka: ""es nedotu ne pieci, ka ulvim tūdaļ nopūs galva" - tad, manuprāt, domā, ka notiks gan." varbūt piemērs nav sevišķi izdevies, bet kas notiks ar ulvja galvu, ja es nedošu pieci, un kas notiks ar maniem pieci, ja ulvim nopūs/nenopūs galva?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2007-01-10 14:04 (saite)
"es nedodu ne pieci, ka ulvim sapūs galva" nozīmē tikai to, ka teicējs tik ļoti pārliecināts par galvas pūšanas procesu, ka neriskēs pat ar piecīti derībās par šo jautājumu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sveetaa_seeta
2007-01-10 17:24 (saite)
ā, tas nozīmē, ka teicējs domā, ka ulvim sapūs galva, tāpēc viņš neliktu piecīti uz pretējo, tātad uz, ka ulvim nesapūs galva, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?