Sukubs ([info]summoned) rakstīja,
@ 2020-03-19 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: frustrated
Entry tags:covid-19

Brīžiem jūtos visnotaļ aizkaitināta, kad soctīklos redzu kārtējo, kas šito covid-19 vīrusu par Dieva sodu sauc un pielīdzina pastardienas jātniekiem. Ja salīdzina kaut ar iepriekšējā gadsimta sākumu, kad ne tādi vien plosījās, vakcīnu un modernās medicīnas nepieskatīti, tāds štrunts vien ir. Šis pat pret bērniem salīdzinoši saudzīgs un vairums mirušo ir tādi, kas tajos laikos jau tāpat nebūtu dzīvi. Līdz šim tomēr esmu savaldījusies pajautāt, ko gan mūsu priekšgājēji bija tādu briesmīgu nogrēkojušies vairāk kā mēs, ka viņiem bija tik ļoti sliktāk.

Priekš mūsdienām un šolaiku dzīves standartiem gan, protams, šādas slimības izplatība neierasti nepatīkama, bet, ievērojot piesardzības pasākumus un izlīdzinot pīķi, tās kaitējumu vajadzētu varēt noturēt saprāta robežās. Nav nekāds pasaules gals, bet tāpat negribas domāt, ka arī man noteikti ir kādi tuvi cilvēki, kas varētu saskarsmi ar šo slimību neizdzīvot...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2020-03-19 11:55 (saite)
Nezinu vai to var saukt par ļaunu prieku, bet ir prieks par to, ka žurku skrējiens ir nedaudz piebremzēts. Ļoti ceru, ka vismaz daļa civilizācijas pārskatīs vērtības un beigs nēsāties apkārt pa pasauli kā aptrakuši. Varbūt kādus līdzekļus no bruņošanās medicīnai un zinātnei? Maz ticams, bet cerēt var.

Maksa par to būs augsta, bet tikuntā pagaidām rādās, ka varēja būt daudz sliktāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-03-19 12:03 (saite)
Apdomāšanas vērts varētu būt fakts, ka "bruņošanās" (militāri industriālais komplekss) ir viens no lielākajiem finansējuma un inovāciju avotiem medicīnai un zinātnei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-19 12:15 (saite)
protams, un 2. pasaules karš deva vismilzīgāko tehnoloģiju attīstīšanās tempu.
kāpēc meklēt jaunas metodes, ja ir daudzas tik labi pārbaudītas, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-03-19 12:27 (saite)
Viens nekādā veidā neizslēdz otru un labi pārbaudītu metožu atmešana par labu jaunu meklēšanas [sic] plāniem ir vismaz tikpat nejēdzīga, cik jaunu metožu nemeklēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]summoned
2020-03-19 16:32 (saite)
Drūmi tādi varianti, ja tā padomā - kad par civilajiem līdzīgā kontekstā pie ļipas, bet militāro dēļ caur adatas aci lien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-03-19 22:28 (saite)
Kaut kāds drūmuma moments tur ir, bet es teiktu, ka inovācija un produktivitāte zem militāristiem ir daudz labāks scenārijs par inovācijas un produktivitātes iztrūkumu un stagnāciju (un, protams, realitātē liela daļa no šīm lietām tik un tā nāk no civilā sektora, valsts un privātā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?