|
|||||||||||||||||||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:No bērnības atceros kā kaut ko šausmīgu - protoplazmu ar pretīgu smaku un piegaršu :D Varbūt tagad, kad esmu pieaugusi un garšas sajūtas mainījušās, tomēr būtu jāizmēģina pagatavot ;)
mamma savlaik teica, ka viņai garšojis gan. bet tagad nevaru atcerēties vai viņa pati ir taisījusi.. drīzāk ne.
pamatgarša jau tur ir kāda ir laikam, ar kādu saldinātāju gan jau Nu pieaugušie jau toreiz ēda gardu muti un slavēja :) Mammas māsa kādreiz gatavoja "uz Annām", kad mēs ciemos braucām :)
par protoplazmu vai ķīseli?
/ jūs tik sparīgi mani atrunājat:)DD / jums laikam arī sklandrauši negaršo???
Par sklandaraušien unpajs varētu izteikties, vismaz ir dzirdēts daudz un daiļrunīgi ;)
p.s. es aiz tām kurzemnieku asinīm pat auzu putru caur blenderi laižu - vismaz kaut kas uz tā ķīseļa pusi - tikai ļauj viņam ierūgt - kad uzvāri uzmet labu, īstu rupmaizes šķēli virsū un lai pastāv siltumiņā ;) nu par to ierūgšanu- laikam siltāks laiks jāgaida gan, un tai rakstā teikts, ka rupjmaizi var gan, bet labāk ja pats ierūgst
nu~ skatoties kāda maize ;) ja ņem lauku krāsnī cepto var būt ka pat labāk ;) bet ne veikala gan ;)
visos kurzemnieku recepšu gabalos, ko gadījies redzēt, rupmaize ir Par ķīseli kā protoplazmas paveidu :D No Dievas puses - nekādas atrunāšanas! Eksperimentē uz veselību, pēc tam pastāstīsi! ;)
|
|||||||||||||||||||||||