starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2006-08-11 09:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Godspeed You Black Emperor! - moya

A & O turpina


Astotā epizode
Ainārs un Olga sēž viens otram pretī. Ainārs sēž pie atvērta loga uz palodzes, Olga saritinājusies kamolā šūpuļkrēslā. Ainārs ciemojas pie Olgas – viņa dzīvo daudzstāvu augstceltnē. Atskaņotājs spēlē dziesmas no ārzemju grupas “Pale Saints” repertuāra. Viņi dzer jau otro pudeli “Lāču” vīna – tā gan ir tikko iesākta. Olga vairāk sūkā un grauž glāzes maliņu. Ainārs gan regulāri atjauno glāzes saturu. Ainārs jau ir stipri iereibis, bet stulbs vēl nav.
- Krogos, klubos, kafejnīcās, pirtīs un viesībās sastaptām un iepazītām sievietēm es parasti stāstu par tāliem, piedzīvojumiem bagātiem ceļojumiem. Sievietes ar apbrīnu klausās – aklo karaļvalstī vienacis ir karalis. Es cilāju glāzes, bet vairāk noreibstu pats no saviem stāstiem. Es parasti tā aizraujos, ka īpaši nekontrolēju vairs ne to, kas notiek apkārt, ne to, ko runāju.
- To tu nedari nekad.
- Zini, ar ko tas vienmēr beidzas? Man allaž uznāk nepārvarama tieksme uz pārgudru muldēšanu. Sākumā viņas iesaistās diskusijās, viņām ir interesanti. Visvairāk viņas interesē tie jautājumi, kas skar morāli. Tiklīdz es sāku klāstīt savu attieksmi, tā pēc brīža attopos pie galda viens pats – sieviešu smaidi pamazām izzūd, tās atvainojas, pieceļas un pievēršas citiem sarunu biedriem. Tie, iespējams, vēlāk kļūs viņām par gultasbiedriem.

Pa atvērto logu istabā iekāpj Linards. Ap krūtīm tam apsieta pašdrošināšanās sistēma, tajā karājas pāris karabīņu, kaut kādi virvju gali. Rokas virpina dulfera plāksnīti. “Es atvainojos”, viņš teic: “vai jūs nevarētu nomainīt mūziku? Šis albums skan jau trešo reizi.” Ainārs izpilda lūgumu. Viņš ieslēdz radio. Ainārs pielej glāzi un sniedz to kaimiņam. Sportists atsakās un dodas turpināt savus vingrinājumus aiz loga.
- Ak, tu nabadziņš! Vienmēr tevi visi pamet. Vai tik tu neesi no tiem slimīgajiem vientuļniekiem? Vienmēr tev ir skumīga baļļuka izskaņa – visi jau sadalījušies, tikai tu esi palicis pāri. Un tad droši vien tu vienatnē klausies mūziku un līdz neprātam aizvelc mūli?
- Sarunas parasti izsīkst, tiklīdz es pavisam aizrāvies uzdodu telpai mūžam aizvēsturiski retorisko jautājumu – Kur beidzas mīlestība un sākas maucība? Vai otrādi: Kur beidzas maucība un sākas mīlestība? Sievietes vienmēr izprovocē uz diskusijām par morāli, bet novēršas no jebkuru viedokļu paudējiem. Viņas pārliecina tikai praktiski argumenti guļamistabās.

Olga jau kādu laiku vairs neklausās. Viņa ir aizmigusi. Ainārs piebeidz trauku. Viņš aizpīpē un birdina pelnus pa logu Linardam uz galvas. Ainārs šobrīd neieredz sievietes, sportistus un veiksminiekus.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?