starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2006-06-26 12:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pastāvēs kas pārvērtīsies
Kas gulēja jāņu nakti
Gulēs visu vasariņu

Vērtīgs senlatviešu novēlējums / novērojums. Kas gan var būt nozīmīgāks par pietiekamu, veselīgu un pilnvērtīgu, murgu nemocītu miegu? Ja noguļot vienu nakti var iegūt sirdsmieru, atkratīties no degošām mirstamlīnijām, kuras nodzēst var pārpūloties “bez saulītes vakarā”, atbrīvoties no kaucošām sirēnām uz ielas, kaimiņu trokšņainajām ballītēm aiz sienas, tad grēks būtu to iespēju neizmantot..

Visa laba jāņu zāļe
Ko plūc jāņu vakarā

Senču viedums, attieksme un pieeja iedrošina. Tad derēs jebkas lielveikalā iegādāts galdā celšanai. Izcelsmes valstij, derīguma termiņam un grādu skaitam nav nozīmes. Tāpat viss ko spēlē rādio un TV, publiski atskaņo aktieri, muzikanti un amatieri, izrunā vakara vadītāji ir jāņu dziesmas, ja vien to dara pa jāņiem. Jebkura aktivitāte ir svētku garam atbilstoša, ja vien tā vispār tiek veikta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]prtg
2006-06-26 21:03 (saite)
Ja nakts ap desmitiem jau ir sākusies, tad vien iedomājies - es tai laikā lidoju. Ar lidmašīnu, īstu. Un pēc tam braucu ar auto 160 km. Un pēc tam pirts, portvīns un pīpe (ūdens). Un negulēju nemaz. Re, kāda vasariņa iezīmējas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?