starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2014-09-14 20:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
TV 3.0
Savlaik, kad iegādājos auto, kolēģis man vaicāja vai es zinot, ka tam vāģim esot adaptīvā kārba? - Tas ir kā? - Nu motora dačiki padod uz borta kompi infu par akcelerāciju, analizē manu braukšanas stilu, paradumus un apstākļus tad iestāda optimālo programmu pie cik apgriezieniem jāpārslēdz uz citu pārnesumu, lai optimizētu degvielas patēriņu pie nepieciešamā griezes momenta uz kardāna ass. - Nu lai sauc to kaut vai par adaptīvo, galvenais lai lēmumus kur braukt nepieņem manā vietā.
Joprojām neesmu pārbaudījis specifikācijās vai tas tiesa. Kad kāds cits ir kādu laiciņu pabraukājis ar šo auto, pēc tam šķiet, ka kaut kas ir mainījies auto uzvedībā. Bet ja jau ir kontekstuālais webs izdomāts, tad kāpēc lai nebūtu arī "automotive 2.0"?

To, ka gūgle mēģina izrēķināt kontekstu un manu motivāciju un nolūkus no manas uzvedības pēc tai pieejamajiem datiem par maniem paradumiem, man jau ir radušās aizdomas. Pārāk daudz neadekvātuma loģiskā loģikā, jeb pārāk pareizas tās prognozes, nav ņemta vērā mana iracionalitāte. Uz to iekrīt it kā nejaušie ieteikumi izvēlēties, šis ideju krosssells un apsells.

Un tagad tikko atklāju, ka man mājās ir smārtais TV, kurš programmā konkrēto saturu pielasa spiegojot ko es daru internetā no sava datora. Tā nevar būt sagadīšanās. Viss ir vienā tīklā, boti rēķina līdzi katram manam solim! Lūk fakti, pierādījumi: Kamēr gatavoju pusdienas, tikmēr griežas VH1 ar savu standarta formāta spēlsarakstu, viss standartā, kā parasti. Vēlāk aizeju pie datora papētīt kas tā par Siju, par ko pa ausu galam esmu dzirdējis, ka ir tāda dziedātāja, ko viņa dzied?. Izpētu, ka esot ne vien stipra balss, bet arī nadzīga uz pasaules hītu izdomāšanu un piespēlēšanu aktuālajām elitārajām popzvaigznēm un tā jau kādu laiciņu. Iepazīstos ar radošā mantojuma sarakstu.
Pēc laiciņa ieslēdzu TV, nekas nav mainījies, tā pati programma tajā pašā kanālā, bet stundas laikā ik caur dziesmu vai divām nospēlē kādu no tajā sarakstā atrodamajām. Ne tikai no šī brīža pasaules karstās rotācijas, bet arī no aizlaikiem. Nu, laikam jau aktualitāte, nav ko brīnīties. Izslēdzu TV.

Tad man uznāca ziņkārība, kas tas Farels Viljams par fruktu, no kurienes tāds sprukstiņs radies? Aizgāju pabrouzēt neta āres, uzzināju, ka arī nav nekāds jaunulis viendienis, bet jau ar stāžu komponēšanā, pirms padsmit gadiem džastinu timberleiku apgādājis ar muzikālo saturu. Un ne viņu vien! Listē gan Gvena Stefanī, i to i drugoje.
Un ko es dabonu redzēt, kad atkal ieslēdzu TV? M-gh. Visus viņus.

Tehniskie dati: Lattelecom mājas paka - internets + interaktīvais TV. Caur vienu modemu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?