labi gan

« previous entry | next entry »
Friday Apr. 9th, 2021 | 22:47

Man nebūtu ienācis prātā, ka Krišjāņa identitāte vēl kādam ir nezināma, it sevišķi pēc pēdējā laika notikumiem. Var jau gadīties, ka kāds, kurš neseko apkārt notiekošajam, varētu būt palaidis to garām, bet nekādā gadījumā nebūtu to uzlūkojis kā kādu noslēpumu. Manuprāt, sašutums par viņa uzvārda nosaukšanu nav godprātīgs un liecina, ka tas ir tāds kā princips izmantot formālu oponenta kļūdu. Diemžēl nevaru arī apgalvot, ka tas pārsteidz, tā vienkārši ir situācija, kādā tagad esam.

Ar interesi sekoju Krišjāņa ierakstiem, un to es saku bez sarkasma. Piemēram, man likās jauka viņa pašironija par to, ka viņš ir izbanots no tvitera, un tagad mēģina rakstīt un komentēt cibā, bet te arī viņu rāj, un tad nobeigumā aizkustinoši Jēzus vārdi: "Lapsām ir alas, putniem apakš debess ir ligzdas, bet Cilvēka Dēlam nav kur Savu galvu nolikt." Tas liecina par labu humora izjūtu. Patika lasīt arī ierakstu par to, ka cilvēki neciešot lasīt filozofisku vai analītisku tekstu, kurā bez ironijas ir runāts par Dievu; izlasīju to un padomāju, ka droši vien nav tik traki, bet ja jau viņš par to ir tik sašutis, tad slikti viņam. Un, ja viņam tas ir slikti, tad jau man tas drīzāk ir labi, vai ne? Labi gan, labi gan!

link | comment | memorize


Comments {11}

***

from: [info]krishjaanis2
date: Friday Apr. 9th, 2021 - 23:58
link

Nekad visā cibas vēsturē neesmu redzējis Latvijā diezgan zināmo un savulaik iecienīto vārdu "Krišjānis" sasaistītu ar konkrētu uzvārdu un norādi. Bet ko lai saka, likmes ir augstas, šādā nulles summas spēlē tas mani arī nepārsteidz, un nepārsteidz arī kopējais cibas morāles latiņas līmenis, it īpaši ņemot vērā, ka tu pirms kāda laika biji viens no tiem cibiņiem, kurš atbalstīja viena ļoti aktīva cibas lietotāja doksošanas un anonīmas identitātes noskaidrošanas centienus. Es saprotu, ka tev cīņa par LGBT "tiesībām", "bēgļiem", ateismu un vēl visādām apšaubāmām lietām ir ļoti svarīga, bet mēs, kristieši - varbūt nepamatoti - ticam, ka vismaz kādām kauna jūtām "dabiskajiem cilvēkiem" vajadzētu būt palikušām.

Paldies, ka lasi manus dažus cibas ierakstus, tur es mēdzu rakstīt un piefiksēt visādas gudras un interesantas lietas, it īpaši tagad, kad jūtīgi cilvēki mani ir izdzēsuši no tvitera, kurš man savā ziņā bija dārgs, jo es tur sev biju pieglabājis daudz labas, interesantas un izglītojošas lietas. Piemēram, vai izlasīji manu nakts ierakstu par Maksu Nodavu? Labs, ne?

reply | thread


***

from: [info]slikts
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 10:25
link

Foršas pēdiņas ap tiesībām un bēgļiem, loh

reply | parent | thread


***

from: [info]krishjaanis2
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 12:43
link

Vai ne? Es zināju, ka tev, marksistam un cibas arhečīkstulim šīs pēdiņas patiks. Tas bija veltītas īpaši tev.

reply | parent


mama drama

***

from: [info]virginia_rabbit
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 00:09
link

piekrītu, ka cilvēkam ar labu humora izjūtu var piedot šādus tādus maldus

reply


extranjero

***

from: [info]extranjero
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 00:26
link

Nav tik vienkārši ar tām zināmajām identitātēm. Es nerunāju par šo gadījumu, bet vispārīgi – bieži var būt, ka nav svarīgi, ka cibiņi viņu pazīst, bet svarīgi ir, lai citi, kas nav cibā, nezinātu par viņa cibas identitāti. Ja ieraksta pilnu vārdu, tad google meklētājos to var viegli atrast.

reply | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 00:34
link

Skaidra lieta, ka nav tik vienkārši. Visu sarežģī arī tas, ka liela daļa cilvēku cibā ir personīgi pazīstami ar lielu daļu citu cilvēku cibā, bet ir arī citi, kuri nepazīst nevienu, iespējams. Tie, kas nepazīst citus, var būt savā ziņā anonīmi, un viņiem ir mazāk zināšanu par citu identitātēm.

Labi, ka nerunā par šo gadījumu, jo tas nav tāds.

reply | parent | thread


***

from: [info]krishjaanis2
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 22:01
link

Nezinu, es cibā personīgi pazīstu gandrīz nevienu. Ciba ir jūsu iekšējais, mazais pīļu pazīšanās dīķis un no tā ceļas jūsu perspektīvas un uzvedības (IRL+online) problēmas.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 22:05
link

No kādas citas perspektīvas visi uzvedas puslīdz normāli, bet problēmas ir tikai tev.

reply | parent | thread


***

from: [info]krishjaanis2
date: Sunday Apr. 11th, 2021 - 00:11
link

Nav "citu perspektīvu", ir tikai viena patiesā perspektīva, kuras ietvaros problemātiski uzvedās dažādu nokrāsu liberāļi un kur interneta formāts šos liberāļu netikumus tikai vairo.

reply | parent


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 00:42
link

Nu labi, mazliet attiecas, taisnība par parādīšanos meklējumos, nebiju to apsvēris kā iespējamu kaitējumu.

reply | parent | thread


atmiņas par domām

***

from: [info]teja
date: Saturday Apr. 10th, 2021 - 07:51
link

Parādīšanās meklėtājos arī bija mērkjis. Tas ir brāła paša interesēs vinu atbrīvot no dubultdzīves. Come clean. Ja nākamreiz iekomentēs pierakstīšu arī profesijas.

reply | parent