so_damn_insane ([info]so_damn_insane) rakstīja,
@ 2009-06-04 20:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
rudzi
Vispaariigaas organiskaas kjiimijas jautaajums - kaa vispaariigi notiek peptiidsaites paarraushana?

Vienkaarshi, lasot par kvasu/rupjmaizi/rudziem, uzduuros interesantai diskusijai, kas mani noveda liidz wikipedia linkam par melnajiem graudiem un citaatam:

"The ergot sclerotium contains high concentrations (up to 2% of dry mass) of the alkaloid ergotamine, a complex molecule consisting of a tripeptide-derived cyclol-lactam ring connected via amide linkage to a lysergic acid..."

Taa, luuk. Slikta rupjmaize var novest pie gljukiem. :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_iipashaa_
2009-06-05 09:30 (saite)
man nez kāpēc šķiet, ka peptīdsaites takš var pārraut hidrolīzes ceļā, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]so_damn_insane
2009-06-05 10:31 (saite)
Tas nozīmē, ka vienkārši ar ūdeni apliet? Sweet :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_iipashaa_
2009-06-05 11:04 (saite)
nuuu... vismaz man ieskaitīja atbildi kolokvijā, ka es teicu, ka hidrolīzes process šķeļ peptīdsaites un no obv var iegūt aminoskābes :)
varbūt pasniedzējai jau vienk bija po :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_iipashaa_
2009-06-05 11:10 (saite)
un jā, tas nozīmē pieliet ūdeni :)
(wikipedia, atrasts uz peptide bond: A peptide bond can be broken by amide hydrolysis (the adding of water). )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?