kihelkonna ([info]kihelkonna) rakstīja,


nu vai tak tu nezini, kas veicina evolūciju tādām sugām kā mēs. tās ir mātītes, kas izvēlas, ar ko kniebties. putnu mātītes izvēlas skaistākos dziedātājus un tādēļ putni dzied aizvien skaistāk. rūcēji paliek vecpuišos. cilvēku mātītes izvēlas gudrākos, un tā cilvēku suga kļuva gudra.

nu un cilvēku mātītes izvēlas sagrūsnēt no perspektīviem īpatņiem. ja sagrūsnē no lūzera, piedzimst mazs lūzerēns, kas nomirst neatstājis pēcnācējus vai arī neviena nevēlas ar viņu vairoties, kas ir tas pats. (tās ir ārkārtīgas ābeces gudrības, tikai mums to nez kāpēc nemācīja. mātīšu izvēle ir evolūcijas izšķirošais spēks)

nu it kā tu nebūtu bioloģiju studējusi. nevienam nav jātiek apkostam. lieta ir par gēnu nodošanu n''akamajām paaudzēm, daži atstāj pēcnācējus, bet citi neatstāj. kaut arī neviens viņiem nav kodis. nu uz ātro iedomājies dažus tādus eksemplārus, ar kuriem neviena negribētu vairoties, un tu arī.

varbūt tev liekas, ka ģimeni un 1 bērnu jau katrs var dabūt. bet tai pat laikā cik duadz ir sieviešu, kas labprāt sagrūsnē no kāda krutā tēviņa (rokzvaigznes vai vispār priekšnieka) un tad audzina bērnu vienas vai ar kādu "jauko zēnu".



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?